Colourbom & print: 10 eerlijke kleurrijke merken die je kledingkast opvrolijken

De meest gehoorde feedback bij eerlijke mode is dat het er saai uitziet en gebrek heeft aan kleur. Nou wij houden erg van neutrals, maar geven het leven ook graag een beetje kleur 🎉 Bij deze merken moet je zijn voor een colourbom en prints in je kledingkast! 

1. Elise Chalmin

Blazer Isis   //€ 150


Girls don’t lie t-shirt // €52 ; Theo printed trousers // €160

Wie houdt er  niet van de casual chique Franse stijl? Items van Elise Chalmin zijn gemaakt van luxe stoffen als linen, velvet en katoen en gemaakt in Frankrijk. Wel aan de prijzige kant, maar daar krijg je dan ook een statement item voor waar de vrouwelijkheid én vrolijkheid vanaf spat!

2. Dedicated the Brand

 Sweatshirt Equality //€99

T-shirt Visby Equality // €39

For the men: Shirt Bamboo //€89

Voor t-shirts en hoodies met kleur & print ben je bij Dedicated aan het juiste adres. Gemaakt van mooie duurzame materialen als Tencel en organic + fairtrade katoen.

3. Nice things Paloma S.

Small dot blouse // €79,90


Niger dress // €103


Yellow culottes // €39,95

Dit Spaanse merk begon met een true lovestory. Het koppel Paloma & Miguel creëerden het merk ‘Nice Things’ in 1995 met de visie om een universum te creëren waar ‘nice things could happen’: van goede werkrelaties tot handgeschilderde prints, unieke kleurcombinaties en ethische productieomstandigheden. Vandaag de dag wordt het merk gerund door Paloma Santaolalla & Paloma Lanna  met een duidelijke creatieve, vrolijke en vrouwelijke stijl en oog voor detail.

4. About Arianne


Valentine Malibu wedge sandals // $225 ; Pruna Nectar block heel sandals // $235


Roma blush belt // $115

Nog zo’n heerlijk Spaans merkje, maar dan met schoenen in zoete kleurtjes. Ook heeft het merk aandacht voor duurzaamheid: van hernieuwbare verpakkingen zonder plastic en bewust gebruik van leer tot gebruik maken van lokale ondernemingen om zo water en uitstoot te besparen. Items zijn wel wat prijzig, maar heerlijk om bij weg te dromen :-).

5. The Dutch Rebel

Freddie Mercury //€165

Butterfly //€115

Als je niet vies bent van een statement en houdt van die heerlijke 70’s vibes ga je helemaal blij worden van  deze unieke denimjackets. Ellemieke zoekt naar vintage denim- en leren jackets en beschildert ze dan elk met een unieke print. Je kunt ook een print laten maken op aanvraag!

 6. Paloma Wool


Top Jaja // €72Dress Nathy //€129

We houden niet alleen van de artistieke vibes die Paloma Wool uitstraalt, maar ook van de kleurrijke items die nét even iets anders zijn dan standaard.

7. Rhumaa


Balance printed jurk // €103,40 ; Virtue moonlit jumpsuit // €125,40


Als je man een kek pak zoekt: Katlego zijden broek // €125,40

Het Nederlandse merk Rhumaa creëert tijdloze items in luxe stoffen met artistieke prints , maar ook in mooie diepe tinten en neutrals. Kleding wordt op een eerlijke manier gemaakt en alle fabrikanten voldoen aan de Europese regelgeving die het gebruik van schadelijke stoffen bij kledingproductie tegengaat. Rhumaa maakt gebruik van duurzame stoffen als biologisch afbreekbaar lyocell en biologisch katoen die heel lang mooi blijven.

8. Studio Iebis


Pastel pink Rainbow earrings // €22


Limited edition terracotta earrings // €22

Om je outfit helemaal af te maken kunnen statement oorbellen natuurlijk niet ontbreken. Lavia maakt deze snoepjes van oorbellen allemaal zelf in haar eigen apartement. De materialen zijn helaas niet duurzaam, aangezien het gemaakt is van polymer clay, dus dat is een verbeterpunt. Maar het is wel gemaakt door iemand met passie en het is ook tof dat het voor ieders budget geschikt is!

9. Gingeraardbei


embroidered silk vintage blouse // €59,95 ; Rising sun gold vintage kimono // €129,95


Stars in Paradise ruffle maxi dress // €84,95

Wat worden we blij van kleurrijke vintage schatten. Elrike kwam haar rode jumpsuit tegen in een vintagewinkel in Byron Bay terwijl ze op rondreis was in Australië. In Nederland vind je de  mooiste handpicked vintage van over de hele wereld  in de online webshop van Gingeraardbei. Wij zijn fan!

10. Colorful Standard


Classic organic hoodie // €70


Classic organic t-shirt // €30

Duurzaam, kleurrijk en comfortabel. Colourful Standard is bekend om z’n klassiekers, maar dan in een kleurrijk jasje en verantwoordelijk gemaakt in Portugal. Ook geef het merk 5% van de omzet aan de nieuw opgerichte voetbalclub ‘FC Masi Manimba’ en stichting in de Democratische Republiek van Congo.

We hopen dat je er net zo blij van bent geworden als wij :-). Laat het ons weten als we nog een kleurrijk merk moeten toevoegen!

Liefs, Anne & Elrike

Avatar
Anne & Elrike

Wij zijn Anne & Elrike. Of je nou een duurzame goeroe bent of net hebt gehoord over eerlijke kleding: met ons blog willen wij je inspireren in jouw zoektocht naar een eerlijke en duurzame kledingkast. Samen maken we van elke vrijdag, Fair Friday!

Geen reactie's

Geef een reactie