HiPP: lekkere biologische snacks, chips en koekjes voor peuters!

Het is me wat, het nadenken over gezond eten voor je baby of peuter. Aan de ene kant zijn veel mensen veel kritischer geworden qua vet en suiker en e-nummers, aan de andere kant vliegen de met rommel volgepropte koekjes je om de oren in de supermarkt. Ons favoriete merk snacks voor onze dochter van 2 is HiPP. We kenden dit merk al van de biologische opvolgmelk, maar zijn nu helemaal fan van deze biologische chips en koekjes voor peuters en kleuters!

HiPP, dat klinkt best wel, eh, hip…

… maar is al superoud! HiPP is opgericht door de Duitse dr. Georg Hipp (echt waar!). Al aan het begin van de 20ste eeuw verkocht hij zogenaamd beschuitmeel voor kinderen en in 1932 opende hij zijn eigen fabriek. Rond het midden van de 20ste eeuw besloot hij zich toe te leggen op de industriële productie van kindervoeding. Toen al begon hij zich te interesseren in biologische landbouw en ecologisch verantwoorde productiemethoden. In 1967 nam zijn zoon Claus de leiding over. Een prettig idee aan HiPP vind ik dat het biologische aspect geen cash cow is, maar is ontstaan uit de volle overtuiging van de familie Hipp.

Even terug in de tijd: opvolgmelk van HiPP

Al eerder schreef ik een HiPP opvolgmelk, biologisch én zonder suiker zag ik later. Het was even wennen, maar we zijn heel blij dat we, beter laat dan nooit, de overstap naar de biologische flesvoeding van HiPP hebben gemaakt. Inmiddels hebben we het gedoe met opvolgmelk helemaal afgerond. Klaar is kees. Maar dan komen er nieuwe avonturen en ook dan blijkt HiPP een geweldig merk.

hipp-snacks-kinderen-2

HiPP biologische koekjes met appel

Het eerste niet-melkproduct dat we van HiPP kochten waren de appelkoekjes, oftewel de Kinder Apfel-Keks. Biologisch en zonder toegevoegde suiker: gewoon meel, appelsap en olie (geen palmvet). Ze zijn heel klein en door de olifant lekker schattig. Ideaal voor een peuterhandje. En ze smaken dus ook nog verdraaid lekker. Heel neutraal, met ergens iets friszoet. Deze koekjes zijn handig voor onderweg, maar nog vaker bleken ze onze redding tijdens nachten vol kots en poep waarin onze peuter werkelijk niets anders kon verdragen dan deze koekjes. Ik zie ons nog zitten. Midden in de nacht. Tussen de Duplo. In pyjama. En met deze toverkoekjes.

hipp-snacks-kinderen-4

HiPP biologische ‘chips’ van groente en fruit

De chips op deze foto doen je vast wel wat denken aan de Chipitos en Nibbits waar wij allemaal mee op zijn gegroeid. Ze zijn echter een stuk gezonder en veel kindvriendelijker. Gepofte granen al dan niet opgeleukt met sapconcentraat van groente of fruit. Niks meer en niks minder. Het ziet er hartstikke leuk uit en peuters en kleuters kunnen op deze manier ook een leuk bakje chips krijgen tijdens een feestje. Zonder zout en zonder vet. Voor een volwassene smaken ze wat saai, maar nou en?

hipp-snacks-kinderen-3

HiPP biologische reepjes gedroogd fruit

Van deze leuke dingetjes heb ik voor de zekerheid altijd een paar bij me als we een lange fietstocht gaan maken. Ik vind ze zelf namelijk ook erg lekker. Wel veel verpakkingsmateriaal ten opzichte van de andere twee producten, maar deze snoepjes van fruit zijn verder helemaal perfect wat mij betreft. Het zijn kleine vierkantjes geplet gedroogd fruit tussen twee velletjes eetpapier. Het fruit: banaan en appel met of zonder framboos, dus herkenbare smaken, niet te exotisch. Het eetpapier: zo blijven ze mooi van vorm én krijg je geen vieze plakvingers (een talent waar peuters in excelleren). Door de overdaad aan verpakkingsmateriaal zijn ze ook nog eens ideaal als traktatie op het kinderdagverblijf. Wij hebben ze afgelopen jaar ingepakt samen met zo’n mini-traktatieboekje en dat was een groot succes. En had ik al gezegd dat ik ze zelf erg lekker vind? Ja hè? Nou dan gewoon nog een keer.

hipp-snacks-kinderen-5

Ik ben dus dol op HiPP

Een lyrisch verhaal, ik weet het. Maar het komt helemaal uit mijzelf, ik word er niet voor betaald. Absurd dat we met z’n allen zo ingewikkeld moeten doen om suiker en zout en andere niet altijd noodzakelijke toevoegingen te mijden, maar met HiPP kom je een heel eind. Hoera voor snacks, chips en snoep waar ook peuters heerlijk van kunnen genieten!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

4 Reactie's
 • Avatar
  Marianne Cysouw
  Geplaatst op 10:22h, 22 september Beantwoorden

  Ik blijf toch altijd lachen om mijn eigen peuter, nu kleuter: geef ik een keer wat voor snoepje of koekje dan ook, vraagt ‘ie daarna: “Mama, mag ik nu een appel eten? Alsjebliiiiieeeeft?”

  Sja… had ik hem maar niet alleen echt eten moeten geven 😉

  • Avatar
   Cecile Bol
   Geplaatst op 10:25h, 22 september Beantwoorden

   Hahahaha! Nou, die van ons is desondanks dol op koekjes en dergelijke. Gelukkig ook op noten.

 • Avatar
  Wendy
  Geplaatst op 11:20h, 18 mei Beantwoorden

  Hallo,
  Vraagje waar koop je de ‘chips’?
  Ik kan deze enkel in Duitsland vinden, maar wij wonen niet aan de grens.

Geef een reactie