VluchtelingenWerk Moederdag

Maak Moederdag speciaal voor een vluchteling: herenig een gezin [ADV]

Dit jaar is zondag 10 mei extra speciaal voor mij. Mijn dochtertje is dan ruim 11 maanden oud en ik vier mijn eerste Moederdag als mama! De keerzijde van het moederschap is dat ik vaak nog verdrietiger word van verhalen over bootvluchtelingen en mensen die in doodsangst leven door conflicten. Soms moeten vluchtelingen in hun tocht naar een beter thuis hun hele gezin achterlaten. In Nederland zijn ze weliswaar veilig, maar moeten ze hun gezin missen. Ter gelegenheid van Moederdag wil VluchtelingenWerk Nederland zo veel mogelijk van hen herenigen met hun gezin. Meehelpen kan al voor een heel klein bedrag. Doe je mee?

Het verhaal van Ismaël uit Irak

Of het nu vriest of dooit, op kerstavond kijk ik steevast de kerstspecial van All You Need Is Love. Ik heb inmiddels al wel honderden mensen elkaar huilend in de armen zien vallen. En toch is het samenbrengen van een vluchteling met zijn of haar gezin van een ander kaliber. Op zoek naar een veilige plek laten vluchtelingen alles achter. Alles wat ze ooit kenden is ineens verleden tijd.

Ismaël met gezin

Zo moest Ismaël vluchten uit Irak, omdat hij als Yezedi met de dood werd bedreigd door IS. Zijn vrouw en zoontje van slechts een half jaar oud moest hij achterlaten. VluchtelingenWerk maakte het mogelijk dat Ismaël met zijn gezin kon worden herenigd. Op de website van VluchtelingenWerk staan nog veel meer van zulke intense verhalen.

Een gezin bij elkaar brengen kost maar 1.500 euro

Zo’n gezinshereniging zal wel een fortuin kosten denk je misschien? Dat blijkt enorm mee te vallen. Voor slechts 1.500 euro kan iemand zoals Ismaël al met zijn gezin worden samengebracht. Daarvoor zijn maar 300 mensen nodig die een klein bedrag van 5 euro doneren. En ja, daar ben ik inmiddels één van. Want ik vind het maar een rare gedachte dat ik zonder veel nadenken voor 1.500 euro een babyuitzet koop en dat we voor datzelfde bedrag een vader, een moeder en hun kinderen kunnen herenigen.

Elk gezin verdient een onvergetelijke Moederdag: maak het mogelijk!

Vind je ook dat vluchtelingen pas echt goed aan hun nieuwe toekomst kunnen bouwen als ze dat kunnen doen in samenzijn met hun geliefden? En dat ze wel een beetje geluk hebben verdiend na zo’n immens zware vlucht? Draag dan bij aan de hereniging van een gezin en doe een donatie aan VluchtelingenWerk. Doneren kan al vanaf 5 euro; een klein bedrag maakt een wereld van verschil voor een vluchteling.

Eigenwijs Blij is betaald om over deze actie van VluchtelingenWerk Nederland te schrijven, maar heeft de inhoud van dit artikel zelf bepaald.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.