Wie zijn wij?

Hoi, leuk dat je op onze site bent beland! Wij zijn Anne (26) en Elrike (29), de oprichters van Fair Friday. Onze karakters kunnen het beste worden samengevat als Tony’s Chocolonely karamel zeezout: heel verschillend maar de perfecte combi. Verder, hebben we vooral veel overeenkomsten: allebei blond, studerend en grote choco-fans. Daarnaast kunnen we zoveel praten dat we er zelf moe van worden en zijn we in onze jeugd allebei getraumatiseerd door onze gymlessen (#coopertest). Bovenal delen we een passie om te strijden voor gelijkheid en een wereld waarin mensen worden gewaardeerd voor wie zij zijn en wat zij doen. Dit laatste was dan ook de reden voor ons blog: Fair Friday.

Wat is Fair Friday?

Je hebt vast wel gehoord van de wanpraktijken in de kledingindustrie. Van kinderarbeid tot onderbetaling en slechte werkomstandigheden. Daarnaast is de kledingindustrie ook nog een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Om deze redenen begonnen we onze zoektocht in bewust kopen. Helaas, leek het dat als je niet wilde dat het verhaal lelijk was, je kleren dit zouden zijn – tenzij je een miljonair was. Maar we waren vastberaden. Er moest een andere manier zijn. We gingen voor wat onmogelijk leek: betaalbare, fashionable kleding met een eerlijk en duurzaam verhaal. En goed nieuws, na een lange zoektocht hebben we veel mooie merken gevonden die aan al onze eisen voldeden. 

Nu willen we jou helpen in het vinden van eerlijke, betaalbare en stijlvolle kleding. Plus, je inspireren om een andere kijk te krijgen op fashion. Daarom hebben we Fair Friday opgericht: een balans tussen serieus en genieten (onze favoriete dag in de week). We willen een brug bouwen tussen de fanatieke idealisten en de bon vivants. Dus of je nou een duurzame goeroe bent of net hebt gehoord over eerlijke kleding: we hopen dat wij je via Fair Friday kunnen inspireren. 

Elke verandering begint met een kleine stap. Wij begonnen onze zoektocht met het kopen van eerlijke chocolade. Wil jij ook een stap nemen? Wij willen je daarmee helpen: You Fair Fashion Aid. Volg ons, wees geïnspireerd en samen maken we van elke vrijdag, Fair Friday!

En, wie ben jij?

Wil je een nieuwe hotspot of merk delen? Of wil je met ons samenwerken? Mail met deze of andere random vragen naar info@fairfriday.nl! We horen graag van je!