4 x VINTAGE WEBSHOPS waar je de mooiste vintage pareltjes vindt

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij houden naast nieuwe eerlijke en duurzame mode ook heel veel van vintage. En niet alleen omdat het duurzaam is (want een kledingstuk krijgt een heel nieuw leven!), maar ook omdat het heel erg leuk is om te speuren naar kleding met een verhaal en authentieke look. Daarnaast is het toevallig ook nog eens hartstikke hip! Maar als je niet zo houdt van speuren in een muffig ruikende vintage of kringloopwinkel (dat hoort er nou eenmaal bij) of je bent op zoek naar een specifiek item, dan is een online vintage winkel een uitkomst. We hebben onze 4 favoriete online vintage shops voor je op een rijtje gezet, waar je kwalitatieve vintage vindt, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt.

1. Gingeraardbei

Stel je voor dat je een herenhuis in Amsterdam binnenloopt en een kamer vol met de mooiste vintage vondsten vindt.. Als je net als ons van kleding met een verhaal en beleving houdt, dan is dit vintage-heaven! Pam heeft een grote liefde voor vintage en begon een aantal jaren geleden met het verkopen van prachtige vintage vondsten. Samen met Anne Claire selecteert ze de mooiste vintage items vanuit o.a. Parijs, Barcelona, Londen en Bali met de hand op kwaliteit en uitstraling. En dat is te zien! Online vind je een uitgebreide collectie, van oversized blazers, mohair truitjes en vintage kimono’s, tot bohemian flowerdresses. Als je liever in het echt wilt passen en beleven, kun je een afspraak maken om langs te gaan bij het atelier voor een personal shopbeleving en stijladvies op maat. Ook leuk als je nog naar iets unieks op zoek bent voor een feestje of bruiloft. Bij Gingeraardbei kun je trouwens ook gewoon terugsturen of ruilen als een item niet was wat je ervan verwacht had, wel zo fijn!


Bohemian flower dress from Paris  €79,95  //  Ice blue vintage blouse  €34,95  //  Dusty pink corduray pants  €59,95  //  Day glow wave gold earrings  €19,95  // Checkered vintage jacket  €64,95  //  Orange flower kimono from Paris €89,95

2. L’Imparfaite

Denk je aan vintage, dan denk je toch wel aan de Franse stijl. L’Imparfaite is dé Franse vintage webshop en verkoopt naast klassieke items als jeans en witte blouses ook wollen truitjes, pastelkleurige blouses en rokjes, broeken en jassen met print. De uitgebreide collectie wordt elke maand aangevuld met nieuwe items. Inspiratie doe je op in het lookbook, waarin elke maand een selectie van de mooiste items door een muse van het merk geshowd wordt. Om eerlijk te zijn, worden wij hier wel een beetje hebberig van..

Levi’s 501 jeans  €75  //  Lanvin shirt (similar) €69  //  Camel wool cardigan  €69

3. Bonbons de Marie Vintage

Deze webshop vonden we via mede-vintage lover en stylingcoach Noor. Wij kochten er een donkerblauwe double-breasted blazer, die we allebei met heel veel liefde dragen!
Marie-Lisah van Bonbons de Marie Vintage geeft vintage en tweedehands kleding een nieuw leven in haar online vintage winkel. Naast kleding, kun je ook heel veel accessoires, tassen, sjaals, riemen en schoenen in de webshop vinden. Ook kun je op afspraak langs in de studio in Delft om de vintage pareltjes in het echt te bewonderen en te passen.

Luipaard brocheSaint-Charles

Skalli
Weill, Paris

Luipaard broche  €18,00  //  Gilet €39  //  Paarse oorbellen €49,00  //  Roze blazer Weill, Paris €125

4. The Collection One

Dit Amsterdamse label, opgericht door Lisa Schotman, verkoopt naast een selectie van eerlijke en duurzame merken ook een kleine selectie vintage items met een naturel look. Hier zitten echt pareltjes tussen!
In de webshop vind je verder mooie merken als Rita Row, Sunad, The Nude Label en By Signe.

Linnen blazer €44,95  //  Black ribbed blouse €29,95  //  Green striped bag €29,95

PS: Denk aan je maat als je vintage online bestelt:
Bij sommige vintage webshops is het final sale, wat betekent dat als je iets bestelt je het niet kunt retourneren of ruilen. Het is dus belangrijk dat je goed inschat en kijkt of het de juiste maat voor jou is. We moeten eerlijk toegeven dat dit gelijk het lastigste punt is aan het bestellen van online vintage. Zelf hebben we ook wel eens iets moeten houden, terwijl het eigenlijk net niet helemaal lekker viel. Als je twijfelt zouden we zeker aanraden om even te checken of er 1. Maten staan aangegeven 2. Je het kunt terugsturen/ruilen of 3. je toch langs kunt gaan in de fysieke winkel als die er is.

Zijn er nog andere vintage webshops waar jij graag winkelt en die hier niet tussen staan, laat het ons weten 👇

XX Anne & Elrike

Avatar
Anne & Elrike

Wij zijn Anne & Elrike. Of je nou een duurzame goeroe bent of net hebt gehoord over eerlijke kleding: met ons blog willen wij je inspireren in jouw zoektocht naar een eerlijke en duurzame kledingkast. Samen maken we van elke vrijdag, Fair Friday!

2 Reactie's

Geef een reactie