Bijdragen aan een duurzame toekomst? Doe mee aan het onderzoek Energysense!

Om oplossingen te vinden voor duurzaam energiegebruik moeten onder andere onderzoekers weten hoe de mensen in hun dagelijks leven met energie omgaan. Ze willen begrijpen wat mensen wel of niet doen, wanneer en waarom. Energysense is een onafhankelijk bevolkingsonderzoek door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) over energiegebruik. Met de hulp en informatie van 10.000 Nederlandse huishoudens gaan de onderzoekers aan de slag om oplossingen te vinden voor energievraagstukken. Een van die 10.000 huishoudens zijn? Meld je dan aan voor Energysense!

“Met Energysense ontdekken we welke aanpassingen in houding, gedrag en gebruik nodig zijn om ons energiesysteem te kunnen veranderen.”

Prof. Andre Faaij
Wetenschappelijk directeur, Energy Academy Europe

Wat is Energysense?

Energysense richt zich op het begrijpen van veranderingspatronen in houding, gedrag en energiegebruik. De onderzoekers halen onderzoeksgegevens onder andere uit slimme meters en vragenlijsten. Ook als je geen slimme meter hebt, kun je je aanmelden. Energysense werkt samen met 10.000 huishoudens en onderzoekers. Door mee te doen help je mee aan energieoplossingen voor een duurzame toekomst.

Zo simpel is meedoen aan Energysense

Voor het onderzoek wordt je energieverbruik uitgelezen uit je slimme meter. Als je geen slimme meter hebt, kun je gewoon zelf je meterstanden doorgeven. Bovendien krijg je een vragenlijst over je woning, soort verwarming, gebruik van apparaten, en dergelijke. Ten slotte krijg je toegang tot ‘mijn energysense’, je persoonlijke dashboard. Misschien word je uitgenodigd om mee te doen aan een interview of een discussieavond, maar daaraan meedoen is niet verplicht.

En privacy dan?

Wat dat betreft belooft de website van Energysense het volgende:

“Energysense slaat alle verzamelde gegevens -de data- op binnen de datacenters van Rijksuniversiteit Groningen. Zo kunnen we het hoogst mogelijke beveiligingsniveau garanderen. Niemand kan er zonder toestemming van onze Scientific Board bij. Ook blijven de namen en identiteit van de deelnemers altijd afgeschermd.”

Doe mee en meld je aan!

Help de wetenschap een stapje verder en meld je aan op de website van Energysense. Het hoofdkwartier van Eigenwijs Blij is inmiddels onderdeel van de 10.000 deelnemende huishoudens en wij zijn erg benieuwd naar wat we nog kunnen leren van ons persoonlijke dashboard!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie