Ga je regio in en bezoek die boeren en tuinen en markten!

De lente is weer volop van start! En dat betekent dat al het ondernemerschap dat ook maar een beetje met natuur en buiten te maken heeft weer van start gaat. Daarom dit keer ook geen aandacht voor een bepaald evenement, maar een oproep om je ogen en oren open te houden voor al die open dagen en markten en georganiseerde tochten en weet ik wat en gewoon waanzinnig te genieten van de bedrijvigheid in jouw regio!

Drukke agenda met opties

Zo medio maart begon ik ze weer te zien. Folders in de bibliotheek. Flyers in de biologische supermarkt. Van alles is er weer te doen. Bepaalde streekmarkten raken weer op stoom. Een regionale biodynamische kwekerij bleek een open dag te organiseren. De biologische kaasboerderij in ons dorp had weer een koeiendans. Superleuk, ook met jonge kinderen. En over beide volgt binnenkort een artikel overigens. Al die opties van uitjes plak ik op onze kalender en als we zin hebben in een uitje kijken we of er wat te doen is.

Ga ook de boer op!

Elk jaar opnieuw doen we op deze manier weer nieuwe ontdekkingen in onze eigen regio. We ontdekken lokale ondernemers en leren weer iets meer over bepaalde manieren van ondernemen en verbouwen. En het enige dat je ervoor hoeft te doen is een stukje reizen, wat vaak prima kan met de fiets. Open dagen zijn eigenlijk altijd gratis en ook aanmelden is vrijwel nooit nodig. Blader daarom vooral een keer extra door al die flyers in de natuurwinkel. Werp een blik op die poster achter de winkelruit. Ga je regio in en laat je verrassen!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie