11 & 12 juli: beleef het bijenhouden op de Landelijke Open Imkerijdag

Altijd al benieuwd geweest naar hoe bijen nou precies honing maken en hoe die honing uiteindelijk bij jou in een potje op tafel komt? Ontdek alles over bijen, honing en imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli 2015. Ongeveer 270 imkers verspreid over heel Nederland houden die dagen open huis. Zoem zoem!

Gratis op bezoek bij een imker

De samenwerking tussen een imker en zijn bijen is intensief. Daardoor kan de imker je alles vertellen over zijn of haar bijen. Bijen maken niet alleen honing, maar zijn ook zeer belangrijk voor het in stand houden van de natuur. De imker laat tijdens de open dagen zien hoe honing uit de honingraten wordt geslingerd en vervolgens direct te eten is. Maar bijvoorbeeld ook hoe je kaarsen kunt maken van bijenwas en hoe je bijenkoninginnen kunt telen. En als je durft kun je zelfs een kijkje nemen in een bijenvolk. Een imker bezoeken tijdens de Landelijke Open Imkerijdag is gratis; een unieke kans om dit eeuwenoude proces eens van dichtbij te bekijken.

Beleef het bijenhouden van nabij

De Landelijke Open Imkerijdag is een evenement van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en haar aangesloten lokale afdelingen. In 2015 vindt de Open Imkerijdag voor de zesde opvolgende keer plaats. Aan het weekend doen ongeveer 270 individuele imkers of lokale imkerverenigingen verspreid over het land mee. Check de kaart voor deelnemende imkers bij jouw in de regio.

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie