Duurzame koffer pakken met NORTVI

Duurzaam reizen is het nieuwe lange afstand vliegen. Sinds corona zijn intrede heeft gedaan en we de gevolgen van klimaatverandering merken, zijn we ons steeds bewuster geworden van de impact die reizen heeft. Niets is heerlijker dan de wereld te ontdekken, maar we willen natuurlijk niet dat het vervolgens ten koste gaat van die prachtige aarde. Duurzaam reizen staat daarom bovenaan onze travel wishlist!

 

Inpakken maar

Voordat we op reis gaan moet onze koffer natuurlijk nog wel even gepakt worden. En laat dat deze duurzame beauty zijn! Wij voorspellen dat deze handbagage koffer van het label NORTVI  ons op veel toekomstige tripjes zal vergezellen. Naast het design, zijn we ook fan van de binnenkant en duurzame features van deze koffer.


Sterk staaltje materiaal

Wij hadden nog niet eerder van dit materiaal gehoord, maar de buitenkant van de koffer is gemaakt van polycarbonaat. Polycarbonaat is kunststof, maar toch is het een duurzame optie. Het is namelijk erg sterk en gaat daarom lang mee. Daarnaast is het recyclebaar en heeft het een licht gewicht. Des te meer inhoud kun je meenemen! Wij werden ook erg blij van de handige binnenkant, die is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. De voering bestaat uit meerdere opbergvakken waar je bijvoorbeeld sokken en accessoires in kunt bewaren. Wat wel goed is om te weten is dat de twee helften van de koffer even groot zijn. Als we iets groters mee moeten nemen – zoals een spiegelreflex camera die wat dikker is – vinden wij het handiger als de ene helft iets groter is dan de andere helft, zodat de koffer beter dicht kan. Dit vonden we een klein minpuntje. Een pluspunt is het grote voorvak op de koffer waar je je laptop of papieren in op kunt bergen. Heel fijn!

Fluisterwielen forever

Zoals schoenen de man maken, zorgen de superstille fluisterwielen ervoor dat deze koffer helemaal fancy is. Zeg maar dag tegen dat ellendige koffergeluid als je door de stad wandelt naar je bestemming. NORTVI heeft voor de hoogste kwaliteit gezorgd, met deze Himoto wielen uit Japan. Het blijken namelijk de allerstilste wieltjes ter wereld te zijn. Zulke wieltjes gaan soms weleens stuk bij andere koffers, maar deze voelen heel robuust aan. Ook krijg je bij NORTVI 5 jaar garantie op je koffer, omdat ze willen dat deze je een leven lang zal blijven vergezellen! Wij zien ernaar uit om herinneringen te maken met deze koffers. Hier lees je meer over NORTVI en kun je ook andere prachtige producten vinden. 


Stiekem vulden we onze koffer niet alleen maar met duurzame outfits.. 🙊

Duurzaam reizen doe je dichtbij

Je hoeft helemaal niet ver te gaan om dat ultieme vakantiegevoel te hebben. Zo bespaar je een hoop CO2-uitstoot en vaak ook nog in je portemonnee. Wij gingen daarom op zoek naar duurzame hotels in ons eigen land en kwamen uit bij Hotel Jakarta op het Java eiland in Amsterdam.  Hier hebben ze duurzaamheid doorgevoerd op alle levels. Vanaf het moment dat je binnen loopt waan je je in een groen paradijs, ofwel het tropische regenwoud in Indonesië! Die dan weer besproeid wordt met opgevangen regenwater.


Duurzaam hotel belevenissen

Het design van het gebouw is strak en doet Scandinavisch aan. Bijna het hele hotel bestaat uit duurzaam hout en bamboe (80%!), wat je terugziet in de open constructie en ook op de slaapkamers. Helaas konden we door Corona geen gebruik maken van de prachtige spa, want anders hadden we daar vast en zeker een dag ontspannen doorgebracht. Dus maakten we een spa van onze eigen badkamer en dronken we champagne in bad. En hoe tof is het dat die verwarmd wordt door zonnepanelen die aan het balkon bevestigd zijn! ‘s Avonds genoten we van het uitzicht en kregen we roomservice op onze kamer met een heerlijke Indonesische rijstafel. Die kregen we alleen net niet helemaal op en het is wel zo fijn om te weten dat de restjes niet wordt weggegooid, maar gewoon worden gecomposteerd. Na een (kort) nachtje slapen werden we ‘s morgens wakker met de geur van vers gebakken broodjes. Ons kun je niet blijer maken. Echt even een mini-vakantie en dat zo dichtbij!

 

Groene reis kiezen

Wil je weten wat nu eigenlijk de beste groene keuze is voor je volgende trip? Check dan de klimaatimpact en CO-2 uitstoot van je reis via Milieu Centraal. Wij hebben een aantal stedentrips met de trein in Europa bovenaan onze wishlist staan en we weten al wat we meenemen! 

Wij wensen jullie veel reisplezier en mocht je nog vragen hebben over de koffer, let us know 💚

xxx- Anne & Elrike

Avatar
Anne & Elrike

Wij zijn Anne & Elrike. Of je nou een duurzame goeroe bent of net hebt gehoord over eerlijke kleding: met ons blog willen wij je inspireren in jouw zoektocht naar een eerlijke en duurzame kledingkast. Samen maken we van elke vrijdag, Fair Friday!

Geen reactie's

Geef een reactie