Vogelweek 2015

16 – 24 mei: de Nationale Vogelweek – vogels kijken is een feest!

Van 16 t/m 24 mei 2015 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek. Door heel Nederland zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Onder begeleiding van ervaren vogelkenners ontdek je vogelsoorten die je nooit eerder hebt gezien. Check of er een leuke activiteit wordt georganiseerd bij jou in de buurt en sta straks zomaar oog in oog met een uil, grutto of havik.

Vogels kijken in Nederland

Wie met een verrekijker op zoek gaat naar vogels, ontdekt hoe spannend en sprankelend de Nederlandse natuur kan zijn. Tijdens de Nationale Vogelweek krijgt iedereen de kans kennis te maken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een uil, een specht, een ijsvogel, een grutto, een havik of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn.

Gratis excursies en activiteiten

Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen ontdek je hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. De excursies zijn laagdrempelig van opzet en grotendeels gratis. Deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning, de beste verrekijkers en vogelgidsen en krijgen veel vogels van heel dichtbij te zien door de telescoop van de excursieleider.

De Nationale Vogelweek: wat is er bij jouw in de buurt te doen?

Op de website van de Nationale Vogelweek kun je in één oogopslag zien wat er tijdens de week bij jouw om de hoek georganiseerd wordt. De excursies zijn altijd kleinschalig, daarom is aanmelden voor een activiteit noodzakelijk. Wees er dus snel bij, want vol is vol! Veel vogelkijkplezier!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie