7 t/m 15 mei: Fairtrade Week inclusief ludieke Coffee Break #fairtradechallenge

Met de Fairtrade Week vraagt Max Havelaar aandacht voor eerlijke handel. Je zou het bijna vergeten met al die focus op biologisch en ecologisch, maar het sociale aspect van onze voeding vraagt ook om veel verbetering. In duizenden supermarkten en winkels zijn tijdens de Fairtrade Week diverse Fairtrade-producten in de aanbieding. In heel Nederland vinden er tal van acties en evenementen plaats. Bovendien kun je meedoen met een wereldwijde actie: de Fairtrade Coffee Break! Ludiek en leuk!

World Fairtrade Coffee Break Challenge

Steun koffieboeren en doe mee aan de internationale Fairtrade Challenge! Samen met 20 landen organiseert Max Havelaar een week lang Fairtrade coffee breaks. Tijdens deze coffee breaks drinken deelnemers een recordaantal kopjes Fairtrade koffie. Op die manier ondersteun je koffieboeren in hun strijd tegen de effecten van klimaatverandering op hun gewassen én hun bestaan. Fairtrade gecertificeerde koffieboeren hebben stabielere inkomsten en kunnen daarom investeren in hun boerderijen en in trainingen. Zo leren zij welke stappen genomen kunnen worden om hun boerenbedrijf aan te passen aan een veranderend klimaat.

Espresso, cappuccino, macchiato, latte… drink wat je wilt, maar maak hem fairtrade. Een mooie boodschap! In Eigenwijs Blij HQ drinken we biologische koffie, maar we zullen zo eens de verpakking erbij pakken om te checken of deze ook fairtrade is. En anders wordt het hoog tijd voor verandering.

Meedoen aan de Coffee Break? Zet jezelf op de kaart!

Organiseer een Fairtrade coffee break voor vrienden, familie of collega’s. Deel foto’s van je coffee break via Facebook, Twitter of Instagram om anderen te inspireren. Geef via de actiesite voor de Coffee Break challenge het aantal kopjes Fairtrade koffie door dat je gedronken hebt tijdens de Fairtrade Week (7 t/m 15 mei) en ze tellen ze allemaal bij elkaar op. Des te hoger de teller komt, des te sterker is onze boodschap voor wereldleiders: via Fairtrade kunnen we koffieboeren ondersteunen in hun strijd tegen de effecten van klimaatverandering.

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie