FALL FAVOURITES: Onze 8 favoriete herfstitems van duurzame merken

De zomer is officieel afgelopen. Dus zeg maar dag tegen de zon, het strand en de cocktails en hallo tegen de regen en de kou. Maar het is niet een en al ellende, want dit nieuwe seizoen brengt ook heel wat moois! Denk aan de prachtige herfstkleuren, de warme chocolademelk… en natuurlijk zijn er ook weer nieuwe collecties te bewonderen van eerlijke en/of duurzame merken. In dit blog laten we jou onze favoriete herfst items zien!

 1. Lekker fietsen?

Duurzame merken #girlfriendcollective

Moss High-Rise Bike Short €44 // Girlfriend Collective

Hotter dan hot is de fietsbroek op dit moment. Dat benutten we maar al te graag, want lekker comfortabel is dat wel. Daarbij is het ook nog multifunctioneel: je kan het gebruiken voor het sporten én voor het niet-sporten (wat in ons geval erg goed uitkomt). En goed nieuws, want er is nu ook een eerlijk en duurzaam geproduceerd alternatief van het merk Girlfriend Collective!

Helaas is dit een Amerikaans merk maar een aantal artikelen zijn te bestellen via de Europese site The Sports Edit. Bestellen is nu al helemaal leuk, want momenteel kan je 15% korting ontvangen op jouw bestelling! Wil je meer keuze? Dan kan je ook bestellen via The Reformation – inmiddels is het eenvoudiger om via deze site te bestellen: gratis verzending, gemakkelijk retourneren en je komt niet voor verassingen te staan want de heffingen en belastingen zijn inbegrepen. WAARSCHUWING: je moet wel heel wat verleidingen weerstaan als je via deze site bestelt…

2. Appeltje voor de dorst

Duurzame merken #womsh

Vegan Wave White Rose €194 // Womsh

Vegan sneakers uit Italië, gemaakt van appels (!) en andere duurzame materialen. Onze mannen zijn al gezwicht voor deze sneakers. Wij houden het ook bijna niet meer… we moeten nog even doorsparen maar: Oh wat zijn ze mooi!!

3. Sweather weather

Duurzame merken #Sezane

Gaspard Jumper €95 // Sézane

De perfecte activiteit voor dit seizoen: lekker bankhangen met een warme trui! Een merk waar je fantastische truien kunt vinden is Sézane. Ze hebben een prachtige collectie: van neutrals en classics tot kleur en lekker gek. Alhoewel dit merk misschien niet direct onder ‘duurzame merken’ valt, is het al goed op weg. Zo bestond de collectie van 2018 voor slechts 10% uit duurzame materialen en is dit inmiddels al 40%. Daarnaast hebben zij collecties van restmaterialen en lanceren zij binnenkort een collectie uit van 100% duurzame materialen. Wat betreft transparantie scoren zij ook goed: je krijgt een kijkje in hun ateliers en kunt precies lezen waar de items zijn gemaakt.

 4. Golden girl

Duurzame merken #Jukserei

AVE Hoops €80 // Jukserei

Oeh la la, we zijn een beetje verliefd geworden op de sieraden van Jukserei. De sieraden zijn ontworpen in Berlijn en worden met de hand gemaakt door een familiebedrijf in Italië. Designer Chanette Anderson kiest er bewust voor om niet mee te gaan in fashion trends en biedt daarmee een tijdloze collectie aan. Onduidelijk is waar de materialen vandaan komen en of deze ook eerlijk zijn… er is dus nog wel ruimte voor verbetering!

5. De klassieker: Patagonia

Duurzame merken #Patagonia

Duurzame merken #Patagonia2

Patagonia Shirts €35 // Patagonia

Wij zijn fan van de Patagonia shirts – vooral zo’n mooie vintage kleur in de herfst! Er is genoeg keuze: ga voor neutraal en vintage of kies een lekker kleurtje! Deze shirts van Patagonia zijn gemaakt van organisch katoen waar geen giftige pesticiden aan te pas komen. Per shirt bespaar je ook nog eens meer dan 100 liter water vergeleken met een gemiddeld t-shirt. Tot slot wordt je door het Fair Trade keurmerk er ook nog van verzekert dat het onder eerlijke arbeidsomstandigheden is gemaakt. TIP: neem een grotere maat dan je normaal hebt, bij deze shirts is een oversized look tof!

Wist je trouwens dat Patagonia een van de pioneers is als het gaat om duurzame merken? Journalist Emy Demkes van de Correspondent heeft een artikel geschreven over Patagonia – het is een aanrader!

6. Back to schoolDuurzame merken #WanaBana

Women Power Big Bag €69,95 // Wana Bana x Fair Friday

Ongeveer een week geleden hebben wij onze vegan en eerlijke tassenlijn gelanceerd! Onze gedeelde liefde voor vintage en eerlijke productie komen bij elkaar in de samenwerking voor deze collectie. Je vindt vintage plaatjes uit Milaan waar de romantiek, levensvreugde en vrouwelijkheid vanaf spat! Deze handtas en rugtas ineen is een favoriet van ons en gaat dan ook overal mee naartoe. Lees het unieke verhaal achter deze tassen of bekijk de hele collectie en bestel jouw eigen tas!

7. Jasjes aan

Duurzame merken #Elementy

Dijon Trench Beige €127,97 // Elementy

Een van de items die niet kan ontbreken in deze lijst is de iconische herfstjas: de trench coat! We ontdekken steeds meer duurzame merken die ook jassen produceren, waaronder het merk: Elementy. De focus van dit Poolse merk ligt vooral op eerlijke en transparante productie voor een betaalbare prijs: zo zijn zij volledig transparant over de productie en de prijs van hun jassen. Dit is hoe wij het graag zien! Qua duurzaamheid kunnen ze nog een slag maken – we hopen dat dit een pijler is voor de toekomst!

8. Lekker pakkie

Duurzame merken #Thinkingmu

Total Eclipse Jumpsuit €169,90 // Thinking MU

En we sluiten af met dit boiler suit gemaakt van biologisch katoen! Thinking MU was een van de eerste duurzame merken die we leerden kennen en staat nog steeds hoog in ons lijstje. Eerlijke productie, duurzame materialen en toffe designs – helemaal in ons straatje dus. 

PS: Er zijn heel veel duurzame boiler suits te koop op dit moment. We hopen er nog een blog over te schrijven – maar mocht je niet kunnen wachten: bij de duurzame merken GOAT en Miss Green, zijn ook toffe suits!

Dat waren onze herfst favorieten! Heb je nog suggesties voor een volgend blog? Laat het ons weten – van duurzame schoenenmerken tot jassen of een shoppingguide in jouw favoriete stad.

Liefs,

Anne & Elrike

PS: De foto’s uit dit blog zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Tags:
Avatar
Anne & Elrike

Wij zijn Anne & Elrike. Of je nou een duurzame goeroe bent of net hebt gehoord over eerlijke kleding: met ons blog willen wij je inspireren in jouw zoektocht naar een eerlijke en duurzame kledingkast. Samen maken we van elke vrijdag, Fair Friday!

1 Reactie
  • Avatar
    Tamara
    Geplaatst op 08:34h, 18 oktober Beantwoorden

    Die oorbellen van Jukserei , ik ben verliefd! Wel jammer dat het bedrijf geen openheid geeft over waar de materialen vandaag komen.

Geef een reactie