Babyolie Babynero: biologisch, natuurlijk én behoorlijk lekker

De markt van natuurlijke producten voor babyverzorging is inmiddels behoorlijk verzadigd. Toen ik het aanbod kreeg om babyolie Babynero van Amanprana te testen, was ik dan ook een beetje sceptisch. Wéér zo’n zogenaamd natuurlijke olie. Maar Babynero blijkt perfect voor babymassage en ook nog eens behoorlijk lekker te ruiken.

Combinatie van verzorgende oliën: biologisch, veganistisch, ‘raw’

Veel reguliere babyproducten zitten vol met chemicaliën. Vooral bij ‘nice to have’ producten, zoals een massageolie als deze, vind ik het belangrijk dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn. Dat maakt babyolie Babynero van Amanprana meer dan waar. De ingrediënten zijn daadwerkelijk helemaal natuurlijk, de babyolie is veganistisch, voor 97% ‘raw’ en zo goed als volledig biologisch. Is het dan gewoon een fles sesamolie zoals de babyolie van Weleda? Nee hoor, Babynero zit veel complexer in elkaar. Voor de volledigheid de ingrediënten van deze babyolie, zowel in INCI als in gewonemensentaal.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil* (Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil), Olea Europaea Fruit Oil* (Olea Europaea (Olive) Fruit Oil), Elaeis Guineensis Oil* (Elaeis Guineensis (Palm) Oil), Lavandula Hybrida Oil*, Citrus Aurantium Amara Peel Oil* (Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil), Citrus Nobilis Peel Oil* (Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil), Linalool°, Limonene°, Farnesol°, Geraniol°. *= Bio. °= From natural essential oils.

Ingrediënten: gearomatiseerde olie mengeling: 49,81% zoete amandelolie XB, 48,06% olijfolie XB, 2% rode palmolie XB, 0,13% Babynero-olie (lavendel SB, neroli S, mandarijn SB). X=extra vierge olie, S= essentiële olie, B=BE-BIO-02.

Luxe geur in een glazen fles

Babynero zit in een echte glazen fles. Dat zie je ook niet vaak meer! De fles is zwart, ik denk zodat de olie niet aangetast kan raken door zonlicht. Wat mij betreft is het een fijn idee dat de fles in de glasbak kan als hij op is. Het pompje werkt prettig: geen gespuit en gesputter met een knijpfles, maar gewoon een hele mooie portie per pompbeweging.

babynero-babyolie-2

De combinatie van amandel, olijfolie, citrus en lavendel is echt enorm lekker. Nou ben ik sowieso wel erg fan van olijfolie en citrus, maar juist die toevoeging van lavendel geeft deze babyolie zijn lekkere, toch best wel zware, luxe geur. Zowel rustgevend als ‘uplifting’. Denk aan zwoele zomeravonden. Maar dan wel op zo’n toch nog milde manier dat je baby of peuter niet meteen begint te huilen ervan. De eerste keer dat we onze dreumes helemaal met deze olie insmeerden heeft ze meteen een hele nacht opvallend diep geslapen.

Babynero babyolie: wat kun je er allemaal mee?

Deze babyolie is bijzonder multifunctioneel. Hij masseert erg lekker: de consistentie is precies zo dat hij wel goed smeert, maar niet direct wegstroomt. Wat mij betreft is het dan ook vooral een babyolie die je gebruikt om je baby of peuter masserend mee in te smeren na een badje of douchebeurt in de avonduren.

babynero-babyolie-3

Maar je kunt de babyolie ook direct in het badwater doen, zodat je kindje (en jijzelf) al tijdens het badderen kan genieten van de fijne geur en er al een laagje op de huid kan vormen. Volgens Amanprana kun je de babyolie ook gebruiken voor bijvoorbeeld de verzorging van gevoelige babybillen, maar ik kan mij niet goed voorstellen hoe je dat dan moet aanpakken. Iemand anders wel?

En als je de geur net zo lekker vindt als dat ik hem vind, dan kun je Babynero babyolie natuurlijk ook lekker voor jezelf gebruiken! Zo kun je de olie gebruiken tijdens de zwangerschap om je huid soepel te houden. Of gewoon als fijne massageolie. De babyolie zit in een fles van 200 ml, dus je zult toch wat moeten bedenken om zo’n grote fles op te krijgen, haha. Dus lekker zelf genieten ook.

Heerlijke babyolie, maar wel duur

Hoe duur is zo’n glazen fles met 200 ml heerlijk geurende, ultranatuurlijke babyolie? Ik zocht Babynero babyolie op bij een aantal webshops en schrok toen wel even: 60 euro! Maar aan de andere kant, je krijgt er wel wat voor terug. En die van 50 ml is een stuk goedkoper. ‘Raw’ en biologisch garandeert wat mij betreft dat de heilzame kwaliteiten van de verschillende ingrediënten bewaard zijn gebleven en veganistisch vind ik gewoon een fijn idee. En de geur… de geur is gewoon waanzinnig heerlijk. Veel testproducten geef ik weg nadat ik uitgetest ben; deze houd ik lekker zelf :D.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie