Recept: heerlijk snel vegan ijs met maar twee ingrediënten

En toen zaten we vanavond na een paar wisselvallige dagen ineens weer in de avondzon aan de BBQ. En was het vakantiegevoel ineens weer terug terwijl de school al weer begonnen is. Yes! In een paar minuten maakte ik daarna als toetje een hele bak super lekker en gezond ijs! Lees mee en geniet.

Voordat we op vakantie gingen, zo’n vier weken geleden, liep ik nog even de fruitschaal en koelkast door op zoek naar eten wat nog mee kon in de camper. Wel zo makkelijk. Mijn oog viel op vier al bruingestippelde bananen. Als we die in het groentenmandje in de camper proppen kan je ze een uur later weggooien, dus dat heeft geen zin. Mijn dochter (5) zat te wachten totdat we nou ein-de-lijk gingen, dus die heb ik een diepvriesbakje gegeven en haar gevraagd of ze de bananen kon pellen en in grote brokken in het bakje kon kieperen. Dat kon ze en vlak voordat we weggingen schoof ik het doosje nog even in de vriezer.

Om het nu dus, vier weken later, uit de vriezer te halen, er een plensje kokosmelk bij te doen en er vrolijk de staafmixer in te zetten. Het resultaat: heerlijk, natuurlijk zoet en romig ijs zonder zuivel, een hele bak vol. Vier lepels erin en smikkelen maar. Op zo’n manier kan je allerlei soorten ijs maken, met ander fruit, met yoghurt… Zorg er altijd voor dat een van je twee ingrediënten bevroren is. Voor mij een nieuwe ontdekking: ook kokosmelk kan je prima invriezen, bijvoorbeeld in een glazen potje (deksel er losjes opdraaien). Ik koop nu een keer in de zoveel tijd een liter kokosmelk voor 3 euro in plaats van steeds die kleine pakjes waarvan ‘t laatste restje dan te lang in de koelkast staat. Het grote pak verdeel ik in bakjes die ik allemaal invries en die gebruik ik voor Thaise en Indiase gerechten, voor kokosyoghurt, voor ijs, ik vind steeds meer toepassingen.

Voor het ijs heb je dus geen ijsmachine nodig, alleen een staafmixer. Help je mixer op weg door de kokosmelk of het fruit in grove brokken te snijden als het uit de vriezer komt. Mix tot het romig wordt.

Met wat voorbereiding heb jij dit ijs voortaan ook altijd paraat in de vriezer. Dat scheelt een hoop verpakking, toevoegingen en overrijp fruit wegdoen 🙂

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Avatar
Suzanne de Roos

Pedagoog, Speciaal Onderwijs, Eigen Bedrijf, Rotterdam, Eco, Sustainablerevolution, Foodlover, Moeder van twee, Diy, Recyclen, Funishomemade.

Geen reactie's

Geef een reactie