Babongo: handgemaakte, eco-bewuste zeep voor je haar en je huid

Verzorgingsproducten zonder enge ingrediënten zijn fantastisch. Vegan verzorgingsproducten zijn fantastisch. Verpakkingsarme verzorgingsproducten zijn fantastisch. Babongo, een merk dat ik tot voor kort nog niet kende, is het allemaal en dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Ik werd gevraagd om twee producten van Babongo te testen. En dus ging ons hele huishouden een paar weken over op de zepen van Babongo.

Babongo zelf proberen? Eigenwijs Blij mag één zo’n fijne zeep t.w.v. €8,75 weggeven. Meedoen aan onze winactie kan t/m zondag 11 februari 2018.

Hoe en wat Babongo?

Babongo is een onderneming van Nicole Blaak. Zoals ze zichzelf omschrijft: een creatieve, idealistische optimist. Aan de ene kant is Babongo een webshop met allerlei eco-bewuste verzorgingsproducten. Aan de andere kant heeft Babongo ook een eigen lijn producten. Deze bestaat eigenlijk helemaal uit blokken zeep, soapbars, die met de hand worden gemaakt in Groot-Brittannië. Natuurlijk zijn ze niet getest op dieren, maar daarnaast bevatten ze ook geen parabenen, SLS (sodium laureth sulfate) of palmolie.

‘Naked’ verzorgingsproducten: zo logisch

Een blok zeep is zoveel verpakkingsarmer dan een fles douchegel, een fles shampoo en een fles conditioner in het rekje van je badkamer. Het scheelt immers enorm veel plastic verpakkingen en is ook compacter om in een magazijn te leggen en te transporteren (wat ook veel scheelt). Mede hierom ben ik zelf al jaren fan van de producten van Lush (hoewel ik daar ook wel douchegels in flesjes van heb). De laatste keer dat ik mijn haar heb gewassen met vloeibare shampoo is denk ik al wel 15 jaar geleden. Ook Babongo is fantastisch ‘naakt’. De zepen zitten verpakt in een mooi papiertje dat gewoon bij het oud papier kan. Top! (P.S. En Lush gebruikt wel veelvuldig SLS, iets waar lang niet iedereen lekker op reageert; een plusje erbij voor Babongo!)

Babongo Travel soap 3 in 1: shampoo, zeep én deodorant

Dit is een product van het type: bestaat dit al en ken ik het gewoon niet of is het echt nieuw en is het gewoon absurd dat het nog niet bestaat? Het is een first world problem, maar toch irritant: je gaat met enkel handbagage met het vliegtuig en bent buitenproportioneel veel tijd kwijt aan bedenken hoe je je vloeibare verzorgingsproducten zonder gedoe meekrijgt. Deze Travel soap is drie dingen tegelijk: shampoo, gewoon zeep en ook nog eens een deo. Dat wil zeggen: na het douchen hoef je geen deodorant meer op te doen. Praktisch en supercompact in je koffer.

De Babongo Travel soap 3 in 1 ruikt ook nog eens heel lekker. En inderdaad, ik hoef geen deo op te doen! Mijn oksels blijven verrassend droog en fris. Dat komt denk ik door de Tea Tree olie in de zeep. Wel krijg je enorm strandhaar van deze zeep. Ik geloof dat dat ook hoort bij het wassen van je haar met echte zeep. Ik moest wel een beetje wennen aan het nieuwe gevoel van mijn haar; alsof er een laagje zeep omheen zat. Daarom gebruik ik deze zeep niet standaard, maar gaat hij zeker mee op korte trips. Ik kreeg ook nog een lief klein testertje van een gewone shampoo met Geranium-geur. Deze blijkt veel minder aan mijn haar te blijven kleven. Ook fijn voor de haartjes (of inmiddels behoorlijk lange haren) van mijn jonge dochter.

Shaving soap met Eucalyptus

Ook dit product is er een van het type: dit zou toch allang moeten bestaan? En dat doet het natuurlijk in feite ook. Vroeger schoren alle mannen zich met een kwast en een blok scheerzeep. Maar het was een van de laatste restjes ‘niet-zo-naakte’ verzorgingsproducten in mijn kast. Ik heb gewoon zo’n spuitbus met scheergel van Gilette. Ik zocht al een tijdje naar een waardige vervanger en de Babongo scheerzeep kwam als geroepen.

Opvallend aan de scheerzeep is dat hij niet zo schuimt als ik gewend ben van de gel van Gilette en vergelijkbare gels. Dat is even wennen als je gewend bent om aan het schuim te zien waar je nog niet geweest bent. Over het resultaat was ik echter zeer te spreken. De geur is erg fijn en natuurlijk en mijn benen voelden ook na enkele douchebeurten nog steeds heerlijk zacht! Nog even die Gilette-bus opmaken en dan nooit meer iets anders dan een blok scheerzeep, hahaha.

Op weg naar nog meer natuurlijk en verpakkingsarm

De zepen van Babongo hebben na een paar weken testen een vast plekje gekregen tussen onze verzorgingsproducten. Ze hebben er mij nog eens extra van overtuigd dat ik al die restjes in flesjes van Lush nou eindelijk eens moet opmaken om daarna volledig over te gaan op echte ‘naakte’ producten. Zeepblokken zijn gewoon heerlijk!

Winnen: win zo’n fijne zeep van Babongo

Babongo zelf proberen? Eigenwijs Blij mag één zo’n fijne zeep t.w.v. €8,75 weggeven. Je kunt kiezen uit de Travel soap 3 in 1 en de Shaving soap Eucalyptus. Het enige dat je hoeft te doen is een blije reactie achterlaten onder dit artikel. Meedoen aan onze winactie kan t/m zondag 11 februari 2018.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

10 Reactie's
 • Avatar
  Sprenger
  Geplaatst op 13:26h, 30 januari Beantwoorden

  Het zal me benieuwen! Ik ding graag mee. 🙂

 • Avatar
  Geesje
  Geplaatst op 16:46h, 30 januari Beantwoorden

  Super, heel praktisch, ben erg nieuwsgierig!

 • Avatar
  Hanneke
  Geplaatst op 22:35h, 30 januari Beantwoorden

  Een deo van baking soda en kokosolie werkt prima, maar een zeep, die alles tegelijk is, is nog veel beter natuurlijk. Ik ding graag mee.
  groetjes, Hanneke

 • Avatar
  Anita H.
  Geplaatst op 01:14h, 31 januari Beantwoorden

  Jaaaa, wil ik zeker graag proberen.

 • Avatar
  Willemijn
  Geplaatst op 13:22h, 31 januari Beantwoorden

  Ik loot graag mee naar Babongo zeep. De Travelsoap 3 in`1 is echt heel origineel en praktisch!

 • Avatar
  Joke
  Geplaatst op 11:43h, 01 februari Beantwoorden

  Wauw, een mooie kans om het te proberen!
  Wij zijn bezig om bewuster met het millieu om te gaan. Minder verpakkingen, zelf zo veel mogelijk onze producten maken. Dit is een mooie manier om te kijken hoe ons haar reageert op wassen met Babongo.

 • Avatar
  Susan
  Geplaatst op 12:42h, 01 februari Beantwoorden

  Dat klinkt goed! Ik loot graag mee 🙂

 • Avatar
  Petra L.
  Geplaatst op 19:34h, 07 februari Beantwoorden

  Die 3in1 soap lijkt me wel heel bijzonder! De laatste tijd ben ik helemaal niet meer zo tevreden over “de stand van zaken” in mijn oksels. Dit zou een geweldig (want veilig en eco) alternatief zijn voor de producten die ik nu gebruik.

 • Avatar
  Marije
  Geplaatst op 22:46h, 08 februari Beantwoorden

  Oh wauw, ik zou graag de Travel soap willen winnen! Echt ideaal voor tijdens al m’n reisjes. En voor thuis natuurlijk ook 🙂

 • Avatar
  Clara
  Geplaatst op 16:28h, 30 december Beantwoorden

  Jaa! Super graag zou ik de 3 in 1 zeep van Babongo willen uitproberen!
  Op het moment ben ik bezig met de voorbereidingen om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te lopen! Dan is zo’n duurzame alles-in-één zeep natuurlijk onmisbaar.
  Hopelijk is het mij gegund 😀

Geef een reactie