Je haar verven met henna: hoe pak je dat slim aan?

Als je eenmaal in de magische wereld van henna stapt, zal je ontdekken dat internet vol staat met tips over hoe je je haar met henna zo rood mogelijk kunt maken. Maar wat ik met vallen en opstaan zelf heb moeten uitvogelen is hoe je het haar verven met henna eigenlijk slim aanpakt. Welke spullen heb je nodig, wat moet je wanneer klaarleggen en hoe overleef je een paar handen vol rood-groene blubber op je hoofd zonder dat je badkamer onder de rode spikkels komt te zitten? Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring met haar verven met henna. Tijd om mijn stappenplan met jullie te delen.

Waarom haar verven met henna?

Vroeger (en nog steeds wel een beetje) had ik een lastige hoofdhuid. Maar ja, ik had al rood geverfd haar sinds ik dertien was, en dat wilde ik graag zo houden. Ik had alleen echt geen zin meer in chemicaliën op mijn hoofd. En als het goedkoper kon, dan ook graag. De oplossing was henna: puur natuur en het is ook zeker niet duur. Bovendien is mijn ervaring dat het resultaat veel duurzamer is dan met reguliere haarverf. Je haar blijft dus ook nog eens veel langer rood!

De eerste keer henna: mijn ouders hebben het er nog over

Mijn eerste ervaring met henna was niet zo’n succes. Dat wil zeggen: mijn haar was prachtig rood, maar de chaos die ik had achtergelaten was behoorlijk. Ten eerste had ik te veel water toegevoegd aan de henna. Daardoor begon het enorm te druipen en was het heel moeilijk om aan te brengen. Vervolgens leek het mij enorm slim om mijn haar uit te spoelen in het bad in mijn ouderlijk huis. Elf jaar later klagen mijn ouders nog steeds over de oranje rand die dat in het bad heeft achtergelaten. Dat moet toch slimmer kunnen!

Wat heb je nodig voor het haar verven met henna?

  • Oude, eenvoudige kleding (voor de zekerheid)
  • Pakje henna poeder (voor haarverf) naar smaak
  • Diepe schaal van 1 tot 2 liter (geen poreus materiaal; ik kies voor glas)
  • Scheutje azijn
  • Gekookt water
  • Vork (roestvrij staal)
  • Juslepel (roestvrij staal)
  • Strak zittende latex handschoenen (zoals de tandarts, te koop bij de drogist)
  • Oud washandje
  • Handspiegel en/of helpende hand
  • Rol huishoudfolie (minstens een meter plasticfolie)
  • Schaar
  • Emmer
  • Twee donker gekleurde handdoeken

Stap 1: was je haren zonder conditioner en laat je haar drogen

Maak eerst je haar klaar voor de henna. De henna moet wel ergens aan blijven plakken en dus moet je je haren ontdoen van restjes conditioner en stylingproducten. Was je haar daarom met shampoo en laat je haar helemaal opdrogen zonder er andere producten in te doen. Je kunt je haar natuurlijk ook föhnen.

Stap 2: leg alles klaar voordat je begint met henna haarverf

Als je eenmaal bent begonnen met het haar verven met henna en je hebt je vingers vol zitten met bruine prut, dan wil je er niet achter komen dat je iets bent vergeten te pakken. Leg en zet daarom alles klaar. De henna zelf maak ik in de keuken, maar de rest leg ik alvast binnen handbereik in de badkamer.

henna-poeder

Stap 3: maak je perfecte papje van henna

De textuur van de henna is echt belangrijk. Doe het hennapoeder in de schaal en doe er een scheut azijn bij. Daar gaat je haar van glanzen en ik geloof dat de PH-waarde ook helpt bij het plakken en rood maken. Voeg vervolgens stukje bij beetje wat water uit de waterkoker toe. Met de vork meng je het water door het hennapoeder. De klontjes zullen (bijna allemaal) verdwijnen. Mijn favoriete textuur voor henna is die van vla. De henna is dan volledig gemengd, maar nog wel lobbig. De vork kan nu in de vaatwasser.

Stap 4: doe de henna haarverf in je haar

Laat de henna eerst een beetje afkoelen. Je wilt immers geen smurrie van 80 graden Celsius op je hoofdhuid. Zet de schaal met henna (inclusief juslepel) in de wasbak in de badkamer. Doe de oude kleren aan als je dat nog niet gedaan hebt en verwijder ook badmatten en andere gevoelige materialen. Doe ten slotte de latex handschoenen aan. De henna zal inmiddels wel een prettige temperatuur hebben (even voelen van te voren).

Voor het aanbrengen van de henna begin ik altijd met een juslepel vol op de voorste helft van de scheiding in mijn haar. Deze smeer ik uit met mijn vingers. Nu is het tijd voor de rest van het voorste deel van mijn haar. Stukje bij beetje werk ik richting mijn ene oor. Ik heb lang haar, dus leg hierbij mijn haar steeds over mijn scheiding heen. Als ik bij mijn ene oor ben, vouw ik alles terug en werk ik richting mijn andere oor. Inmiddels werk ik waarschijnlijk al helemaal met mijn vingers in plaats van met de juslepel.

henna-aanbrengen

Dan doe ik mijn kruin (dus het bovenste deel van het achterste deel van mijn haar). Ook nu werk ik langzaam naar beneden richting mijn haargrens. Ten slotte smeer ik henna tot aan de punten van al mijn haar en kneed ik alles op zo’n manier dat ik één grote knoedel aan haar bovenop mijn hoofd heb. Dit klinkt allemaal enorm omslachtig, maar gaat dus eigenlijk precies als je haar verven met reguliere verf. Het kost ook evenveel tijd. Met het aanbrengen ben ik tegenwoordig zo’n 5 tot 10 minuten bezig. Oefening baart kunst.

henna-verven-2

Stap 5: rond het aanbrengen van de henna haarverf af en wacht

Nu is het tijd om slordigheidjes te corrigeren. Je huid wordt niet meteen onherstelbaar oranje als er 5 minuten een klodder henna op ligt, maar het moet niet te lang duren. Maak het washandje nat en veeg met behulp van de handspiegel klodders op je huid weg. Of laat dat door een vriend of vriendin doen. Mijn man is er tegenwoordig echt heel goed in. Alles schoon? Rol dan de huishoudfolie uit, houd de rol achter je hoofd en vouw naar voren over je hele haar heen. Knip af en sluit de folie aan de voorkant bovenop je hoofd. Je ziet er nu uit als een medisch experiment.

henna-verven-folie

In principe ben je nu even klaar. Hét moment om alles alvast op te ruimen en schoon te maken. Veeg klodders weg, spoel de schaal en het washandje uit, gooi de handschoentjes weg, et cetera. Dat scheelt straks een hoop gedoe. En dan kun je voorzichtig gewoon alles doen wat je wilt, zoals een boek lezen, eten, tv-kijken. Zolang je maar een beetje voorzichtig bent. Hoe lang wacht je? Dat is een afweging tussen geduld en gemak. Ik houd het meestal ongeveer 1,5 uur uit en dat blijkt elke keer voldoende voor een mooi rood resultaat.

Stap 6: spoel de henna uit je haar

Mijn favoriete truc is mijn manier van uitspoelen. Ik heb niet zo’n zin in al die henna in mijn doucheputje. Daarom vul ik eerst een emmer met lauwwarm water met de douchekop in de doucheruimte. Kleed je uit en haal de plasticfolie van je haar (gooi meteen weg). Ga op je knieën voor de emmer zitten en dompel je haar zo diep mogelijk in de emmer. Met je vingers kun je er nu al heel veel henna uitspoelen. Wees niet bang, je vingers worden niet oranje hiervan. Als de ergste henna uit je haar is, zet je de emmer opzij en ga je gewoon douchen. Ik gebruik extra veel conditioner om de resten hennapoeder goed te kunnen verwijderen. Van glad haar glijden de korrels goed af. Spoel de douchewand na en droog je af, voor de zekerheid met een donker gekleurde handdoek. De inhoud van de emmer spoel je gewoon door de wc. Je zult wat extra water nodig hebben om de emmer goed om te spoelen.

Stap 7: nog een nachtje geduld!

Je bent nu in principe helemaal klaar met het verven van je haar met henna. Mijn ervaring is dat met henna geverfd haar pas vanaf de tweede dag echt heel mooi is. Blijkbaar moet het de eerste dag nog even settelen. Heb je nog nat haar? Slaap dan de eerste nacht met een donker gekleurde handdoek over je kussen.

Het verven van je haar met henna klinkt misschien als veel gedoe, maar eigenlijk lijkt het ontzettend op het verven van je haar met reguliere haarverf. Ook dan heb je te maken met handschoentjes, donkere handdoeken, het controleren van je huid, wachttijd, et cetera. Mijn belangrijkste tips nogmaals op een rijtje:

  • Leg alles klaar voordat je begint.
  • Mik op de consistentie van vla.
  • Gebruik de truc met de emmer bij het uitspoelen.

Heb jij nog andere tips en trucs voor het verven van je haar met henna? Of misschien vragen? Laat het mij vooral weten!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

185 Reactie's
  • Avatar
    femke
    Geplaatst op 14:18h, 05 januari Beantwoorden

    hoi cecile,

    gebruik je bij het uitspoelen shampo of alleen conditioner ?
    groetjes, Femke

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 15:20h, 05 januari Beantwoorden

      Hai Femke,
      ik gebruik alleen een conditioner (Jungle van Lush). Maar ik denk niet dat het veel uitmaakt, zolang je geen agressieve shampoo gebruikt. Anti-roosshampoo is bijvoorbeeld nogal agressief, waardoor je een deel van het rood alweer meteen wegwast. En dat is natuurlijk zonde. Sowieso is het gezond voor zowel je haar als je hennakleur om niet dagelijks je haar te wassen.

      • Avatar
        selma
        Geplaatst op 19:11h, 07 maart Beantwoorden

        Hooi heb echt dat je reageert zit in nood ik heb me haar met henna gedaan een beetje lelijk vind ik maar ik wil het zo snel mogelijk eruit ik weet het duurt lang maar hoe kan je het versnellen
        Gr selma je bent me redder in nood aub help
        Topper

      • Avatar
        Ilja
        Geplaatst op 07:32h, 27 maart Beantwoorden

        Hoi!

        Ik heb altijd geleerd dat je de eerste vier dagen je haar niet mag wassen! Wel conditioner, maar niet wassen. Je beschrijft zelf al dat de kleur nog veranderd. Dat is het oxidatieproces. dat gebeurt niet wanneer je het wel wast. je haar wordt nog een dag of twee dieper van kleur, net als een appeltje bruin wordt zeg maar…

        Maar dat heb ik geleerd 😉 weet ook niet of dat voor alle henna verf geldt.

        Groetjes,

        Ilja

      • Avatar
        Groetjes Patricia.
        Geplaatst op 13:09h, 07 december Beantwoorden

        Hoi Cecile.
        Ik heb mijn haar jaren met gewoon haarverf geverfd gemist dus. Nou heb ik rode henna geprobeerd maar het is wat oranje geworden. Nou is mijn vraag. Als ik het vaker met henna verf word het dan roder.

        • Avatar
          Twinmom
          Geplaatst op 13:32h, 07 juni Beantwoorden

          Hoe langer hoe rooier en klein beetje rode wijn doet ook helpen aan de kleur

        • Avatar
          Fifie
          Geplaatst op 22:54h, 21 november Beantwoorden

          Ja dat klopt dan wordt het roder hoe ligt is jou haar ben je blond doe bij je henna ook wat thee in plaats met water te mengen meng het met een thee die ij klaar maakt in de thee pot gebruik wel donkerrode bordeaux losse thee en als de thee gezakt is dus ingetrokken is giet dat bij de henna en doe er ook citroensap of lemon sap er in goed roeren dan op je haar en dit laat het in je tot de volgende dag dus twee daggen dan pas eruit wassen dan zul je zien dat het mooier is dan de eerste keer dat je het gedaan hoe lichter je. Haar hoe langer je het moet in laten en hoe vaak je het moet doen ik ben zelf donker van haar kleur ik meng het zelf met bieten rode sap dat doe ik met de blender groetjes

        • Avatar
          Emma
          Geplaatst op 16:39h, 02 augustus Beantwoorden

          Nee niet echt het hang er eigelijk van af hoelang je je henna er in laat bv: 8 t/m 12 uur is het meestal donker rood(het Hangt er wel van af wat voor haarkleur je hebt ik hey donker Bruin dus bij mij word het dan licht Bruin met een gloedje rood er is ) terug naar hoe
          Lang als je hey 1/2/3/4 uur in doet is het meestal gewoon dat je haar wat Lichter is maar als je blond haar Hebt en je doethet voor je 1ste keer hoeft net Allen maar 2/3 uur, ik hoop dat ik je vraag heb beantwoord:)( wel een beetle Lang geleden)

        • Avatar
          Smoly37
          Geplaatst op 23:07h, 28 november Beantwoorden

          Hoi alle henna freaks! Ik ben eens wat gaan opzoeken omdat ook ik (opnieuw) ben begonnen met mijn haar met henna te kleuren. Ik ben 58 en mijn haar werd wel érg dun.
          Wat ik tot nu toe gelezen heb, vertelt niets over het gebruik van hibiscusthee. Omdat jij het over rode wijn hebt: juist om mijn eigen haren niet zo oranje maar juist bordeaux rood te krijgen, zet ik ontzettend sterke thee van hibiscusbladeren. Die thee is prachtig diep wijnrood en met een meer roze ondertoon dan een oranje. In plaats van gekookt water gebruik ik de afgekoelde thee.
          Verder, nét zoals je beslag maakt, maak ik de henna eerst aan met olijfolie, eetlepel azijn en een eierdooier. Dan roer ik het tot de gewenste dikte met de lauwe thee. Als finishing touch een flinke eetlepel haarmasker erbij et voilà!! Ik laat het wel een hele nacht zitten; vroeger toen mijn haar nog helemaal bruin was, minstens!!

  • Avatar
    Julie dv
    Geplaatst op 09:22h, 24 januari Beantwoorden

    Waar koop je je henna

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 09:01h, 25 januari Beantwoorden

      Bij de plaatselijke toko. Is een kwestie van uitproberen of de kwaliteit je bevalt.

      • Avatar
        Yo van Dijk
        Geplaatst op 01:38h, 20 oktober Beantwoorden

        Mij bevalt de henna van Jacob Hooy het best ( Bij Holland en Barret- voorheen ‘de tuinen’. ( ook via internet te bestellen) Goedkoop en 100% natuurlijk van één plant; zonder toevoegingen.

    • Avatar
      Kimberley Pex
      Geplaatst op 11:18h, 29 november Beantwoorden

      Turkse Toko en de online drogist/ d o d per halve of hele kilo van Jacob Hooy. Turkse Toko heeft ook zwart
      maar ik koop mahonie , 2 euro !

  • Avatar
    Suzanne
    Geplaatst op 17:26h, 25 februari Beantwoorden

    Hoeveel henna heb je nodig bij kort haar? Kun je je haar daar 2 keer van verven of niet?

    • Avatar
      Cecile
      Geplaatst op 18:05h, 26 februari Beantwoorden

      Ik heb haar tot mn onderrug en 1 pakje begint nu pas echt te weinig te worden. Met jouw haar (op je foto) zou 2 keer met 1 pakje moeten kunnen. Alleen de eerste keer zou ik een heel pakje gebruiken

    • Avatar
      Jacky
      Geplaatst op 00:07h, 24 december Beantwoorden

      Hoi, ok gebruik henna al ruim 2 jaar met kort haar
      Ik zou zeggen dat 30gram eigenlijk al genoeg is
      Maar in het begin verfde ik uit angst om te weinig te hebben met 50 gram.
      Je zou dat, net als ik, ook kunnen uit proberen.
      Succes

  • Avatar
    karin
    Geplaatst op 23:30h, 27 februari Beantwoorden

    Je hebt helemaal gelijk, er staat nergens een goede gebruiksaanwijzing op internet. Heel goed dat je dit gepost hebt!
    Ik gebruik ook al jaren henna om mijn haar te verven.
    (Ik heb donkerbruin haar en verf om de grijze haren te dekken, die worden mooi oranje)

    Ik doe het ongeveer zoals jij. Met een paar verschillen:
    – ik was mn haar niet van te voren
    -ik smeer de huid bij mijn haarlijn altijd in met lanoline (om verkleuring van de huid daar te voorkomen)
    -ik breng de henna aan met een haarverf kwast. Net als jij vanaf de scheiding naar een kant en dan de andere kant. Met zo’n kwast kan je heel netjes werken.
    -ik doe over de plastic folie altijd een dunne sjaal, dat ziet er stukken minder medisch uit 🙂
    – ik laat de henna 3 uur zitten, vooral ook om zeker te zijn dat het goed gepakt heeft.
    – ik spoel uit boven de gootsteen in de keuken. Dus geen vieze douche en ook geen emmer nodig.
    – ik spoel alleen uit met water. Gewoon goed spoelen tot je geen korreltjes meer hebt.

  • Avatar
    Luz
    Geplaatst op 13:37h, 11 maart Beantwoorden

    Ik heb zojuist een henna gehaald van El Cahira kleur Mahonie, alleen wil ik zeker weten dat de kleur in mijn haar blijft zitten. Heb een hele haargeschiedenis met verfen etc alleen gaat vaak de kleur uit mijn haar of verkleurd het gewoon.. zou ik het gewoon doen?

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 15:33h, 11 maart Beantwoorden

      Henna blijft veel langer zitten dan ‘gewone’ haarverf. Rode haarverf vormt een fragiel laagje om je haar, henna trekt er echt in. Het vervagen gaat heel langzaam (is mijn ervaring). Zou wel kunnen dat als je haar nu geverfd is met iets anders, dat het dan minder goed pakt.

      • Avatar
        Luz
        Geplaatst op 16:08h, 11 maart Beantwoorden

        Dankje, ik heb zojuist de rode henna gekocht bij de tuinen van Jacob Hooy gekocht omdat die bekender is. Zodra ik thuis ben zal ik het gaan aanbrengen.. Ben heel benieuwd

  • Avatar
    Monica
    Geplaatst op 07:42h, 17 maart Beantwoorden

    Na 25 jaar kleuren met ‘pakjes’ haarverf heb ik nu besloten over te stappen op henna. Gisteren hennapoeder van Henné gekocht, ik ben benieuwd wat het gaat doen.

    Nu heb ik wel eens gehoord dat mensen citroensap toevoegen aan de hennapasta, en/of olijfolie.
    Wat zijn daar de voordelen van?

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 08:54h, 17 maart Beantwoorden

      Ik denk dat het enige voordeel daarvan is dat je haar er iets zachter van wordt. Ik doe er zelf altijd wat azijn bij.

    • Avatar
      Dlienn
      Geplaatst op 10:41h, 17 juni Beantwoorden

      Door de henna te mengen met een zuur zoals citroen of sinaasappel, bevorder je het kleuringsproces. Ik meng zelf mijn henna altijd met rooibosthee, dit zorgt voor een rodere kleur, ook rode bieten sap is hier goed voor (vers niet uit een potje). Ook gebruik ik altijd wat citroensap erbij, liefst vers, conserveringsmiddelen kunnen dan weer de kleur aantasten.
      Als je wat meer bruin wilt kun je altijd de henna mengen met wat koffie
      Laatste tip, gebruik bij het maken van de henna geen ijzer, dit kan ook dr kleur aantasten. Zelf gebruik ik altijd een glazen of plastic bak/kom en een garde van plastic.
      Onthou ook dat je henna niet zomaar uit je haren krijgt, je kan er wel overheen verven met gewone verf, maar als die er uit gaat heb je een rare uitgroei en de henna komt er weer doorheen. Ook je haren dan naar blond doen is geen goed idee, grote kans dat dit groen wordt namelijk.

      • Avatar
        Nour Seddik
        Geplaatst op 23:12h, 24 februari Beantwoorden

        Hallo Cecille
        Waar kan ik de pure henna kopen?
        ik heb gehoord dat veel henna bestrijdingsmiddelen bevatten.
        In het land van herkomst is geen controle op bestrijdingsmiddelen.

        Groetjes Nour

      • Avatar
        Nicolette
        Geplaatst op 11:53h, 31 oktober Beantwoorden

        Klopt, dat groene heb ik toen opgelost met een kopertint erover en het werd weer gewoon blond…

      • Avatar
        RiNique
        Geplaatst op 09:00h, 14 maart Beantwoorden

        Coole tip van de rooibosthee !
        Wel jammer dat veel eco mensen op dit blog Henna voor de eco gebruiken en dan afdekken met huishoudfolie.
        1 ”dedicated” henna handdoek werkt al 20 jaar goed voor mij 🙂

    • Avatar
      Yo
      Geplaatst op 01:45h, 20 oktober Beantwoorden

      citroensap of iets anders zuurs maakt de kleur roder ( denk aan rode kool, als je daar appels bij doet of azijn wordt de kleur ook rood)
      Olijfolie maakt je haar gewoon wat minder droog, maar ik doe dat niet oor het hennamengsel. Pas later een beetje olie ( arganolie of olijfolie)

  • Avatar
    Radha
    Geplaatst op 19:50h, 17 maart Beantwoorden

    Goedenavond,

    Duidelijke uitleg. echt fijn dat je het wilde delen. Ik heb zwart haar en nooit geverfd. Nu wil ik mijn haar met henna kastanje bruin verven. Kan dat?
    Mvg, Radha

    • Avatar
      Cecile
      Geplaatst op 21:30h, 17 maart Beantwoorden

      Henna bleekt niet en kan alleen kleur toevoegen bovenop je huidige haarkleur. Zwart zal niet kastanjebruin kunnen worden denk ik, hooguit een roodbruine gloed krijgen.

  • Avatar
    Nadia
    Geplaatst op 01:12h, 04 april Beantwoorden

    Ik gebruik sinds kort Henna (Royal Brown) en ben super enthousiast! Ik heb donkerbruin haar en wil dezelfde kleur behouden maar dan intenser en dat is gelukt. Mijn haar voelt ook beter aan, mooie diepe kleur en lijkt zelfs sneller te groeien. Ik gebruik ook een kwastje om het bij de haarlijn aan te brengen en laat het minimaal 1,5 uur tot 2 uur zitten. Pak het in met huishoudfolie en daar over heen een oude “beaniemuts” . Als ik de henna tot een papje maak met kokend water voeg ik ook een lepel cocosolie toe. Daar gaat je haar extra van glimmen.

  • Avatar
    Angela
    Geplaatst op 19:06h, 17 mei Beantwoorden

    Wauw! Wat een goede omschrijving . Ik verf al jaren mijn haar maar via onderzoeken blijk ik dus allergisch voor kleurstoffen. Vandaag een pakke henna gekocht van Herne color auburn. Ik moet zeggen dat ik t behoorlijk spannend vind. Maar na t lezen van deze blog moet t helemaal goed komen .Bedankt

  • Avatar
    Martine
    Geplaatst op 19:44h, 21 mei Beantwoorden

    Ik verf al jaren zelf mijn haar met regulier haarverf maar ja… verven verven verven niet zo best voor je haar… kortom nu ook aan de henna.. is t iets wat ik zelf kan? Zeker omdat ik lees dat het in principe hetzelfde is…
    Ik heb alleen geen folie in huis… zijn er andere opties om m’n haar mee in te pakken? Heb wel aluminium folie…
    Ik was alleen bang voor het feit dat ik het al jaren verf en nu dus henna over geverfd haar ga gebruiken… maar ja er zit niks anders op…
    Ik ga het er zometeen in doen 🙂
    Nog extra advies of moed om me in te praten?

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 15:23h, 23 mei Beantwoorden

      Ik zie je berichtje nu pas. Is het gelukt?

      • Avatar
        Martine
        Geplaatst op 17:53h, 23 mei Beantwoorden

        Het is gelukt…. 🙂 alleen ja ik zal nog wel wat in de herhaling moeten en ik denk dat ik dan wat dingen moet toevoegen voor extra kleur… heb heel lang zelf rood haar geverfd… dus ik had al wel een beetje gedacht dat ik lichtelijk oranje zou worden (van mezelf rossig blond haar) dus dat kleurt heeeel snel.. Maar ik had met de chemische haarverf dat de haarverf na 2,5 week alweer vreselijke uitgroei liet zien. En ik heb al een beetje broos haar van mezelf, veel pluis. Dus ik hoop dat dat nu in ieder geval beter word.

        Maar sjonge, het was me wel een uitdaging de henna haha! 🙂
        Kan hier niet echt fotos plaatsen van de voor en na fotos of wel? Anders kon je me misschien tips geven…

    • Avatar
      Loes
      Geplaatst op 10:44h, 12 februari Beantwoorden

      in plaats van folie doe ik altijd zo’n plastic kapje op, straks vastgemaakt onder je kin. evt. een sjaaltje eroverheen voor de leuk.
      Doe het al jaren zo.
      Ik doe er ook altijd nog een eidooier in, koffie op water, klein beetje citroen en olijfolie. Zo lang mogelijk laten intrekken.

  • Avatar
    Martine
    Geplaatst op 17:56h, 23 mei Beantwoorden

    Trouwens, wat ik verrassend vond, de henna werd op een gegeven moment hard in mijn haar? Is dat normaal? En ik had het misschien iets papperiger moeten maken, iets meer water moeten gebruiken.. maar al doende leert men 🙂

    • Avatar
      Jamila
      Geplaatst op 19:03h, 16 augustus Beantwoorden

      Ja dat is heel normaal. Dat hoort ook zo. Henna heeft als extratje dat het uw hoofdhuid reinigd. Hierdoor kan uw hoodhuid wat droger worden. In Arabische landen hebben ze als gewoonte dat ze hun haren na de henna heel goed uitwassen met enkel water of met wat cremespoeling. En dan vervolgens direct een haarmasker van 1 à 2 eetlepels olie opzetten. De twee meest bekenden zijn olijfoliemasker en kokosnootolie masker. Dus gewoon een van de twee olieen of een gelijke mix ervan in uw haar (het liefst uw haren wikkelen in een handoek) voor 15 à 20 min en dan weer heel goed uitwassen. Met enkel een zeer milde shampoo zoals babyshampoo. Thats it, veel liefs

      • Avatar
        Maria
        Geplaatst op 11:50h, 10 augustus Beantwoorden

        Oké
        Waar haal je deze olie?
        Waar haal jij henna?
        Zijn zoveel soorten te koop

        • Avatar
          Vivalavief
          Geplaatst op 12:15h, 10 augustus Beantwoorden

          Ik haal mijn henna al jaren bij Louland.

  • Avatar
    Ellen
    Geplaatst op 16:23h, 10 juni Beantwoorden

    Handig artikel! Ik kleur mijn haar nu al een klein jaar met henna, steeds met de pakjes van Henné Color Paris. Die zijn niet 100% natuurlijke henna, dus voorzichtig zijn als je over chemische verf zou gaan henna-en 🙂
    Ik heb blond-bruin haar van nature, en de eerste keer dat ik Henna gebruikte zag ik echt knaloranje :p ik smeer nu elke maand een keer henna door m’n haar en het is echt prachtig kersenrood geworden intussen 🙂
    Ik meng mijn hennapapje meestal met honing, rozebottelthee, rode wijn en azijn. Heb gehoord dat je koffie kan gebruiken voor een bruinere kleur.
    Veel succes!

  • Avatar
    marjoleintje
    Geplaatst op 21:15h, 20 juni Beantwoorden

    Je bent mijn held van de dag!
    Ik kan geen arabisch lezen, en wist niet hoe ik t moest gebruiken.
    Maar het is me helemaal duidelijk nu!

    Tenkjoe verry much xx

  • Avatar
    Sabine
    Geplaatst op 14:00h, 21 juni Beantwoorden

    Gisteren mijn licht bruine haar met lichtbruine henna geverfd. (Mix van henna en indigo)
    Met deze tips is het super goed gelukt ondanks dat ik nooit eerder mijn eigen haar geverfd had!

    Alles klaargelegd, papje gemaakt en in de badkamer had ik binnen een kwartier de henna erin. Folie er overheen en daar weer een handdoek over gedaan (blijft het ook warm, schijnt het ook weer beter van te pakken)
    Na anderhalf uur heb ik het in een emmer gespoeld en toen ik daarna onder de douche ging was de henna er zo uit.
    Het resultaat: een warme bruine kleur. Vooral de plekken waar het haar wat lichter (of grijs) was hebben een rode gloed over zich.

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 08:46h, 04 juli Beantwoorden

      Graag gedaan!

      • Avatar
        Legina
        Geplaatst op 20:11h, 02 april Beantwoorden

        Hallo Cecile,
        Ik heb vandaag bij een Marokkaanse winkel Henna rood aangeschaft na een tip van een verkoopster van Oreal .
        Jouw beschrijving heb ik goed nagelezen en ook reactie van anderen, mijn vraag is geeft het een mooie rode gloed na afloop ? Overigens mijn haar is zwart.
        Groet…..Legina

  • Avatar
    cheyenne
    Geplaatst op 22:21h, 02 juli Beantwoorden

    hoi ik heb zwart haar en wil dit graag proberen hoe lang blijft dit zitten

    • Avatar
      Fabienne
      Geplaatst op 15:34h, 05 september Beantwoorden

      Hoelang blijf henna poeder voor te kleuren

  • Avatar
    Cindy
    Geplaatst op 20:04h, 15 juli Beantwoorden

    Hey ik verf mijn haren al jaren met henna, vooral rood met acajou gemengd. Nu is het al meer dan een half jaar geleden maar ik vroeg me af of ik een deel (half hoofd onderkant) zwart erover kan doen aangezien het nog met henna is al is het wel lichter. En de bovenkant wou ik graag iets rood of rood/oranje achting. Welke moet ik nemen voor de rood oranje achtige kleur?? Mijn haar gaan opgeknipt worden dus het zwarte komt dan denk ik mooi uit maar kan dit na meer dan een half jaar henna erop? Thx

    • Avatar
      Jamila
      Geplaatst op 19:11h, 16 augustus Beantwoorden

      Lieverd in Arabische landen gebruiken de vrouwen om de maand henna. (tijdens hun maandelijke periode).
      Im henna zitten geen chemische producten, het kan hooguit uw hoofdhuid uitdrogen als uw het vaker dan eenmaal per maand gebruikt zonder erna een natuurlijke haarmasker zoals bijvoorbeeld olijfolie en of kokosnootolie te gebruiken. Veel liefs.

    • Avatar
      yo
      Geplaatst op 01:55h, 20 oktober Beantwoorden

      om het donkerder ( zwarter) te maken kun je over met henna gekleurd haar indigo ( ook van een plant, maar dan met een donkerpaarsblsuwe kleur) gebruiken.
      Of een mengsel van henna en indigo. Even zoeken op internet. Wordt een mooie donkere tint!
      Gebruik nooit chemische haarverf over henna, want dat kan zeer onverwachte kleureffecten geven en je hasr wordt er droog en bros van

  • Avatar
    Suzanne
    Geplaatst op 16:10h, 29 augustus Beantwoorden

    Dag ik had een vraagje over als je je haar eenmaal met henna hebt geverfd!

    Met wat was je je haar met henna geverfd haar? Of maakt dat niet zo veel uit, als het maar geen anti roos shampoo is?

    En kan je het gewoon dagelijks wassen zonder dathet slijt?

    Slijt henna überhaupt snel?

    Met vriendelijke groet,

    Suzanne

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 16:27h, 29 augustus Beantwoorden

      Hai Suzanne,

      Henna slijt een stuk minder snel dan synthetische rode haarverf. Je moet flink je best doen om het rood weg te krijgen. Dus gewoon doen wat je gewend bent. (overigens is het in het algemeen niet echt nodig om je haar dagelijks te wassen, tenzij je veel stylingproducten gebruikt of dagelijks enorm sport).

      • Avatar
        Louise
        Geplaatst op 18:20h, 08 december Beantwoorden

        Hallo ik heb allemaal plekjes op mijn hoofdhuid van de henna hoe krijg ik die weg is nogal een vies gezicht.

    • Avatar
      Kimberley Pex
      Geplaatst op 09:25h, 20 oktober Beantwoorden

      Gewoon wassen. Haar met henna is sterk. Chemisch geverfd haar is veel zwakker en brozer. Ik doe het nooit meer ! Rood en soms wat zwarte henna over mn grijze ( achter is t nog flink donker maar toch met grijze) en je ziet er weer n stuk beter uit. Grijs haar laat me denken aan verval , ziekte enz. Ik heb ze even grijs gehad , toen wat blond erdoor
      Maar donkerrood is toch echt mijn kleur ( ben vrijdag 61, een hele prestatie met mn darmtoestanden ! )

  • Avatar
    Bas de Wit
    Geplaatst op 17:20h, 06 september Beantwoorden

    Hey ik heb een vraag en ben benieuwd of iemand die kan beantwoorden.

    Ik heb van nature rood haar maar ben door de jaren heen steeds blonder geworden vooral als ik het kort knip. Nu ben ik steeds kalender, vandaar dat ik het kort knip, maar nu vroeg ik me af hoe lang een eventuele verkleuring van de huid zichtbaar zou blijven. het word zeer lastig om de kale plek op men kruin in te smeren met vaseline of te ontwijken tijdens het verven dus ik ben bang dat het er toch op zal komen…

    Ik zou graag met henna aan de slag willen gaan vooral omdat het men haar niet verder beschadigt maar zelfs een boost en wellicht zelfs voller zou doen lijken…

    Hopelijk heeft iemand ervaring, tips etc
    Groetjes
    Bas

    • Avatar
      Wanda
      Geplaatst op 13:38h, 27 februari Beantwoorden

      Ik hoorde dat er ook kleurloze henna bestaat die het haar een boost kan geven… misschien is dat een optie voor jou?

  • Avatar
    Alice
    Geplaatst op 19:58h, 06 november Beantwoorden

    Hoihoi,

    Ik heb iets vreemds; na jaren mijn haar gebleekt te hebben met chemische troep (en een tussenpoze van henna) besloot ik van de week toch weer over te gaan op henna. En wel zwart, in de hoop dat die gebleekte haren wat meer richting mijn eigen haarkleur zou gaan. (Saaie modderplaskleur met hier en daar wat grijs erdoor dus als het een vale donkere tint zou worden was ik al happy).

    Goed, slim als ik soms ben eerst wat haren opgespaard en braaf wat in een bakje gedaan met de henna.
    2 Uur laten staan, daarna uitgespoeld en voila een mooie donkere kleur!

    Dus daarna op mijn eigen hoofd.
    Alle henna erin gedaan, folie erom, mutsje erop en 2 uur later alles uitgespoeld.
    En…. niks.

    Er was niets veranderd?
    De kleur was exact hetzelfde!
    HOE kan dat nou?

    Het enige verschil wat er is geweest met het plukje haar in het bakje en mijn eigen haar is dat ik het plukje in het bakje niet afgedekt had en mijn eigen haar wel. Kan het soms daar aan liggen? Maar de warmte zorgt toch juist voor de kleur? Of is het zo dat de zuurstof die erbij komt ervoor heeft gezorgd dat het plukje in het bakje wel verkleurde en dus door het afdekken op mijn hoofd er niets gebeurde?

    Ik heb de Henna Colour Paris Noir gebruikt.

    Heeft iemand misschien een idee hoe dit kan?
    Ik ben nu van plan om het opnieuw te doen en dan maar niet af te dekken, of dat gaat werken?
    Ik ben benieuwd of iemand hier ook ervaring mee heeft.

    Groetjes, Alice

    • Avatar
      Nadia
      Geplaatst op 01:58h, 09 november Beantwoorden

      Hi Alice, Heb het zelf nog nooit meegemaakt maar misschien heeft het iets te maken met het product (merk) dat je gebruikt.
      Op 10 juni schreef Ellen het volgende bijvoorbeeld: “Henné Color Paris. Die zijn niet 100% natuurlijke henna, dus voorzichtig zijn als je over chemische verf zou gaan henna-en”

      Ik gebruik zelf altijd Royale en mijn ervaring is altijd goed geweest tot nu toe. Ik pak mijn haar altijd in met folie en daar overheen een soort beanie om het ook warm te houden, heb nooit meer geduld dan 1,5 tot 2 uur voordat ik het uitspoel weer en dat gaat altijd goed. Succes.

  • Avatar
    Alice
    Geplaatst op 18:18h, 11 november Beantwoorden

    Hallo Nadia,

    Dank je voor je reactie. De Henna Color Paris Noir is 100% puur natuur, ik ben een fanaat op dat gebied en lees me altijd zeer goed in qua ingrediënten 🙂

    Maar ik ben er achter!
    Ik heb een nieuw pakje gekocht en de henna op 1 plukje haar 2 uur laten zitten in een open bakje, en nog een plukje haar ook 2 uur laten zitten, maar dan in een gesloten plastic zakje. En wat blijkt? Het plukje wat afgesloten is geweest heeft nauwelijks een kleurverandering ondergaan.

    Misschien komt het doordat het haar al meerdere malen chemisch behandeld was maar in dit geval is afsluiten dus geen goede keuze. Blijkbaar heeft de zuurstof er toch iets mee te maken in dit geval. Ik ga het dit weekend dus opnieuw doen – ditmaal zonder het af te sluiten!

    • Avatar
      Nadia
      Geplaatst op 18:38h, 11 november Beantwoorden

      Wat een slim idee van je Alice! Goeie test!

      Gelukkig is Henna 100% natuurlijk en beschadig je je haar niet meteen als je het te vaak gebruikt. Succes dit weekend!

    • Avatar
      Feliz
      Geplaatst op 17:26h, 15 oktober Beantwoorden

      Hoi, vraagje verf je iedere keer opnieuw Al je haar? Of alleen de uitgroei? En hoe vaak verf je? Om de 6 weken bijvoorbeeld? Ik wil graag met henna gaan verven. Ben blond (niet heel licht, heb zelf wel een lichte huidskleur en blauwe ogen) maar ben harstikke grijs aan het worden… Ik zie allemaal verhalen over henna erf met een ‘naam’ zoals brown, nut etc etc maar hoe weet ik welke ik moet hebben? Ik wil gewoon een mooie egale natuurlijke tint zonder dat ik voor gek loop met een knalrood kapsel.

      • Avatar
        Astrid
        Geplaatst op 08:03h, 17 oktober Beantwoorden

        Hallo Feliz. Je kunt ook alleen je uitgroei verven. Maar als je het over de hele lengte van je haar aanbrengt geeft het je haar weer een oppepper en valt het weer heerlijk soepel. Ik werk al vele jaren met Henna Plus. Hoe ik dat doe, lees je in mijn post van 20 mei 2021. Welke tint je moet kiezen? Henna Plus heeft een kleurenoverzicht ter beschikking. Aan de hand daarvan kies je wat je mooi vindt en wat je denkt dat bij je past. Je kunt haar wat achterblijft in borstel/kam opsparen en deze met henna verven om te zien wat het resultaat is. Hou er rekening mee dat je pas 2 dagen na behandeling van je haar de uiteindelijke kleur van je haar kunt zien. Door blootstelling aan zuurstof en wassen van je haar veranderd de tint van je haar nog ietsje, maar niet veel.

  • Avatar
    Alice
    Geplaatst op 18:10h, 19 november Beantwoorden

    Het heeft gewerkt!
    Nog niet 100% naar mijn zin maar het heeft wel redelijk goed gepakt nu.
    Over een paar weken nog een keertje en dan zal het door de tijd wel steeds dieper van kleur worden 🙂

  • Avatar
    Margriet
    Geplaatst op 13:24h, 13 december Beantwoorden

    Vraagje:

    Ik doe aan NoPoo (het wassen van je haar met alleen water) en ik vroeg me af of het verven met Henna dan wel nut heeft.
    Nergens kan ik daar iets over vinden en durf zelf niet de stap te zetten om het ‘gewoon’ even te gaan doen..
    Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 13:37h, 13 december Beantwoorden

      Waarom zou het verven met henna geen nut hebben als je nooit shampoo gebruikt? Kan toch gewoon? Zou niet weten waarom niet eigenlijk…

      • Avatar
        Tineke
        Geplaatst op 15:22h, 18 juli Beantwoorden

        Dekt het ook je grijze haren. Nu moet ik het elke 2weken doen.

    • Avatar
      Lieve
      Geplaatst op 11:56h, 01 mei Beantwoorden

      Ik waste mijn haar met bakingsoda en azijn, maar dan pakt de henna niet goed. Voorhet kleuren gebruik ik dus wel één kder shampoo (van Marqt, met minder chemische troep erin). Na het verven met henna kun je gewoon weer op d oude voet doorgaan, het is niet zo, dat je haar dan opeens weer heel snel vet wordt. Succes.

      • Avatar
        RiNique
        Geplaatst op 09:12h, 14 maart Beantwoorden

        Huh ? Ik was ook al lang mijn haar met bakingsoda en azijn. Bij mij is henna daarna nog nooit een probleem geweest ?
        Pakt prima.

  • Avatar
    Margriet
    Geplaatst op 14:05h, 13 december Beantwoorden

    Ja dat weet ik dus ook niet. Bij bijvoorbeeld Henne Henna haarverf (Bij de Tuinen verkrijgbaar) staat in de gebruiksaanwijzing dat je je haar van te voren moet wassen en na afloop moet uitspoelen.
    Door het NoPoo creëer je eigenlijk een natuurlijk vetlaagje om je haarlokken heen en ik weet niet of Henna dan wel effect heeft.

  • Avatar
    Damiet
    Geplaatst op 16:31h, 29 januari Beantwoorden

    Hihi wat leuk te lezen dat er meerdere mensen meer voordelen van het gebruik van henna in het haar ervaren.
    en ja iedereen gebruikt het weer anders.
    ik heb de henna van jacob hooi en ja laat dit altijd een hele nacht staan .
    ook meng ik het met kokend heet water, koffie prut, een shampoo en citroensap .
    ik was mijn haren een dag van tevoren om zo een niet te gladde ondergrond te hebben en toch ook niet te vies vettig haar (in de zomer is dit anders natuurlijk)
    ook de tijd dat ik het in mijn haar laat zitten verschillend enorm van het advies dat hier gegeven word ik laat het gemiddeld 6 tot 10 uur in mijn haar.
    Meer omdat het kleur proces dan zich beter aan het haar zet .
    ik doe het al jaren zou en het werkt bij mij en voor mij zo het beste en ja henna haren zijn een hele uitdaging maar het is de tijd meer dan waard .

    • Avatar
      Astrid
      Geplaatst op 14:02h, 13 februari Beantwoorden

      Ik laat het ook altijd minimaal 8 uur zitten. Ik heb dik haar, wat al aardig grijs wordt😕.
      Ik meng brun met ajour, zelf heb ik donkerblond haar.
      Maar ik ben steeds afhankelijk van een ander , om de henna in m’n haar te zetten!! Ik ben vooral aan de achterkant grijs, dus ben ik bang dat ik daar niet goed bij kan!
      Wie heeft een goede tip?
      Gr. Astrid

  • Avatar
    Bianca
    Geplaatst op 23:45h, 31 januari Beantwoorden

    Wat fijn dat je deze gebruiksaanwijzing online hebt geplaats. Vind het dood eng om voor de eerste keer henna te gebruiken. Ik heb van nature blond lang haar dat steeds donkerder wordt. Nu doe ik 2 keer per jaar coupe soleil. Begin nu een beetje grijs bij de slapen te worden en de kleur wordt wat vaal. Ik wil ook gezond en glanzend haar. Welke henna kan ik nu het beste kopen ? Heb je nog advies voor mij voor dat ik henna gaat gebruiken. Vind het echt eng. Altijd blond geweest. Groetjes Bianca

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 08:44h, 06 februari Beantwoorden

      Graag gedaan! Ik zou beginnen met pure hennapoeder, tenzij je heel blond bent. Je kunt vaak goed terecht in Turkse/Marokkaanse winkels.

  • Avatar
    Bianca
    Geplaatst op 16:17h, 12 februari Beantwoorden

    Kan je me ongeveer vertellen wat voor kleur haar ik krijg als ik henna hebt gebruikt ? Wil graag donkerrood niet een oranje gloed. Moet ik de henna dan langer laten zitten ? Heb je miss nog foto’s van de voor en erna ? Die zie je bijna nergens Ik wacht denk ik nog even zodat mijn coupe soleil goed uit groeit . Ben zo bang dat ik oranje wordt. 😊groetjes rosita

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 08:58h, 13 februari Beantwoorden

      Hai, ik heb geen voor en na, omdat ik het al jaren met henna verf en henna in principe niet echt vervaagt. Wel heb ik inmiddels behoorlijk donkerblond haar van mijzelf. Mijn haar wordt tegenwoordig eerder kastanjeroodbruin dan rood. Misschien heeft iemand anders voor en na foto’s?

      • Avatar
        Bianca
        Geplaatst op 17:11h, 25 februari Beantwoorden

        Dank je wel Cecile . Ik ga vandaag een streng haar onder mijn haar met henna verven. Klein strengetje om de kleur te zien. Op de borstel blijft bij mij te weinig haar over om uit te proberen. Ik ga een foto maken van voor en na . Wordt vervolgt ! Groetjes

  • Avatar
    Bianca
    Geplaatst op 22:05h, 01 maart Beantwoorden

    Hallo hier ben ik weer 🙂 Ik heb op een strengetje donkerblond haar henna gedaan en dat werd echt een prachtige diepe kleur met een rode gloed. Werd er helemaal enthousiast van. Daarna heb ik een strengetje geblondeerd highh light haar met henna gedaan . Dat werd echt peentjes oranje. Zou ik mijn haar helemaal donkerblond kunnen laten verven nog een keer bij de kapper en dan toch weer met henna kunnen behandelen ? Of moet ik het echt uit laten groeien ? Ben ondertussen wel fan van henna geworden en hoop het snel weer te kunnen gebruiken. Ben benieuwd naar je antwoord !

  • Avatar
    Bianca
    Geplaatst op 22:07h, 01 maart Beantwoorden

    Hallo hier ben ik weer Ik heb op een strengetje donkerblond haar henna gedaan en dat werd echt een prachtige diepe kleur met een rode gloed. Werd er helemaal enthousiast van. Daarna heb ik een strengetje geblondeerd highh light haar met henna gedaan . Dat werd echt peentjes oranje. Zou ik mijn haar helemaal donkerblond kunnen laten verven nog een keer bij de kapper en dan toch weer met henna kunnen behandelen ? Of moet ik het echt uit laten groeien ? Ben ondertussen wel fan van henna geworden en hoop het snel weer te kunnen gebruiken. Ben benieuwd naar je antwoord !

    • Avatar
      Debora
      Geplaatst op 15:41h, 12 april Beantwoorden

      Ik heb dat wel gedaan…paar blonde lokken erin maar dat was ik na een maand of 2 weer zat. Donkerblond Casting van Loreal (500) erover. Dat maakte dat mijn geblondeerde lokken enigszins mat gingen opschijnen, niet direct maar na een paar wasbeurten. Dat matte komt omdat er niet genoeg rood pigment inzit. Nu 5 weken Henna erin..prima kleur.

    • Avatar
      Vivalavief
      Geplaatst op 17:24h, 07 februari Beantwoorden

      Ik mix mijn papje met 2/3 henna en 1/3 indigo. Mijn grijze en lichtblonde haren worden dan geen peentjes oranje maar mooi intens rood.

    • Avatar
      Kimberley Pex
      Geplaatst op 09:30h, 20 oktober Beantwoorden

      Ja , had ik ook . Geblondeerd en t was net stro , gewoon henna erover. Het is plantaardig en ook n oppepper voor je haar. Ps ik bestel t bij de
      D O D de drogist online , ja van Jacob Hooy. Rood ; goeie kleur.

  • Avatar
    Cecile Bol
    Geplaatst op 10:06h, 02 maart Beantwoorden

    Ik moet je het antwoord helaas schuldig blijven. Ik heb nog nooit highlights gehad. Wel is het zo dat de strengen peentjes natuurlijk opgaan in je meer donkerrode haar. Net als nu lichtblond en donkerblond. Het resultaat zal minder extreem zijn dan je nu denkt. Maar ik hoop dat iemand anders met ervaring met highlights antwoord gaat geven.

    • Avatar
      Bianca
      Geplaatst op 17:23h, 02 maart Beantwoorden

      Dank je wel! Ik hoop dat iemand dit leest en mijn advies kan geven.

  • Avatar
    jet
    Geplaatst op 16:41h, 06 maart Beantwoorden

    weet iemand ook nog een tip hoe je stapeling in je haar kunt voorkomen, ik doe meestal alleen mijn uitgroei met henna, maar door het plastic kapje en mijn sjaal komt het toch ook vaak in mijn lengtes.
    Alvast bedankt

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 10:11h, 07 maart Beantwoorden

      Ik heb daar nooit zo’n last van. Heb niet het idee dat m’n haar door stapeling roder wordt. Jij wel?

  • Avatar
    Debora
    Geplaatst op 15:31h, 12 april Beantwoorden

    Misschien nog een tip voor het verven van je haar met Henna..je mag nooit ijzeren voorwerpen gebruiken voor het mengen van Henna..dus geen ijzeren vorken/lepels/kommen. Gebruik altijd een plastic of glazen kom en mengen met een houten lepel. IJzer kan zorgen voor een chemische reactie en je haar kan dan groen worden !

  • Avatar
    Rosita
    Geplaatst op 00:21h, 01 juli Beantwoorden

    Hallo hierben ik weer. Ik heb nu de perfecte oplossing gevonden voor mijn blonde uitgegroeide haar. Las op fb iets over henna brownies in Amsterdam. Ik heb daar mijn haar voor de eerste keer laten doen met henna. zij maakt alles zelf is een henba kapsalon Wat ik niet wist is dat je ook goudsbloem henna hebt en naturel. Zij adviseerde mij de uitgroei megoudsbloem tedoen en de onderkant naturel dat verzorgt en verdikthethaar ook Nu heb ik het al twee keer zelf gedaan. Dekt ook op grijze haartjes. Ben er super blij mee. Wilde dit toch even delen. En je nogmaalsbedanken. Door jou ben ik de weg van henna ongeslagen ! 😊groetjes bianca

  • Avatar
    Anisa
    Geplaatst op 00:11h, 03 juli Beantwoorden

    Hallo mensen.. ik hoop dat iemand mij kan helpen.
    Ik heb van nature donkerbruin haar ben zelf ook van marokkaanse komaf, vorig jaar september heb ik met me domme kop me haar laten bleken ik wou balayage blond.
    Nu ben ik niet meer tevreden met mijn haar heb het idee dat het structuur achteruit is gegaan. Ik wil dus henna gaan kopen, kan ik gerust donkerbruine henna kopen en het over me geblondeerde haren heen verven of gaat het dan fout??
    Hopelijk kan iemand me adviseren.

    Groetjes, anisa

  • Avatar
    Renee
    Geplaatst op 12:11h, 07 augustus Beantwoorden

    Hallo dames, ter aanvulling op de info hierboven: wanneer je grijze haren hebt maar je wilt wel een behoorlijk gelijkmatige kleur, kun je je haren ‘voorpigmenteren’. Zie de producten van Light Mountain Color the gray. Daar zitten al twee verschillende producten in, stap 1 de voorpigmentatie en stap 2 de kleur die het moet worden.

    @Anisa: ik zou uit voorzorg eerst een klein stukje proberen op je geblondeerde haar. En 48 uur wachten op het resultaat. Succes!

  • Avatar
    Karin Bausmans
    Geplaatst op 12:37h, 13 augustus Beantwoorden

    Beste, Ik heb een vraag ? Kun je als je blond haar heb en blondeerd , je haren met henna natuur verzorgen en dan toch weer gewoon blonderen. Groetjes, Karin

  • Avatar
    Ilse
    Geplaatst op 20:55h, 28 september Beantwoorden

    Hoi vanuit België,
    Ik kocht vandaag Henné Natur (copper) in een natuurwinkel.
    Maar ik vergat de handleiding!! Op de verpakking staat gewoon mengen met heet water.(kort ,in het Frans)
    Ik zocht enkele andere gebruiksaanwijzingen op en die zeggen dat ik dit uren voordien moet mengen en
    laten rusten alvorens het aan te brengen op de haren. Moet dit? Of mag ik het gewoon doen zoals jouw
    mengsel? Poeder+warm water+beetje azijn?Wat laten afkoelen en gebruiken?
    Groeten
    Ilse

  • Avatar
    Inge
    Geplaatst op 00:21h, 29 september Beantwoorden

    Wat leuk geschreven! Ik gebruik nu een jaar of 4 alleen maar henna. Lekker extra rood en ik meng het met rode wijn en een beetje olijfolie. En gekookt water natuurlijk! Mijn haar is erg dun en breekbaar maar sinds ik geen chemische verf meer gebruik gaat het veel beter. Ik krijg veel complimenten en men is verbaasd als ik zeg dat het henna is 😉 Top spul, ik wil nooit meer anders!

    • Avatar
      Els
      Geplaatst op 12:06h, 04 oktober Beantwoorden

      Hallo daar. Ik verf mn haar al vanaf m\’n 16 de rood met henna ..prachtig warme kleur in de zon helemaal gaaf …maar ..ik ben nu 53 en de laatste tijd pakt de henna niet meer , daar baal ik erg van .al verschillende soorten geprobeerd maar helaas . Onderkant nog wel mooie gloed maar mn uitgroei saai bruin…en daar hou ik dus niet van ….eigenlijk wil ik nu andere chemische rode kleur gebruiken .maar dit durf ik eigenlijk niet omdat ik wel eens hoor dat dat niet kan …??? Wie kan mij een goed betrouwbaar advies geven ? Groetjes Els

      • Avatar
        Jeany
        Geplaatst op 16:27h, 28 oktober Beantwoorden

        Kijk een op http://www.louland.nl daar staat alles over henna..ook voor grijs haar

        • Avatar
          Rieke
          Geplaatst op 16:15h, 25 maart Beantwoorden

          Hallo.. Ik gebruik al zeker 30jaar Henna.. Ik ben 75jaar en heb bruin haar van mijzelf tenminste 30jaar geleden. Ik gebruik altijd mahonie r? Bruin en het resultaat is een mooie donkerbruine kleur met rode gloed De kappers geven altijd een compliment voor mijn gezonde haar dik en glanzend. Ik weet niet of ik echt grijs zou zijn als het het liet uitgroeien maar tot op heden dekt het erg goed. Goedkoop en mooi wat wil je nog meer zou het iedereen aanraden…

  • Avatar
    Els
    Geplaatst op 11:59h, 04 oktober Beantwoorden

    Hallo daar. Ik verf mn haar al vanaf m’n 16 de rood met henna ..prachtig warme kleur in de zon helemaal gaaf …maar ..ik ben nu 53 en de laatste tijd pakt de henna niet meer , daar baal ik erg van .al verschillende soorten geprobeerd maar helaas . Onderkant nog wel mooie gloed maar mn uitgroei saai bruin…en daar hou ik dus niet van ….eigenlijk wil ik nu andere chemische rode kleur gebruiken

  • Avatar
    Jeany
    Geplaatst op 16:30h, 28 oktober Beantwoorden

    Ik ga morgen mijn haar kleuren met pure henna van louland de radhjani, schijnt bijzonder goede en sterke henna te zijn. Ben zo superbenieuwd, is voor het eerst dat ik mijn haar met henna ga kleuren.
    Ben chemisch gekleurd strawberry blond nu…cross my fingers

    • Avatar
      Vivalavief
      Geplaatst op 17:29h, 07 februari Beantwoorden

      Ik verf nu een jaar met Henna en Indigo van Louland. Uitstekende kwaliteit!

  • Avatar
    LivingThaGoodLife
    Geplaatst op 18:03h, 10 november Beantwoorden

    Leuke blog.. kan het ook iedereen aanraden verven met henna! Het is intussen alweer een aantal maanden terug dat ik het voor het eerst ermee heb geverfd, maar mijn haar is nog steeds mooi. Ik heb mijn bevindingen.in deze blog geschreven: https://yoo.rs/livingthagoodlife/blog/mijn-haren-kleuren-met-henna-1500972572.html?Ysid=45920
    groetjes!

  • Avatar
    Sylvia
    Geplaatst op 17:26h, 15 november Beantwoorden

    Ik heb heel veel last van haaruitval en wil daarom mijn haren gaan verven met henna i.p.v. Chemische kleurshampoo. Is dit mogelijk of loop je dan een kans dat je er een vreemde kleur aan over houdt?

    • Avatar
      Betül
      Geplaatst op 20:50h, 09 december Beantwoorden

      Ik doe het ook daarom mijn schoonzus ook en het helpt wel dus ik zal het dan zeker doen

  • Avatar
    Betül
    Geplaatst op 20:49h, 09 december Beantwoorden

    Heyy ik had een vraagje kan je er ook later Afgainolie in doen inplakte vam kokosolie ofzo?

  • Avatar
    Patricia
    Geplaatst op 10:49h, 10 december Beantwoorden

    Hoi Cecile.
    Ik heb mijn haar jaren met gewoon haarverf geverfd chemisch dus en zwart/rood. Nou heb ik rode henna geprobeerd maar het is wat oranje geworden. Nou is mijn vraag. Als ik het vaker met henna verf word het dan roder.

    • Avatar
      Vivalavief
      Geplaatst op 17:37h, 07 februari Beantwoorden

      Meestal wordt je haarkleur steeds meer dieperrood na gebruik van henna. Ik laat mijn papje meestal 6 uur zitten,langer houd ik het ook niet vol maar hoe langer je het vol houd hoe intenser de kleur wordt.

    • Avatar
      Helena
      Geplaatst op 11:16h, 14 mei Beantwoorden

      Waarchijnlijk wel.

  • Avatar
    Bela
    Geplaatst op 14:35h, 27 januari Beantwoorden

    Mensen!!!!!! Ik zie op afb metalen atributen erbij liggen zoals vork en juslepel????? Henna en metaal of ijzerachtigen GAAN niet samen gebruik glas of pladtic ! Geen Metalen!!!!!! Henna gaat chemische teactie aan!
    Lekker voorbeeld van deze vrouw non topic! Arabela

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 10:38h, 29 januari Beantwoorden

      Mensen!!!! Niet meteen schrikken!!!!! Sommige metalen kunnen inderdaad een chemische reactie aangaan met henna. Een belangrijke uitzondering is echter roestvrij staal, niet toevallig het meest gangbare materiaal voor bestek in Nederland. Dus inderdaad niet met je zilveren lepeltje in de henna harken, maar roestvrij staal is geen enkel probleem en wel zo makkelijk schoonmaken. Groeten van deze vrouw.

      P.S. Voor de volledigheid heb ik het wel bij de benodigheden toegevoegd.

  • Avatar
    Marion
    Geplaatst op 16:10h, 18 maart Beantwoorden

    Een lokje aan het testen met henna blond. Ik ben benieuwd.

  • Avatar
    marlies
    Geplaatst op 20:04h, 03 mei Beantwoorden

    hallo
    Gebruik al jaren henna, maar blijf de geur niet prettig vinden, Daarom vaker wassen, heef iemand een trucje om de geur wat aangenamer te maken.
    Momenteel gebruik ik kaneel en kruidnagel om de geur iets te verbloemen….;)

  • Avatar
    Helena
    Geplaatst op 11:10h, 14 mei Beantwoorden

    Hoi,
    Heel veel mensen zeggen als je je haar met henna verft dat je haar later grijs wordt. Is dat waar? Ik wou heel graag mijn haar puntjes verven. Het liefst paars, blauw of blond. Of paars en blauw samen. Maar bestaat er ook paarse henna en blauwe henna?

    • Avatar
      Helena
      Geplaatst op 11:12h, 14 mei Beantwoorden

      Deze vraag is voor cecile!

      • Avatar
        Cecile Bol
        Geplaatst op 13:36h, 14 mei Beantwoorden

        Hoi, ik ken geen blauwe henna. Of mijn haar later grijs wordt… hm, ik ben niet wezenlijk grijzer dan 10 jaar geleden en ten opzichte van mijn moeder loop ik achter qua grijs worden. Kweenie, lijkt me raar.

    • Avatar
      Els
      Geplaatst op 11:05h, 23 december Beantwoorden

      hallo, ik ben nu 85 en gebruik al henna van toen ik ca 40 was. ben van nature middelbruin. Heb altijd dun en niet echt veel haar gehad. Het zag er gezond en stralend uit. het is nu grijs aan ‘t worden op mijn kruin en aan de achterkant. Het wordt ook dunner en ik vind het niet zo fijn dat de zichtbare huid gekleurd is. Wat als ik mijn huid vooraf insmeer met argan-of een andere olie? heeft iemand daar ervaring mee?
      ELS

    • Avatar
      dagmar88
      Geplaatst op 12:56h, 08 februari Beantwoorden

      Indigopoeder word blauw-achtig zonder te mengen met henna.

  • Avatar
    Maria
    Geplaatst op 18:53h, 11 december Beantwoorden

    Nooit henna met metaal mensen!! Veroorzaakt chemische reactie en henna kleuring kan tot aan groen worden in ‘t haar!!

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 10:02h, 12 december Beantwoorden

      Idd alleen roestvrij staal gebruiken. Geen zilver of wat ook.

  • Avatar
    Saskia Coppens
    Geplaatst op 15:52h, 22 december Beantwoorden

    Dag Cecile,
    ik kleur ongeveer 8 jaar mijn haar met henna, experimenteer veel door verschillende kleuren te mengen.. Lukt zeer goed, ik gebruik aluminium folie om op mijn haar te leggen.. het kleur gaat veel dieper en nooit problemen mee gehad. Als ik het rood kleur, dan doe ik wat rode wijn bij mijn henna , het effect is fenomenaal of het sap van rode uien gebruiken.. heeft ook een heel tof effect. Zo zie je wat je met experimenteren allemaal kan bereiken..

    De laatste tijd korrelt mijn henna enorm als ik het erop aanbreng en kleurt het niet zoals het moet. Ik heb al aan mijn kapster gevraagd hoe dit zou komen. Ze heeft me aangeraden om kokosnootolie te mengen met de henna , het is tenslotte ook een natuurlijk product. Heb het dus vandaag geprobeerd en het korrelt nog steeds. Een vriendin van mij gebruikt dezelfde henna uit de cosmetica winkel Dî.. en ze heeft net hetzelfde probleem..
    Heb jij soms een idee waarom dit nu plotseling korrelt en niet kleurt zoals voorheen?

  • Avatar
    patrick
    Geplaatst op 09:21h, 31 augustus Beantwoorden

    als ik echt een oranje achtige koperkleur wil ( op vrij donker haar ) moet ik dan iets toevoegen aan het poeder ? alvast bedankt 🙂

    • Avatar
      Cecile Bol
      Geplaatst op 09:45h, 02 september Beantwoorden

      Hai Patrick, ik weet niet zeker of dat wel kan. Henna geeft alleen een laagje kleur, maar bleekt niet. Dus lichter wordt je haar er nooit van.

      • Avatar
        patrick
        Geplaatst op 10:10h, 07 september Beantwoorden

        heb het vanochtend gebruikt en er zit wel een gloed overheen maar indd nog vrij donker …. is het dat is vaker moet verven of moet ik eerst blonderen met iets ??

  • Avatar
    Lia
    Geplaatst op 21:29h, 30 december Beantwoorden

    Hoi Cecile,

    Voor de 3e keer gebruik ik jou manier om mijn haar met Henna te kleuren, ik ben van mezelf roodharig maar (nu 40 jaar) mijn haar word steeds lichter van kleur. Na wat zoeken op internet kwam ik jou verhaal tegen, ik moet zeggen dat je het geweldig goed uitgelegd hebt! Dankjewel!!!

  • Avatar
    Pien
    Geplaatst op 23:47h, 01 februari Beantwoorden

    Lieve dames, ik ben 57 en gebruik al sinds mijn 36ste henna om mijn haar te verven, omdat ik alopecia had (haaruitval met ronde kale plekken). Henna was een geweldige oplossing om toch mijn haar te kunnen verven.
    Mijn beste tips: ik meng goedkope henna van een indiaas winkeltje: 2 delen auburn en 1 deel zwart (https://www.voordeeldrogist.eu/black-rose-henna-poeder-5x-10-gram.html) Anders dekt mijn grijze haar niet. Als daarmee je grijze haar nog niet dekt of dat het zwar te zwart voor je is; dan 2x met henna, zodat de eerste laag het laagje vormt voor de tweede laag henna. (soort van primer./ grondverf…) Ik smeer eerst mijn huid van mijn gezicht en nek in met vaseline om vlekken te voorkomen. Dan idd met heet water een papje maken en met een kapperskwast alleen de uitgroei insmeren. Als ik alles verf wordt het te zwart (stapelen), maar door wat slordig alleen de uitgroei te doen krijg je verschillende tinten bruin, wat een natuurlijk effect geeft.

    Het verven doe ik ook staande in bad zodat ik de poederresten weg kan spoelen. Bij de primark kan je van die fijne goedkope haarhanddoeken kopen waar je je haar inwikkelt. Blijft mijn lange haar super goed in zitten, want bij mij gleed de folie er te makkelijk weer uit. Die handdoekjes gooi ik samen met de handdoeken in de wasmachine en broeien ook niet.
    Uitspoelen doe ik ook gewoon in bad, omdat het inderdaad een zooitje wordt in de badkamer! Je hoeft niet bang te zijn dat de henna op je huid komt als je daarna gelijk goed douchet.

    Let wel op dat je de douche / bad goed schoonmaakt omdat het wat vettig is…
    Verder ook helemaal eens met de goede tips hierboven !

    • Avatar
      Gin
      Geplaatst op 13:45h, 17 mei Beantwoorden

      Ik ben 50 en kleur mijn haar al jaren met henna (grijze haren). Nu was het in het begin om de 6 wkn, werd gauw om de 4 weken en nu om de 2 weken.

      Het lijkt alsof de henna niet meer goed pakt. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik doe nog altijd precies hetzelfde als 10 jr geleden.

      • Avatar
        RiNique
        Geplaatst op 09:30h, 14 maart Beantwoorden

        Hierboven staat dat je het niet mag wassen na het inwerken.
        Voor inwerken geldt -> hoe langer hoe beter ! omdat de reactie nog een paar dagen doorwerkt.

  • Avatar
    kimberley pex
    Geplaatst op 14:35h, 31 juli Beantwoorden

    Ja ! Ik ben er achter gekomen dat de henna niet gaat druipen , als je er n beetje haarcreme, doorheen doet, en i d d niet te veel heet water. Dan aluminiumfolie en een doek om mn hoofd.

  • Avatar
    Veerle
    Geplaatst op 09:57h, 12 augustus Beantwoorden

    Hallo,
    Ik gebruik nu al enige tijd henna en wil echt niet veranderen omdat ik alleen wat goed is voor mijn haar wil houden maar…
    Ik krijg de geur er niet uit🤢 en na enkele dagen komen de grijze haren al terug te voorschijn🙈 HELP
    Mvg

    • Avatar
      Kimberley pex
      Geplaatst op 10:12h, 12 augustus Beantwoorden

      De geur is na n paar keer wassen weg. Als je dan alweer grijzen ziet laat
      je ,denk ik ,de henna niet lang genoeg intrekken . Ik laat t een middag of 3
      A 4 uur zitten. Met wat haarcreme anders gaat t druppelen

      • Avatar
        Nicky B
        Geplaatst op 19:33h, 07 november Beantwoorden

        Je kunt rode henna een uur laten zitten als je een warmte kap opzet (heb er zo eentje waarmee dames vroeger hun haar watergolfde), scheelt een hoop tijd. Het helpt ook om henna eerst te mengen en daarna te laten staan, zo’n acht uur in de koelkast. De kleurmoleculen ontwikkelen zich dan beter waardoor de grijze haren beter dekken. Daarnaast wordt het mengsel hier ook romiger van. Haarcreme doe ik er nooit in, je wilt niet dat een van de ingredienten een bepaalde onverwachte reactie aangaat met de henna. Ik verf voor met rode henna en daarna verf ik met indigo zodat ik donkerbruin haar krijg. Indigo hoef je niet te laten staan (ook echt niet doen, dat droogt juist uit).

        • Avatar
          Kimberley Pex
          Geplaatst op 19:37h, 07 november Beantwoorden

          Dank je voor de tips ! Hartelijke groet, Kimberley.

  • Avatar
    Nanda Bakker
    Geplaatst op 11:58h, 05 september Beantwoorden

    Hoi Cecile

    Bedankt voor je tips !
    Had echte henna gekregen dus moest het eerst mixen ( andere site recept gevonden met Citroën sap en thee gemixed tot vla😂)
    In plaats van folie gebruik ik altijd een oud nog wel schoon plastic tasje want die kun je heel makkelijk om je hoofd vastknopen. Het is prachtig gelukt new redhead 👩‍🦰

    • Avatar
      Kimberley Pex
      Geplaatst op 12:09h, 05 september Beantwoorden

      Oooooohhhh wat leuk ! Ja , ik heb nu ook een mooie kleur en t glanst
      prachtig ! Groeten , kim.

  • Avatar
    petra
    Geplaatst op 10:00h, 20 september Beantwoorden

    Hai Cecile, zo leuk dit! Vind je artikel van 2015 en het is nu 2020!
    Ook ik heb vaker geprobeerd te verven met henna… zo ook vandaag moest het gebeuren.
    Maar ik heb toch echt een probleem met het aanbrengen. Ondanks alle tips, kan ik het moeilijk verdelen en word het snel “hard” en onsmeerbaar. Las ergens dat ik er conditioner doorheen kon doen om het makkelijker in mijn haar te verdelen, heeft dit nadelige effecten voor de henna (resultaat)?
    Ik ben erg zenuwachtig hahahaha, ben namelijk rondom mijn slapen best wel grijs. Heb de paris henna en die meteen vermengd met heet water, dus niet een nacht laten staan. Ben zoo benieuwd!
    Mocht het rood zijn, kan ik dan met de chemische meuk dit direct verhelpen?

    Liefs Petra

    • Avatar
      vivian
      Geplaatst op 10:34h, 20 september Beantwoorden

      Hoi Petra,

      Ook ik heb ooit een henna poeder gehad die snel hard werd. De korrel was ook vele malen grover dan die ik nu gebruik. Ik zou bij de henna weinig toevoegingen doen om ” vlekken” in het haar te voorkomen.
      Mijn ervaring is om de henna een nacht te laten staan om alle kleurmoluculen rustig vrij te laten komen samen met 2 uitgeperste citroenen.
      Ik ben ook al wat grijzig en bij mij werkt het super goed om indigo met wat zout bij de henna mengsel te doen.

      Nee, gebruik geen chemische meuk. Beter om weer wat henna + indigo bij te smeren.

      Succes,
      Vivian

    • Avatar
      Kimberley pex
      Geplaatst op 11:59h, 20 september Beantwoorden

      Hoi ! Een nacht laten staan ??? Nooit van gehoord. Als t lauw is haar creme erdoorheen en smeren . Ik doe t m et mn handen. Daarna aluminium folie dat wordt ook lauw , door de hoofdhuid. 3
      tot 4 uur. En dan uitspoelen. Een modderbad . Dat wel. Henna van de Turkse toko is perfect. 2 a 3 euro

      • Avatar
        Vivian
        Geplaatst op 13:34h, 20 september Beantwoorden

        Hoi Kimberly,

        Het kan zijn dat je dat nooit gehoord hebt. Nu dus wel 😉
        Als je aluminiumfolie gebruikt kan het gaan oxideren, andere woorden,je haren kunnen groen worden. Helemaal als er metaalzouten inzitten.

        Groetjes,
        Vivian

        • Avatar
          Kimberley pex
          Geplaatst op 14:03h, 20 september Beantwoorden

          Zo deed ik t 20 jaar lang voordat ik grijs werd (??) ik had donker haar. Nooit groen geweest. Maar toch bedankt ! Even alles nakijken. Gr kimberley pex

  • Avatar
    Margje
    Geplaatst op 22:33h, 26 november Beantwoorden

    Dank je wel voor het delen!

  • Avatar
    Chen
    Geplaatst op 09:07h, 28 januari Beantwoorden

    Sinds een paar maanden verf ik mijn haar met henna. Ik heb deels grijze haren. Op zich werkt het prima behalve de bakkebaardharen en nek. Hoe komt dat?

  • Avatar
    kimberley pex
    Geplaatst op 11:02h, 28 januari Beantwoorden

    Je kunt alles verven met henna. Smeer t erop, de dikke brij, (henna met een beetje haar cème spoeling) en doe er aluminium folie op, desnoods met tape(doe ik ook wel ns) Ik vermoed dat je een man bent ? o k , maar n vrouw heeft natuurlijk ook bakkebaarden(in mindere mate) kleine dunne haartjes links en rechts.

    • Avatar
      Chen
      Geplaatst op 11:18h, 28 januari Beantwoorden

      Dank Kimberley,
      Ik ben een vrouw en idd bedoel ik de kleine dunne haartjes dat maar grijs willen blijven. Geen idee waarom. GRRRRR.
      Ik ben bang voor de aluminium folie omdat sommige schrijven dat het de kleur kan veranderen. Ik heb zwart haar (waar het niet grijs is…).
      Met creme spoeling bedoel je conditioner?

  • Avatar
    kimberley pex
    Geplaatst op 12:01h, 28 januari Beantwoorden

    Aha een vrouw. t Kan zijn dat de huid daar wat vetter is, goed wassen en afdrogen. Als ik henna op mn haar doe en ik heb t een of 2 dagen niet gewassen pakt t bijna niet. Ik ben nu 60 (?!?!zo raar, alleen mn grijze en witte haren lieten me daaraan herinneren, achter is t nog flink donker, en 4 rimpels……. )en mn eerste henna ging in mn haar toen ik 14 was. 1974 En ALTIJD met folie gedaan. Folie is t beste qua temperatuur. Gewoon de aluminium op rol v d Plus of Jumbo. NOOIT iets raars meegemaakt daarmee. Die wilde verhalen gewoon negeren, mensen zijn zo bang voor alles. Alleen als je met geblondeerd haar in chloorwater gaat zwemmen worden ze wat groen. Ik had ze even blond, blond en grijs, maar dat zag er na een jaar uit als een pluizenkop. Nu blinkt t weer mooi. Ik laat ze ook weer groeien(ze zijn natuurlijk wat dunner) Vitamine B en calcium is goed voor t haar. Succes !

    • Avatar
      Monique
      Geplaatst op 09:36h, 14 maart Beantwoorden

      Top! Aluminium is ook 100% recyclebaar (zelfs als er henna op plakt :p ) Maar dat is zeker niet het geval voor plastic.
      Doen dus , met folie !
      (elk plasticje telt : hoe minder plastic voor de oceanen hoe beter : er zijn al 5 grote plastic-eilanden)

  • Avatar
    kimberley pex
    Geplaatst op 12:03h, 28 januari Beantwoorden

    Ja gewoon een conditioner. Of cremespoeling . n beetje , dan wordt de structuur van de henna beter, en t ruikt lekker, en t voedt t haar. Succes. gr kim.

  • Avatar
    Chen
    Geplaatst op 12:10h, 28 januari Beantwoorden

    Dank je wel Kimberley, TOP!!!!
    Ik heb nu thuis alleen vloeibare henna van surya brasil. werkt het op dezelfde manier?

    • Avatar
      kimberley pex
      Geplaatst op 17:32h, 28 januari Beantwoorden

      Hoi Chen. Nooit gezien of van gehoord. Ik ga heel ouderwets naar de Turkse Toko en koop daar n paar pakjes Henna Hellrot of Superrood. (1.99 euro of 2.49) Poeder. En bij d o d /drogistonline een kilo in n papieren zak . Rode henna —ik meen dat ik daar 8 euro voor heb betaald. Echt zoooo goedkoop. Die 2 poeders doe ik bij elkaar een derde hellrot en tweederde v d d o d , kokend heet water, goed roeren, dat t n hele dikke cementachtige dikte heeft, haarcreme erbij(ongeveer 2 of 3 eetlepels) als t iets is afgekoeld begin ik bij de haarwortels , met een dikke verfkwast, en daarna met mn handen . Schouderlang haar, alles naar boven smeren.Dan de alu folie Daardoor is de temperatuur ook net goed om de henna goed te laten inwerken. Soms 2 uur, maar vaak ook 3 of 3 1/2 uur. Ik vind t een lekker gevoel, die modderige henna op mn hoofd. Aluminium “hoedje”is ook nog goed tegen alle stralingen, ook Kosmische, je bent dan helemaal afgeschermd. Ik word daar heel rustig van. En dan na n paar uur goed uitspoelen. Gewoon met water, de dag erna pas met shampoo wassen .

  • Avatar
    Chen
    Geplaatst op 17:45h, 28 januari Beantwoorden

    Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Ik heb zwart nodig en niet rood. Dat kon ik bij de turks niet krijgen.

  • Avatar
    kimberley pex
    Geplaatst op 17:58h, 28 januari Beantwoorden

    Nee dat weet ik. Dan kom je toch bij reformhuizen uit. Die hebben zwarte henna. Poeder.

  • Avatar
    Shelley de Bruin
    Geplaatst op 11:07h, 26 februari Beantwoorden

    Die geur van de henna na het kleuren is echt walgelijk. Wat doen jullie om het weer lekker te laten ruiken? Ik heb lang haar dat los hangt en het stinkt echt. Iemand tips?

    • Avatar
      Kimberley pex
      Geplaatst op 19:39h, 26 februari Beantwoorden

      Na n paar keer wassen is de plantenlucht weg. Een lekkere cremespoeling , en als t droog is parfum op je haar.

  • Avatar
    Gina
    Geplaatst op 13:50h, 17 mei Beantwoorden

    Ik weet niet of mijn vorig bericht is geplaatst. Bij deze: de henna pakt nu bij mij minder goed. Ik moet nu om de 2 wkn verven, vergeleken met 10 jaar geleden (om de 6 weken). Mijn grijze haren zie je nu dus sneller …. wat doe ik verkeerd?

    • Avatar
      Vivian
      Geplaatst op 09:57h, 24 mei Beantwoorden

      Hoi Gina,
      Ook bij mij pakte de Henna niet zo goed meer en als het pakte waren mijn grijze haren Bassie oranje. Ja de uitgroei was steeds vaker te zien. Ik ben er nu dan ook klaar mee jammer genoeg. Mijn tijd voor een mooie bos haar met auburn kleur zit er op.
      Helaas heb ik geen tips voor jou.

  • Avatar
    Kimberley Pex
    Geplaatst op 14:06h, 17 mei Beantwoorden

    Hoi Gina , ja heb ik ook , maar de voorkant waar ik bijna helemaal wit ben, dat is geen grijs meer…gaat i d d wat lastiger. Ik last t 2 a3 uur intrekken. Had nog zwarte henna van lang geleden , die meng ik nu met de rode. 1/3 zwart. 2/3 rood Altijd op gewassen haar , ik had n keer henna op iets vetter haar gedaan , na 1 of 2 dagen is t alweer vettiger en t pakte dus echt niet ! Heb ze nu weer laten groeien , ook al ben ik 60 , en steeds doe ik alles met henna , niet alleen de uitgroei. Maar zo gaat t prima , alleen ; hoe korter bij de witte haarwortels hoe minder kleur. Vermoed dat dat met de stevigheid en de haarschubben te maken heeft
    Succes en groeten , Kimberley.

    • Avatar
      Gina
      Geplaatst op 15:02h, 17 mei Beantwoorden

      Dus hoe korter bij het hoofdgast hoe minder goed het pakt? Dat is nu het geval bij mij. Lijkt alsof die grijze haren geen henna toelaat. 😢

      • Avatar
        Kimberley Pex
        Geplaatst op 15:24h, 17 mei Beantwoorden

        Hoi Gina , ja Helaas. Maar ik ga nu iedere week de uitgroei doen al is t 3 mm. Ik verf of blondeer ze nooit meer. Ik had een kop dor stro. Het glanst nu wel prachtig sinds de henna.

  • Avatar
    Gina
    Geplaatst op 15:37h, 18 mei Beantwoorden

    Dank je, Kimberley. En het eruit wassen van de henna? Is het dan beter om uitsluitend te wassen met conditioner? Dus GEEN shampoo gebruiken? Zou de henna dan beter blijven ‘plakken’? Ik was mijn haar 1-2x per week met uitsluitend conditioner. Alleen als ik ga verven met henna, was ik mijn haar 1 dag op voorhand met uitsluitend shampoo (deze ene keer dus GEEN conditioner). Is dat ok?

  • Avatar
    kimberley pex
    Geplaatst op 15:49h, 18 mei Beantwoorden

    Hoi Gina . Na een behandeling met henna nooit met shampoo wassen , pas de dag erna of 2 dagen erna. Voor de rest gebruik ik de conditioner alleen samen met de “hennapap” de henna met kokend water, lauw laten worden en dan de condioner erbij, niet te veel. Henna was je niet gauw uit je haar, vroeger had je van die spoelingen, die waren er binnen n paar weken helemaal uit. v d drogist was dat. Ik was mn haar met shampoo, milde shampoo nivea is de zachtste, maar dat heet dan gewoon shampoo. Nu had ik n paar v d aanbieding ; diamond gloss van Nivea. Loving blends van Garnier was ook weer in de aanbieding , de conditioner dus, en die gebruik ik voor bij de henna.

    • Avatar
      Gina
      Geplaatst op 01:21h, 24 mei Beantwoorden

      Dank je. Ik lees hieronder een interessant artikel over een afstudeer project. Juist GEEN conditioner & met azijn. Ik ga het proberen.

  • Avatar
    Astrid
    Geplaatst op 17:07h, 20 mei Beantwoorden

    Hallo Cecile,
    Ook ik verf al jaren mijn haar met Henna. Na het lezen van een afstudeerscriptie over Henna uit de USA ontdekte ik waarom Henna zo kort blijft zitten op je haar als je de normale gebruiksaanwijzingen volgt.
    De hennapoeder moet je, voor maximaal resultaat, NOOIT met water mengen. Om het kleurmolecuul uit de plantvezels in de hennapoeder over te brengen in je haar moet hennapoeder ALTIJD met een zure vloeistof aangemaakt worden. Ik gebruik natuurazijn of overgebleven wijn. Toevoegingen van fruitsap, groentesap, koffie, thee, olie, etc. zorgen dat je niet het maximale resultaat krijgt. En hebben geen kleurstoffen die in je haar trekken.
    Mijn werkproces is:
    1. meng de hennapoeder in een glazen kom met natuurazijn of wijn en klop met een metalen vork de klontjes eruit. Blijf vloeistof erbij doen tot je een papje hebt dat net zo dun is als gewone yoghurt. Laat dit minimaal 12 uur trekken voor gebruik. Daarna is het azijn flink in de hennavezels getrokken en is de hennapap te dik. Vul het opnieuw aan met azijn tot het weer de juiste dikte heeft om mee te kunnen werken.
    2. vooraf je haar wassen is niet nodig. Borstel goed alle klitten uit je haar.
    3. ik maak de badkamer helemaal leeg zodat spetters op zo min mogelijk oppervlakten komen. Als er toch ergens spetters op komen moet je het gelijk met een doekje afnemen. Behalve bij tegels of keramische wastafel. Die kunnen aan het einde schoongemaakt worden.
    4. trek al je kleding uit en doe een oude handdoek in een donkere kleur om je schouders en maak die vast met een veiligheidsspelt.
    5. bind je haar bij elkaar en smeer langs je haargrens rondom je hoofd een 4 cm brede band met Vaseline. Smeer ook je oorschelp in.
    6. als je lang haar hebt, trek dan een scheiding over je hoofd van oor tot oor met een kam. Al het haar van de scheiding tot mijn voorhoofd draai ik in elkaar en zet vast met een haarklem.
    7. de kom met hennapapje zet je in de wastafel voor een spiegel.
    8. trek een paar huishoudhandschoenen aan.
    9. in een kapperswinkel heb ik een plastic doseerflesje gekocht met een spuittuit eraan. De fles moet je goed in kunnen knijpen. Deze lijkt op een doseerflesje voor het maken van poffertjes. In de tuit zit een opening van ongeveer 4 milimeter.
    10. met een vork schep je de hennapap in de dosseerfles. Daarna ga je met de tuit net boven je hoofdhuid heen en knijp in de fles. Verspreid de hennapap over alle haarwortels. Vergeet de haargrens niet.
    11. Als je de achterkant van je hoofd klaar hebt. Ga je met je vingertoppen over je hoofdhuid heen en verdeel de hennapap goed over je hoofdhuid.
    12. Nu doe je hetzelfde met het voorste deel van hoofdhaar.
    13. Als je voor het eerst Henna gebruikt moet je zorgen dat je de hennapap over de hele haarlengte aanbrengt.
    14. Als je haarlengte al eerder met Henna behandeld is hoeft dat niet, maar de hennapap die je nog over hebt kun je zonder probleem over de rest van je haar aanbrengen. Het is namelijk hartstikke goed voor je haar(schubben) en het verfrist de haarkleur.
    15. Breng met de hand al het haar omhoog en draai in een soort knot. Daarna wikkel je een paar slagen om keukenfolie om je hoofd. Niet te strak anders krijg je hoofdpijn.
    16. Haal je oorschelpen onder de folie vandaan en maak ze schoon. Ook de huid die onder folie uit komt.
    17. Maak de ruimte en materialen schoon.
    18. Ga daarna 3 tot 4 uur lekker iets ontspannends doen terwijl de Henna in je haar trekt. Houd de handdoek om je schouders.
    19. Na 3 tot 4 uur spoel je de Henna zorgvuldig uit je haar. Als het spoelwater bijna kleurloos is, breng je kort een beetje shampoo aan en spoel direct goed uit. Gebruik geen conditioner want die laat de haarschubben sluiten en daardoor kunnen hennaresten niet goed in je haar trekken.
    20. Probeer wassen met shampoo hierna tenminste 1 dag uit te stellen. Zo kan de Henna maximaal in je haar trekken.
    21. Ondanks de aardse geur die je haar heeft door de Henna. Na 2 keer wassen met shampoo is die geur weg.
    22. Vindt je de geur van je haar na het kleuren niet fijn, doe dan een heerlijk geurende olie op je droge haar.
    23. Als je met nat haar gaat slapen, zorg dan dat het op een donkere handdoek ligt. Anders kun je vlekken krijgen in je beddengoed.
    LET OP!! Als je normale haarverf wilt gebruiken op haar wat met Henna gekleurd is, kunnen de chemicalien van de normale haarverf een reactie aangaan met de Henna. Daardoor zou je ongewenste beschadigingen kunnen krijgen aan je haren. Wil je overgaan op normale haarverf na Henna, dan moet je de Henna uit je haar laten groeien.

    • Avatar
      Kimberley Pex
      Geplaatst op 17:54h, 20 mei Beantwoorden

      Superinteressant ! Dat ga ik ook proberen . Dit heb ik nog nooit gelezen of gehoord. En ik doe dat al v a 1974 met gekookt water Bedankt voor het delen van deze info.

    • Avatar
      Gina
      Geplaatst op 01:28h, 24 mei Beantwoorden

      Astrid, dit is een eye opener. Geen water? Azijn? Geen conditioner? Juist shampoo? Oh boy. Doe ik het al 10 jaar lang fout? Vraagjes:
      – prikt het azijn niet op je hoofdhuid?
      – stinkt het azijn niet?
      Bedankt alvast!

  • Avatar
    Astrid
    Geplaatst op 12:10h, 31 mei Beantwoorden

    Hallo Gina,
    Gebruik geen schoonmaakazijn. Natuurazijn of wijn gebruik ik altijd. Die azijn heeft zelfs een paar voordelen. Het ontkalkt je haar en huid waardoor het lekker soepel wordt.
    Het prikt niet op de hoofdhuid. Sterker nog, mijn hoofdhuid is nog nooit zo gezond geweest! Geen jeuk en geen schilfers. Na een week of 4 begint mijn hoofdhuid wat jeuk en schilfers te geven. Waarschijnlijk omdat ik altijd de goedkoopste shampoo en stylingproducten gebruik. Na het toepassen van de Henna is mijn hoofdhuid weer probleemvrij.
    Ik vind de geur van Henna sterker ruiken dan de azijn. Wanneer het hennapapje in je haar zit met keukenfolie er overheen, ruik je het nauwelijks. Na het uitspoelen van de hennapap is de azijngeur ook weg. Tot een dag of 4 nadien ruik ik nog wel de hennapap wanneer mijn haar vochtig is. Die typische aardse geur. Ik ben benieuwd naar je ervaring en resultaat. Veel succes!!

    • Avatar
      Monique
      Geplaatst op 09:48h, 14 maart Beantwoorden

      Astrid,
      Je kan gewoon je haar ”wassen” doro het te ontkalken en zacht te maken met … AZIJN.
      Waarom zou je nog shampoo gebruiken ? Ik gebruik al jaren geen shampoo meer.
      Ik heb 2 maatbekers van 500 ml (tupperware :p )
      250 ml azijn in de ene
      1 soeplepel sodium bicarbonaat in de andere
      Beide vullen met lauw water.
      Hoofd boven de wasbak/spoelbak (ik doe het in de keuken, makkelijker schoonmaken)
      Eerst spoel je langzaam terwijl je wrijft door je haar met het SB
      Dan spoel je met de verdunde azijn.
      Je voelt het reageren.
      Evt. vet in je haar is weg, je haar voelt super zacht.
      Het luchtje is al vlug weg, om het vlugger lekker te doen ruiken : wrijf je handen in met je favoriete olie en ga ermee door je haar.
      Uiteraard doe kan je er de dag erna henna laten intrekken
      (die je terzelfder tijd als je spoeling gemaakt heb met water en 2 soeplepels azijn)

      Je haar zal je dankbaar zijn.

  • Avatar
    Dana
    Geplaatst op 14:18h, 18 augustus Beantwoorden

    In de gebruiksaanwijzing van Khadi henna wordt aangeraden bij grijs haar voor te pigmenteren met henna neutral if henna, amla & jatropha. Daarna pas de gewenste kleur, in mijn geval asbruin. Moeten deze behandelingen direkt na elkaar of kan de gewenste kleur ook 1 of 2 dagen later worden opgebracht?

  • Avatar
    Leen
    Geplaatst op 14:44h, 16 december Beantwoorden

    Ik heb het gekleurd met henna, maar de kleur valt te oranje uit. kan ik het dan na 1 dag onmiddellijk opnieuw kleuren met henna kastanjebruin (oranje tint mag blijven , alleen wat minder sterk) . of zal het geen verschil uitmaken. Dank voor antwoord.

  • Avatar
    Kimberley Pex
    Geplaatst op 14:47h, 16 december Beantwoorden

    Ja dat kan. Ik doe dan mahonie of zwart eroverheen. Van de Turkse Toko Succes !

  • Avatar
    Kim
    Geplaatst op 17:18h, 29 december Beantwoorden

    Hey,
    Bedankt voor je artikel!
    Ik was altijd bang om het zelf te doen maar met je stap voor stap uitleg kan het naar mijn gevoel niet méér verkeerd gaan!
    De tip met de emmer lijkt mij ook een hele goede.
    De plasticfolie had ik zelf al ondervonden, echt praktisch!

    I love henna ❤️

    • Avatar
      Brinda
      Geplaatst op 09:49h, 14 maart Beantwoorden

      Aluminium folie. 100% recycleerbaar. Plastic niet…. (Henna = natuur dus zorg ook voor de natuur 😉 )

  • Avatar
    Zina
    Geplaatst op 22:00h, 09 januari Beantwoorden

    Ook ik heb inmiddels al 25 jaar ervaring met henna.
    Ik mix altijd een half pak bruin met een heel pak auburn. Anders vind ik het net te oranjerood. Ipv water zet ik hele sterke rooibosthee. 4 eetlepels olijfolie of sesamolie. En wat mijn leven bizar veel makkelijker heeft gemaakt; ik heb via een horecasite van die dressingflacons gekocht (per 3). Nu giet ik de henna er met een trechtertje in. Pas 2 jaar geleden bedacht………..onwijs veel makkelijker aan te brengen zo. Ik heb heel lang haar, met 2 flacons ben ik klaar. Als ik teveel gemaakt heb, giet ik het in de 3e flacon en leg die in de vriezer. Ik spoel altijd alleen m’n haar uit, geen shampoo en doe er dan een haarmasker in. Henna kleurt altijd nog dieper door de dagen erop. Oh en!!!! Na het aanbrengen doe ik er folie overheen, prik er wel gastjes in met satéprikker en dan nog een douchemuts. Daarna een handdoek.

  • Avatar
    Zina
    Geplaatst op 22:24h, 09 januari Beantwoorden

    Plus, ik was het van tevoren altijd met een eco afwasmiddel. Heb 1x gehad dat de henna niet pakte doordat er blijkbaar iets van siliconen in m’n shampoo zat…..alle moeite voor niks…..ik gebruik nu trouwens alleen nog maar aleppozeep voor mijn haar en als conditioner lijnzaad aangemaakt met rooibosthee. ( even opzoeken, is echt top!! tegen haarverlies) ik laat mijn henna altijd de hele nacht intrekken……smorgens op z’n kop in bad uitspoelen en gelijk bad naspoelen. Minste bende😉

    • Avatar
      Leen
      Geplaatst op 20:39h, 10 januari Beantwoorden

      dank je wel voor deze tips! zal hier zeker gebruik van maken. ben pas hiermee begonnen. flacons kunnen handig zijn.

    • Avatar
      Brinda
      Geplaatst op 09:52h, 14 maart Beantwoorden

      Fantastische tip !
      Lijnzaadolie metrooi bosthee. Dankjewel.
      Nu nog je plastic weg en vervangen door 100% recyclebare aluminium folie voor puur natuur.
      (ps ik was eerst met azijn en sodiumbicarbonaat)

  • Avatar
    Sandra
    Geplaatst op 12:46h, 31 januari Beantwoorden

    Hoi..
    Ik verf al jaren met henna plus color powder, voorheen werd het aardig fel maar mooi diep rood, de laatste jaren werd het steeds bruiner terwijl ik auburn en hazelnut 50/50 deed. Ook kreeg ik er een geïrriteerde hoofdhuid van. Nu halen ze dit merk uit de schappen….wellicht is er tóch iets chemisch mee geweest aangezien het zo veranderde en irriteerde.
    Maar ik ben dus overgestapt op Henné color paris auburn en châtain(kastanjebruin)
    Ik heb 50/50 gebruikt na een paar weken pauze ivm die irritatie. Nu ben ik me kapot geschrokken…zóó fel rood/oranje. Vréselijk. Ik had ook wat koffie erbij maar helaas.
    Nu zou ik graag tips krijgen hoe ik dit weer mooi kan krijgen.
    Mijn natuurlijke kleur is rood en grijzend. Het was kastanje bruin warm rood.

    • Avatar
      Astrid
      Geplaatst op 18:15h, 31 januari Beantwoorden

      Hallo Sandra. Hoezo stoppen ze met Henna Plus? Wat heb je vernomen? Ik gebruik altijd henna plus colour powder 57 dark brown. Geeft een prachtige diepe kastanje kleur. Als ze hiermee stoppen moet ik nog een partijtje inslaan.

      • Avatar
        Sandra
        Geplaatst op 20:12h, 31 januari Beantwoorden

        Dan kan je beter goed kijken en inslaan…hij bij H&B is het weg. Ik vind het geen fijn spul meer, de samenstelling is zo veranderd. Echt jammer. Huiduitslag!

  • Avatar
    Kimberley Pex
    Geplaatst op 12:54h, 31 januari Beantwoorden

    T beste is gewoon naar de Turkse Toko en mahonie en zwart kopen en deze
    mixen. T kost 2. of 2. 1/2
    Euro. Dat is dus supergoedkoop. En ik gebruik dus alleen de henna van de Turkse winkel. Succes

    • Avatar
      Dana
      Geplaatst op 13:11h, 31 januari Beantwoorden

      In de “henna” van de Turkse winkel (vaak 5 zakjes in een doosje) zit meestal ongelooflijk veel chemische troep, let goed op de ingrediënten die op de verpakking staat.
      Zuivere henna is 100% henna zonder toevoegingen.
      Duurder maar heel goed voor je haar in plaats van schadelijk.

      • Avatar
        Kimberley Pex
        Geplaatst op 13:17h, 31 januari Beantwoorden

        Nee , gewoon een doosje met een zakje pure 100% henna. Dan is dit toch iets anders.

    • Avatar
      Sandra
      Geplaatst op 13:53h, 31 januari Beantwoorden

      Ik durf zwart niet aan. Ik wil het juist lichter hebben. Lichtbruin met rode gloed. En wil van dat oranje af. Vooral langs m’n gezicht.
      En wel 100% puur natuur ivm irritaties.

  • Avatar
    Suzanne
    Geplaatst op 21:55h, 31 januari Beantwoorden

    Ik bestel mijn henna bij Hennatuurlijk. Daar kan je precies de kleur krijgen die je graag wil. Mijn grijze haren doe ik met een naturel kleur (anders wordt het oranje) en daarna een mooie koperkleur over alles heen. Wel wat duurder dan de pakjes Marokkaanse henna maar meer controle over het uiteindelijke resultaat!

  • Avatar
    Maroesjka vermolen
    Geplaatst op 06:51h, 04 februari Beantwoorden

    Hallo Cecile
    En iedereen die zijn tips toegevoegd heeft.
    Heel hartelijk dank voor je uitleg Cecile. Zo durfde ik het aan.
    Ik realiseer nu dat ik het voorzichtiger mijn 2 e kleuring had mogen proberen.
    Hoe kom ik van een te donkere kleur weer maar kastanjebruin of middelbruin?

    Ik liet het jaren verven met een natuurlijke spoeling waaraan chemisch spul was toegevoegd om grijs te dekken.
    Na de eerste keer met henna , kleur kastanje, pakte het te oranje uit.
    Gister met een donkerbruin gedaan. 2,5 u laten intrekken onder plastic folie en muts.
    Het lijkt nu wel zwart.
    Ik waste daarna met shampoo uit en cremespoeling erin gedaan.
    Wat te doen?
    De kleur geeft nu een een harde uitstraling.

    Heel hartelijk dank voor de tips. Ik heb alle tips gelezen maar zag geen passende reactie. Of kan ik met een lichtere henna kleur wel lichter krijgen?
    Of eenvoudigweg veel met shampoo wassen?
    Groeten, Maroesjka

    • Avatar
      Sanja
      Geplaatst op 23:51h, 04 maart Beantwoorden

      Hoi Maroesjka, ik zie dat je geen antwoord meer gehad hebt op je vraag. Mag ik vragen hoe je dit hebt opgelost? Ik heb van mezelf een donkerbruine haarkleur met inmiddels wat grize lukken. Maar zou graag naar kastanjebruin willen. Is jou dit gelukt? Ik hoor het graag. Hartelijke groet, Sanja

      • Avatar
        Mir
        Geplaatst op 23:53h, 10 april Beantwoorden

        Hoi allemaal hoe krijg je annie haar met henna? En moet je het oo droog haar doen? Ik heb bij de toko henna gekocht en 1,5 uur laten inzitten. Tis nu koper oranje ik zou meer natuulijker annie hasr willen hoe doe je dat? Grt m

  • Avatar
    Mir
    Geplaatst op 23:54h, 10 april Beantwoorden

    Oja heb bruin haar

Geef een reactie