Blauwe energie? Help Groningse studenten met crowdfunding!

Groene energie kennen we nu zo langzamerhand wel, maar wat is blauwe energie? Blauwe energie ontstaat waar zoet en zout water samenstroomt. Superschoon, maar nog best ingewikkeld. Een groep Groningse studenten heeft een slim idee en wil dat presenteren tijdens de international genetically engineered machine (iGEM) competitie in Boston. En daarvoor hebben ze slechts 2000 euro nodig. Help jij mee?

Blauwe energie in Nederland

Blauwe energie is net zo schoon als groene energie. Het onderzoeken waard dus! Nederland is een waterland met veel plaatsen waar zout water en zout water elkaar ontmoeten. Zo zijn ze al bezig met het testen van deze technieken in de Afsluitdijk: een betere plek is er bijna niet. Maar niet alles aan blauwe energie is rozengeur en maneschijn.

iGEM-teamlid Wiebrand legt het uit:

“Het grootste probleem met de huidige techniek zijn de membranen (een soort filters) die gebruikt worden. Die zijn duur en onbetrouwbaar. iGEM Groningen wil met behulp van bacteriën een levend membraan maken wat zichzelf repareert.

Ons team bouwt momenteel een prototype, welke we aan de wereld zullen tonen tijdens het iGEM evenement in Boston, USA. Al onze activiteiten, waaronder labwerkzaamheden en het prototype, kosten echter veel geld. De faculteit steunt het iGEM team, echter is dit niet voldoende.”

Crowdfunding voor blauwe energie

Het iGEM-team zoekt steun voor het project met behulp van crowdfunding. De faculteit stelt faciliteiten beschikbaar, maar dat is niet alles. De materialen en het bouwen van een prototype zijn duur, het team moet zich inschrijven voor iGEM 2015 en het materiaal moet naar Boston verscheept worden. In eerste instantie hebben ze slechts 2000 euro nodig. Doe mee en steun dit project!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie