Greenchoice Warmetruiendag 2015

6 februari: zet de kachel lager en trek een warme trui aan!

Wist je dat 19 procent van de gebruikte energie in Nederland opgaat aan het verwarmen van gebouwen? Dat het besparen van energie helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, kun je ervaren tijdens de alweer 9de editie van de Warme Truiendag. Doe mee, trek op 6 februari 2015 een warme trui aan, zet de kachel een graad lager en bespaar meteen 6 procent energie!

Energie besparen met een warme trui

Als je je warm kleedt (of gewoon een beetje doorbikkelt of een warm kleedje erbij pakt), kan de verwarming best een graadje lager. Met 1 graad lager bespaar je die dag al 6 procent energie. Zet de kachel nog zachter en je bespaart nog veel meer: 3 graden is al 18 procent. Natuurlijk zou elke dag Warme Truiendag moeten zijn, maar het is al heel wat om er één dagje bewust bij stil te staan. Erg leuk ook voor een vrolijke actie op scholen en in bedrijven: haal die winterse truien met overdreven patronen maar tevoorschijn!

Ben jij een van de 200.000 deelnemers?

Vorig jaar deden ruim 200.000 mensen mee aan Warme Truiendag. De organisatoren, Greenchoice en Het Klimaatverbond, willen dat aantal dit jaar flink overschrijden. Doe je mee? Meld je dan aan op de speciale actiesite www.warmetruiendag.nl en plant een vlag op de plek op de kaart waar jij op 6 februari de kachel lager gaat zetten.

Energie besparen met Warme Truiendag

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie