De katoenindustrie staat bekend om zijn milieu-impact. Dat weten we. We zouden heel graag kleding maken van katoen waarvan we weten dat het eerlijk wordt geproduceerd. G-Star doet hier, in samenwerking met Wageningen University & Research en Dutch Cotton, een gooi naar. Ze doen dat......

We kunnen wel wat zonnestralen gebruiken, want het regent helaas faillissementen. Liefst twee Nederlandse pioniers op het gebied van duurzame kleding hebben het bijltje er bij neergelegd. Pionier in textielrecycling Brightloops is failliet verklaard. Het bedrijf achter duurzame modemerk Loop.a.Life was een pionier op het......

Doe Duurzaam, hét platform voor duurzaamheid met handelingsperspectief, kondigt met trots de overname aan van Fair Friday. Doe Duurzaam is van plan het platform te blijven voortzetten in de geest van wat Anne en Elrike hebben opgebouwd: persoonlijk, inspirerend en trouw aan de kernwaarden van......

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Mega-cliché, maar wel waar. De afgelopen jaren hebben we Eigenwijs Blij al stap voor stap afgebouwd. Minder auteurs. Minder artikelen per maand. Maar we zijn nu op het punt gekomen dat nog weer minder gelijk staat aan stoppen. Het is genoeg zo. Dit is het laatste artikel van Eigenwijs Blij. ...

Het was hartje zomer en ik maakte een lijstje van alle groente in de moestuin die gegeten kon worden. Er stonden wel 20 dingen op mijn lijstje, waaronder: Aardappel. Rode biet. Stengelui. Groenselderij. Misschien stiekem al een eerste vroege appel. Ik zag ineens een lekkere ovenschotel voor me. Zo een met een bovenste laag van aardappelpuree met een krokant laagje. Vegan door het van erwten gemaakte ‘verse gehakt’ dat je tegenwoordig overal kunt kopen. Comfort food voor een wat koudere zomerdag of een regelachtige dag aan het begin van de herfst. De eerste poging was meteen een hit en sindsdien staan dit gerecht vrijwel wekelijks op tafel in de nazomer. ...

Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n fan van bami, maar mijn dochter is er dol op. Prima, dan eten we elke maand een keertje bami, maar dan wel op mijn manier. Geen pakjes, maar alles zo veel mogelijk zelfgemaakt. Met groente uit onze eigen moestuin. Groente ook nog die mijn dochter anders liever niet eet (wortel en palmkool), maar verwerkt in bami met smaak naar binnen harkt. En dan ook nog helemaal vegan. Ik heb er een jaar over gedaan om dit recept voor vegan bami te perfectioneren en ben er inmiddels helemaal blij mee. De hoeveelheden van dit recept eten wij met z’n 3-en op, maar is denk ik ook genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen. ...

at leuk dat je de leukste duurzame winkels in Utrecht wil bezoeken! Zoals je misschien al via ons online kanaal hebt meegekregen, zullen wij na vele jaren stoppen met ons platform. We hebben enorm genoten van onze reis. Nu wordt het voor ons echter tijd voor......

Sommige dierlijke producten zijn makkelijk te vervangen door iets totaal anders of je koopt gewoon het vegan product met (voor zover dat mag) dezelfde naam. Sojamelk (sojadrink?) in plaats van koemelk, stukjes ‘als van kip’ in plaats van echt vlees. Voor ricotta ben ik nog nooit een vegan variant tegengekomen in de winkel (schijnt wel te bestaan, net als vegan mascarpone). Lastig, want wat moet je dan voor je recept gebruiken? In mijn keuken heb ik twee manieren om ricotta te vervangen door een vegan alternatief. ...