Hoera, TOMS One for One collectie schoenen nu grotendeels vegan!

Ongeveer twee jaar geleden maakte ik kennis met het merk TOMS. Ze leken alles goed te doen: mooie, casual schoenen, niet te duur, ze zaten lekker én bij elke aankoop krijgt ook een kind in een derdewereldland een paar schoenen. Maar helemaal perfect was het nog niet. Een van de minpuntjes aan TOMS was de leren binnenzool. Dat minpunt is nu van tafel! Met de nieuwe synthetische binnenzool is een groot deel van de collectie schoenen van TOMS vegan. Dat loopt deze zomer een stuk lekkerder!

TOMS: One for One (en nog veel meer!)

Ik schreef vorig jaar ook al een artikel over TOMS. Door schoenen bij TOMS te kopen, zorg je ervoor dat een kind in een ontwikkelingsland ook schoenen krijgt. Dat klinkt als iets heel simpels, maar een paar schoenen kan enorm veel impact maken. De kinderen hebben daardoor gezondere voeten, kunnen gemakkelijker naar school lopen en hebben dus toegang tot onderwijs. Eenzelfde project heeft TOMS rondom brillen. En TOMS doet nog veel meer. Bezige bijen dus!

Een jaar later: tijd voor nieuwe schoenen

Ruim een jaar later waren mijn diverse paren afgetrapte (en anderszins gemartelde en getraumatiseerde) TOMS toch wel aan vervanging toe. Ik snuffelde op de site met de webshop (toch de handigste plek om TOMS te kopen) en wat schetst mijn verbazing…? Vrijwel alle instappers blijken ineens vegan te zijn! Op moment van schrijven kan ik zomaar kiezen uit 76 vegan varianten instappers voor dames. Klik op ‘diervriendelijk’ in de filters om het vegan aanbod voor jou tevoorschijn te toveren.

Vegan door de nieuwe binnenzool van TOMS

Deze verandering moet met stille trom hebben plaatsgevonden, want ik volg TOMS op Twitter en ik wist van niks… Maar het lijkt er sterk op dat alle nieuwe designs van de instappers in ieder geval standaard vegan zijn nu. Hoe en wat en waarom weet ik niet precies, maar mogelijk heeft TOMS eindelijk gehoor gegeven aan de vele verzoeken vanuit fanatieke vegans (toch wel vaak dezelfde types als die TOMS fijn en mooi vinden). Fijn!

toms-vegan-1

Even een vergelijking van de twee binnenzolen. De witte schoen heeft de oude leren binnenzool. De roze schoen een vegan zool, oftewel een ‘Verwijderbare antimicrobiële inlegzool’ en een ‘Nieuw gevormd voetbed voor verbeterde demping’. Ik heb niet hoeven wennen. Mijn nieuwe TOMS liepen meteen fijn.

Ook meteen een betere buitenzool

Vooral mijn man is bijzonder blij dat de buitenzool van TOMS ook meteen veranderd is, want die glijdt nu niet meer uit met nat of glad weer. Volgens de specs is dit een ‘Nieuwe EVA rubberen buitenzool met logo en verbeterde grip’. Op de foto kun je duidelijk zien wat een verschil dat maakt. De buitenzool ziet er ook wel wat slijtvaster uit. Ik ben benieuwd hoe lang ze het volhouden.

toms-vegan-2

Ook andere modellen meer en meer vegan

Het houdt gelukkig niet op bij de instappers. Ik ben nu in het bezit van vegan slippers (hoewel dat op zich niet zo’n enorme prestatie is) en mijn man heeft er vegan casual sneakers (of hoe je dat ook maar zou noemen) bij. Heel fijn, we kunnen weer twee zomers vooruit!

toms-vegan-3

Op naar de volgende stap TOMS!

Nu TOMS deze stap heeft gezet, ben ik benieuwd welke stappen het merk nog meer gaat zetten. Wat mij betreft doet TOMS het al beter dan vele andere merken en ik ben sowieso een groot fan van ‘One for One’. Ik hoop dat de volgende stap met (duidelijkheid over) de arbeidsomstandigheden in de fabrieken te maken heeft. Kom op TOMS, jullie kunnen het! En voor nu: in ieder geval fijne, moderne, trendy zomerschoenen zonder leer aan mijn voeten. En ze lopen fijn!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

2 Reactie's
 • Avatar
  Lydie
  Geplaatst op 15:19h, 13 augustus Beantwoorden

  Krijg jij niet enorme stinkvoeten met deze nieuwe zolen? Ik vind het nl echt een misser. Met de leren zolen kon ik er heerlijk met blote voeten in. Nu niet meer. Ik koop ze dus niet meer

  • Avatar
   Cecile Bol
   Geplaatst op 09:25h, 14 augustus Beantwoorden

   Ik merk geen verschil in zweetvoeten met de leren binnenzool en de vegan binnenzool.

Geef een reactie