Test: Razoli 100% biologische scheerolie van Amanprana

Toen vanuit de redactie van Eigenwijs Blij de vraag gesteld werd wie van de bloggers de Razoli scheerolie van Amanprana wilde testen en er een artikel over wilde schrijven, was mijn directe reactie ‘Ja, leuk, ik wil!’. Waarom eigenlijk? Scheren vind ik altijd een behoorlijke klus, eigenlijk duurt het me vaak te lang. Zoals veel mensen heb ook ik vaak last van ingegroeide haartjes en irritatie na het scheren. Eerder hoopte ik dat dit probleem verholpen zou zijn door het gebruik van aleppo zeep. Helaas levert dit bij mij nog niet het gewenste resultaat op. Dus… nieuwe kansen met Razoli scheerolie.

Razoli scheerolie

Razoli scheerolie van Amanprana

Met het merk Amanprana was ik nog niet bekend, dus daarom eerst maar eens de website opzoeken om te kijken waar ik eigenlijk ‘ja’ op heb gezegd. De Razoli scheerolie is (onder andere) te bestellen via de website en kost € 34,95. Je kunt de olie gebruiken voor je oksels, benen, bikinilijn, et cetera.  Amanprana belooft een 100% natuurlijke, biologische scheerolie die de huid voedt en beschermt en irritaties voorkomt. Belangrijke ingrediënten zijn o.a. fruit-oliën, en kokosolie. De website straalt uit: bij ons koop je een mooi, duurzaam product met een goed gevoel. En dat mag dan wel wat kosten; de olie vind ik desondanks wel aan de prijs. Sommigen van jullie kennen mij misschien als degene die van alles bekijkt of het ook ‘niet lekker zelf’ te maken is en deze vraag rijst ook over scheerolie…. hoe moeilijk kan het zijn?

Razoli scheerolie

Scheren met Razoli scheerolie

Laat ik de proef op de som nemen, wachten op de volgende scheersessie en Razoli eens aan een zeer kritisch onderzoek onderwerpen ;). Vandaag was het 32 graden… een mooi moment om aan de gang te gaan met warme olie… Ik word al kriebelig bij het idee 😉 Razoli gebruik je rechtstreeks op de huid, je spoelt de huid niet. Ik ben dus erg benieuwd naar ‘wat gebeurt er dan met al die haartjes en hoe voelt je huid als je alleen olie gebruikt’? Ik heb wel eens eerder scheerolie gebruikt en dat vond ik toen geen succes. Het scheren ging niet gemakkelijk en irritatie ontstond alsnog. Ik ben benieuwd. Razoli arriveert goed verpakt in een een mooi stoer doosje. In de verpakkingsdoos zit ook een opvallend mooie en interessante productcatalogus met de visie van Amanprana. Juist door de focus op ‘het verhaal achter’ de producten en niet alleen een opsomming met bijbehorende prijs krijg ik een goed gevoel over het merk.

Razoli scheerolie

Verpakking, geur en gebruik Razoli

De verpakking van Razoli vind ik wat moeilijk open te maken. Op het doosje staat duidelijke uitleg in verschillende talen over het product, de ingrediënten en het gebruik. Razoli scheerolie is gelig van kleur (dat zijn die citrusolieen 😉 en ruikt naar sinaasappel/ citroen met een iets scherpe ondertoon. Ik vind de geur ok maar niet ontzettend lekker, dat is denk ik een kwestie van smaak. De olie komt makkelijk uit de glazen ( punt voor Razoli, geen plastic) fles. Een dopje waardoor de olie iets minder rijkelijk uitgiet zou ik zelf prettig vinden. Al snel kom ik erachter dat de olie wel zuinig in gebruik is en heel goed uitsmeert. Ik begin met het scheren van mijn benen. Op de verpakking staat: olie opbrengen, inwrijven, eerst met de haargroeirichting meescheren, vervolgens ertegenin. Daarna hoeft er niets meer te gebeuren. Op een andere website bij ervaringen van medegebruikers, lees ik later dat de huid eerst een beetje natgemaakt moet worden en daarna ook licht kan worden afgespoeld. Ik heb dit niet gedaan.

Razoli scheerolie

Ervaringen scheren met Razoli

Razoli doet wat het belooft; nu, twee uur na het scheren valt me op dat mijn huid heel glad is en prettig aanvoelt; geen irritatie, geen schraal gevoel en mooi zacht. Ik heb eerst mijn benen geschoren, daarna mijn oksels en bikinilijn. Voor mijn oksels gebruik ik al enige tijd zelfgemaakte deodorant op basis van kokosolie en natriumbicarbonaat. Ik gebruikte voor het scheren aleppozeep dus natuurlijk bezig was ik al, maar een groot voordeel van Razoli is dat het je oksels meteen goed verzorgt en dat ze mooi glad te scheren zijn zonder enig gebruik van water. De afgeschoren haartjes heb ik verwijderd door licht langs je lichaam te wrijven met een doek en dit ging prima. Naspoelen is dus inderdaad niet nodig en het voordeel vind ik dat je daarmee de olielaag op je huid intact laat. Ook het scheren van benen en bikinilijn ging goed. Kort na het scheren van mijn benen voelde ik wel wat irritatie maar dit trok al na een paar minuten weg.

Razoli scheerolie

Positieve ervaring

Een voordeel vind ik ook dat de olie die je teveel gebruikt prima uit te smeren is op een ander lichaamsdeel wat ook wel toe is aan een beetje verzorging; bijvoorbeeld je ellebogen, armen of handen. Je hoeft niet meer na te smeren. De geur van de olie ligt nog wel een beetje op mijn huid. Ik vind de geur niet storend maar als ‘basisgeur’ niet enorm fijn. Hij vervangt voor mij geen parfum o.i.d. Ondanks de warmte voelt mij huid niet ‘itchy’ of plakkerig, maar gewoon fijn en zacht. Scheren met deze olie was al met al een positieve ervaring. Het voelt verzorgend en prettig. De prijs gaat een beetje boven mijn budget, maar ik ga met veel plezier deze fles opmaken. Als je wilt kiezen voor een doordacht, duurzaam product met een goed verhaal is Razoli een aanrader. Amanprana bedankt!

Razoli scheerolie

Avatar
Suzanne de Roos

Pedagoog, Speciaal Onderwijs, Eigen Bedrijf, Rotterdam, Eco, Sustainablerevolution, Foodlover, Moeder van twee, Diy, Recyclen, Funishomemade.

1 Reactie
  • Avatar
    Cecile Bol
    Geplaatst op 12:33h, 23 augustus Beantwoorden

    Amanprana stuurde mij recent een leuke aanvulling op deze review: een tutorial video voor het scheren van je schaamstreek, met vrolijke muziek én handige tekeningen:

Geef een reactie