food-filmfestival

Food Filmfestival on tour: in juni Groningen, daarna de rest van NL!

Dit jaar bestaat het Food Filmfestival 5 jaar! Om dat te vieren pakt het festival het dit jaar anders aan. In plaats van een driedaags festival in Amsterdam gaat het filmfestival ‘on tour’ door Nederland. De eerste editie van Food Filmfestival On Tour is op 5 juni in Groningen. Het centrale thema van de dag is ‘Melk’. Later in het jaar volgen edities in Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam.

Food Filmfestival?

Het concept van het Food Filmfestival is bijzonder interessant: een gekoppelde programmering van de beste foodfilms, live talkshows en debatten, kunst en cultuur en natuurlijk de beste chefs en producenten. Daarmee maakt het festival op een speelse manier voedselonderwerpen letterlijk en figuurlijk behapbaar en verteerbaar. De programmering heeft tot doel mensen te doordringen van hun consumptie, maar tegelijkertijd te laten genieten van good, clean en fair food. Iedere editie van Food Filmfestival On Tour heeft een thema.

Eerste editie in Groningen op vrijdag 5 juni

Vrijdag 5 juni vindt de eerste editie van Food Filmfestival On Tour plaats in Het Paleis in Groningen met het thema ‘Melk’. Sinds 1 april 2015 kent de Europese Unie geen melkquotum meer. Dat betekent dat boeren zoveel mogen produceren als ze zelf willen. Voorheen waren ze gebonden aan een maximum en daarmee was er van vrije marktwerking eigenlijk geen sprake. Maar nu wordt alles anders. Hoe gaat de industrie hierop reageren? Wat gaat de Nederlandse consument hier van merken? Tickets zijn verkrijgbaar voor tussen de 7,50 en 15 euro, afhankelijk van het gekozen programma.

Food Filmfestival Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam

Op 27 juni strijkt het Food Filmfestival in Utrecht neer met het thema ‘Bodem’. In Den Haag (oktober) zal ‘Vis’ aan de orde komen. De thema’s van Wageningen (september) en Amsterdam (november) zijn op moment van schrijven nog niet bekend.

Youth Food Movement

Met de Youth Food Movement (YFM) als mede-organisator wordt tijdens iedere editie een belangrijk voedselthema geagendeerd. YFM directeur Joszi Smeets vertelt over de enorme groei van de movement: “Sinds twee jaar is YFM niet meer alleen in Amsterdam, maar zijn er door heel Nederland regionale afdelingen opgestaan waar ontzettend veel nieuwe en gave energie te vinden is. Door Food Filmfestival On Tour worden zij nog meer op de kaart gezet en wordt het festival toegankelijker voor mensen buiten de hoofdstad,” aldus Smeets.

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie