Huppelend de zomer in met Lush voetverzorging

Nu de zomer aanbreekt is het tijd om je voeten nu echt uit hun winterslaap te halen. Niet alleen omdat je weer slippers en open schoenen gaat dragen, maar gewoon ook omdat ze het verdiend hebben! Wat ik zelf superfijn vind is mijn voeten lekker verwennen met de producten voor voetverzorging van Lush. Deze producten bestaan vrijwel helemaal uit natuurlijke ingrediënten, zijn niet op dieren getest en ruiken ook nog eens heerlijk.

Lush voor lushy voeten & ‘A Lush Life’!

Lush behoeft eigenlijk geen introductie, maar voor de volledigheid wat achtergrond bij het wereldberoemde merk:

“Wij geloven in het maken van effectieve producten van verse biologische groentes en fruit, de beste essentiële oliën en veilige synthetische ingrediënten. We geloven in het kopen van ingrediënten van bedrijven die niet op dieren testen en in het testen van onze producten op mensen. We bedenken onze eigen producten en geuren, we maken ze vers en met de hand en gebruiken zo weinig mogelijk of geen conserveringsmiddelen of verpakkingsmaterialen, met alleen maar vegetarische ingrediënten en vertellen je wanneer ze gemaakt zijn. Wij geloven in blije mensen die blije producten maken, hun gezicht graag op de producten laten zetten en hun moeders trots maken. Wij geloven in lange baden met kaarslicht, samen douchen, massages en het verspreiden van heerlijke geuren, het recht om fouten te maken, alles te verliezen en opnieuw te beginnen. Wij geloven dat onze producten hun geld waard zijn, dat we winst mogen maken en dat onze klanten altijd gelijk hebben. Wij geloven ook dat woorden als vers en biologisch meer betekenen dan marketingtermen.”

Dat is een mooie samenvatting toch? Voor de voetverzorging van Lush geldt uiteraard hetzelfde. Lush heeft op dit moment 5 producten speciaal voor voeten: Fair Trade Foot Lotion, Lemony Flutter, Stepping Stone, T For Toes en Volcano Foot Mask. Voor mijn verwenmoment voor mijn voeten gebruik ik hier 3 van: Stepping Stone, Volcano Foot Mask en Fair Trade Foot Lotion. Daarnaast heb je nodig: een handdoek, een teiltje met warm water, twee plastic zakjes (of iets vergelijkbaars), alles wat je verder doet chillen (fijne muziek, kopje thee, wat dan ook).

stepping-stone-lush

Dode huidcellen verwijderen met Stepping Stone

We beginnen met lekker scrubben met Stepping Stone. Op de foto is het al een zielig, groen klompje, omdat ik hem al zo vaak gebruikt hebt. Als je hem koopt, heeft Stepping Stone de vorm van een voetje. Hij is ook nog eens veganistisch. Maak je voeten nat in het teiltje. Breek een stukje van Stepping Stone af en scrub er je voeten mee. Doe je ene voet met je ene hand en je andere voet met je andere hand om asymmetrisch gescrubde handen te voorkomen, haha! Stepping Stone ruikt heerlijk zomers naar citroensnoepjes. Denk aan napoleonzuurtjes (of aan limoncello…). Na deze scrub zijn je voeten al lekker zacht (voor dikke lagen eelt heb je wel een ander product nodig).

volcano-lush

Je voeten met warmte wakkermaken met Volcano Foot Mask

Stap twee is een lekker oppeppend masker. Volcano Foot Mask is veganistisch en doet door de kaneel en de warmte denken aan van die kaneelbommen (Jawbreakers). Smeer lekker in, ook tussen je tenen en vooral onder je voeten. Doe een plastic zak of iets vergelijkbaars om je voeten. Bij kleine voeten past een boterhamzakje per voet. Het masker kan nu zijn warmte afgeven. En nu is het tijd om zelf 15 minuten te chillen terwijl je voeten juist lekker warm uit hun winterslaap komen. Spoel je voeten daarna af in het teiltje en droog ze met de handdoek.

fair-trade-food-lotion-lush

Zachte, verzorgde voeten met Fair Trade Food Lotion

Tijd voor de laatste stap, een verzorgende lotion speciaal voor je voeten (maar ook prima te gebruiken voor andere lichaamsdelen). Fair Trade Food Lotion ruikt naar pepermunt en mijn voeten worden er enorm blij van. Door de toegevoegde arnica en calendula is de crème ook verfrissend en verzorgend voor vermoeide voeten (en benen). Smeer je voeten in, ook onderop en tussen je tenen, en laat even intrekken. Klaar! Zo kunnen je voeten er weer helemaal tegenaan!

Mijn ritueel met de voetverzorging van Lush is ideaal voor even een maandelijks momentje voor je voeten. Volcano Foot Mask is bedoeld om vers te gebruiken, maar gaat wat mij betreft veel langer mee. Ook Stepping Stone is voldoende voor een keer of zes. En met een pot Fair Trade Food Lotion kun je zowat een leven lang toe.

Wat is jouw ritueel voor het verzorgen van je voeten?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie