5 februari is Warmetruiendag: trek een trui aan en zet de kachel lager!

Je denkt misschien: de verwarming een beetje zachter zetten zet echt geen zoden aan de dijk. Maar heus, 1 graad lager scheelt al 6% CO2. En als je liever vanuit je portemonnee redeneert: 1 graad lager scheelt je zo’n 80 euro per jaar. Dat het besparen van energie helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, kun je ervaren tijdens de alweer 10de editie van de Warmetruiendag. Doe mee, trek op 5 februari 2016 een warme trui aan, zet de kachel een graad lager en bespaar direct energie!

Zelf energie besparen; simpeler kan het niet

Elk jaar opnieuw doen er duizenden, duizenden, duizenden Nederlanders mee aan de Warmetruiendag. Immers, de groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Het is echt een nationale dag van energiebesparing geworden: je zet de thermostaat tenminste één graad lager en bespaart op die manier 6% per graad. Het accent ligt op het ‘zelf doen’. Een beetje zoals de quote van vroeger: ‘Een beter milieu begint bij jezelf’.

warmetruiendag-infographic

Haal je mafste trui uit de kast!

Als je je warm kleedt (of gewoon een beetje doorbikkelt of een warm kleedje erbij pakt), kan de verwarming best een graadje lager. Natuurlijk zou elke dag Warmetruiendag moeten zijn, maar het is al heel wat om er één dagje bewust bij stil te staan. Erg leuk ook voor een vrolijke actie op scholen en in bedrijven: haal die winterse truien met overdreven patronen maar tevoorschijn!

Op naar de miljoen deelnemers?

Hoewel de Warmetruiendag al sinds 2007 bestaat, hebben ze pas echt goed geteld hoeveel mensen er meededen vanaf 2012. En dat zijn er verdorie al 703.409! Elk jaar doen er zo’n 200.000 mensen mee en zo’n 10de editie is natuurlijk extra bijzonder. Wie weet breekt de actie daarom dit jaar wel door de grens van 1.000.000! Doe je mee? Meld je dan aan op de speciale actiesite www.warmetruiendag.nl en plant een vlag op de plek op de kaart waar jij op 5 februari de kachel lager gaat zetten.

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie