Bandajanas slippers, aanwinst in de klerenkast

Hé, wat leuk! De redactie van Eigenwijs Blij heeft mij gevraagd, of ik Bandajanas (de losbandige slippers) wil testen. Nou graag, want je loopt toch op bijna niets zo lekker in de zomer als op teenslippers. Bovendien worden Bandajanas slippers fair trade en duurzaam gemaakt, helemaal passend dus bij Eigenwijs Blij.

Bij het bekijken van hun website www.bandajanas.com word ik al helemaal vrolijk, wat een kleurrijk product. Het is de bedoeling dat je eerst slippers uitzoekt, daarna de banden waarmee je ze vastbindt en, om het geheel nog leuker te maken, kun je allerlei accessoires kiezen die op de banden geregen kunnen worden.

Bij het uitzoeken van de slipper wordt al meteen duidelijk waarin de Bandajana anders is dan een gewone teenslipper: waar de gewone teenslipper maar één punt heeft waarmee de slipper aan je voet vast zit, namelijk tussen je tenen, heeft de Bandajana nog twee extra lusjes aan beide zijkanten van de zool, waardoor de slippers uiteindelijk steviger aan je voeten vast zitten. Een groot voordeel als je overweegt om met slippers aan auto te gaan rijden; met gewone teenslippers ben ik altijd bang ze te verliezen. Niet echt aan te raden in het verkeer!

Het uitzoeken van de slippers is zo gepiept, er is een duidelijke maattabel, het formaat dat je nodig hebt is zo gevonden. Het uitzoeken van de strikbanden kost wel even wat meer tijd, er is zo veel mogelijk. Van heel kleurrijk tot ingetogen chic. Ik besluit om maar eens voor de wat ingetogener variant te gaan, taupe slippers met banden Party people love it. Zo kan ik zelfs bij een wat gekleder jurkje slippers dragen zonder dat het geheel, zoals bij de meeste plastic teenslippers, toch ietwat shabby oogt. Overigens, ook een idee: banden kiezen in kleuren en/of materialen die terugkomen in de rest van je outfit. De accessoires laat ik door Bandajanas voor mij uitzoeken, ik laat me voor deze ene keer graag verrassen.

Keurig op tijd wordt het pakje bezorgd en kan het grote experimenteren beginnen. De banden kunnen op veel verschillende manieren worden gestrikt. Fijn dat er op de website een aantal instructiefilmpjes staan om op ideeën te komen. De accessoires zijn ook leuk: een oprijgbaar rondje met kraaltjes, metalen bloemetjes, twee bedels met het logo van Bandajanas, en een wat raadselachtiger dingetje, de Go nuts.

De eerste combinatie met het kralenrondje (de mini Boho Chick) wordt onmiddellijk goedgekeurd door mijn kleindochter van 4. “Wat een leuke schoenen, die wil ik ook.” Zo gezegd, zo gedaan, zie hier het resultaat.

Maar ook volwassenen vallen voor deze schoenen, mijn kapper vond ze prachtig. “Kun je ze ook in mannenmaten krijgen?” Nou, als je niet te grote voeten hebt, kan dat best, de slippers gaan tot maat 43.

Overigens, om nog even terug te komen op het raadselachtige dingetje, de Go Nuts: het was wel even een puzzel om te begrijpen, hoe je dat moet gebruiken. Er is geen instructiefilmpje van, dat was dus even zoeken. Uiteindelijk vond ik hem bij de kant-en-klaar Bandajana-combi’s: je rijgt hem op, zodat hij op je wreef komt te zitten, banden strikken en je hebt een slipper die gemakkelijk aan en uit te doen is. Eigenlijk heel ingenieus, en het zit heerlijk!

Eindconclusie van mijn Bandajanas-test: een echte aanwinst voor de zomerse klerenkast. Ik ben helemaal enthousiast en ga er zeker meer van bestellen. Misschien een ideetje voor de collectie: slippers in donkerrood, lijkt me heel mooi!

Avatar
Elisabeth van der Veen

Tuiniert samen met Jan. Probeert de Griekse taal onder de knie te krijgen. Is creatief met naald en draad.

5 Reactie's
 • Avatar
  doralin
  Geplaatst op 01:56h, 20 juli Beantwoorden

  Good man! There is nice offering for you. http://bit.ly/2JUIDwl

 • Avatar
  nicole
  Geplaatst op 10:40h, 20 juli Beantwoorden

  Ik vind ze erg leuk, maar doe het tussen de tenen geen pijn? Bij mij gaan slippers daar vaak bij mis.

  • Avatar
   Elisabeth
   Geplaatst op 09:50h, 21 juli Beantwoorden

   Dag Nicole,

   Slippers kunnen inderdaad wel eens minder lekker zitten door het teenstukje. Meestal is dat dan ook een compact staafje van nogal hard plastic waar je tenen omheen zitten. Bij de Bandajanas is het geen staafje, maar een lusje van leer. Je moet er immers ook de banden door kunnen rijgen. Bij mij zit zo’n lusje prima en waarschijnlijk bij jou ook.
   Overigens heb ik op de site van Bandajanas bij de Klantenservice gekeken: je kunt ze uitproberen en zit het helemaal niet goed, dan kun je ze binnen 30 dagen terugsturen en krijg je je geld terug.

   Hartelijke groet,
   Elisabeth

 • Avatar
  Inge visser
  Geplaatst op 06:07h, 27 juli Beantwoorden

  Ik vind ze leuk. Maar zie dat jij ze ook hebt geknoopt waarbij ze niet om de enkels zitten. Hoe doe je dat? Altijd die hoge knoop staat mij een beetje tegen. Groetjes, Inge

  • Avatar
   Elisabeth
   Geplaatst op 09:18h, 27 juli Beantwoorden

   Dag Inge,

   Je kunt de Bandajanas op je wreef strikken met behulp van de “Go nuts”. Dat is een houten bloemetje met 2 gleufjes er in.
   Op de foto heb ik één strikband gebruikt en die nog een keer extra door het teenlusje en de zijlusjes geregen, anders is de band te lang en het zit ook iets steviger. De uiteinden van de strikband haal je dan elk door een apart gleufje vanaf de onderkant door het bloemetje. Het bloemetje zit dan op je wreef, waar je er gewoon een strik in kunt leggen. Klaar!

   Hartelijke groet,
   Elisabeth

Geef een reactie