Nieuwsmonitor: Eigenwijs Blij nieuws in januari 2016

Hoe Eigenwijs Blij was het nieuws in de eerste maand van 2016? In de maandelijkse nieuwsmonitor deze maand onder meer aandacht voor de organisatie BlinkNow, winterbanden voor de fiets en een doorbraak in het genezen van Alzheimer.

Het hartverwarmende werk van Maggie Doyne en haar organisatie BlinkNow

Op 27 januari zond de NPO een prachtige aflevering uit van ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Zij ging op bezoek bij de Amerikaanse Maggie Doyne die in Nepal op reis was en daar is blijven hangen. In enkele jaren tijd heeft zij een weeshuis voor kinderen uit de grond gestampt. Het werk dat zij daar doet is zwaar maar enorm dankbaar; inmiddels zij, als eind-twintiger, “moeder” van 50 kinderen. Het reisverslag is indrukwekkend, het werk dat Maggie Doyne doet verdient een hele diepe buiging, volg deze link voor de aflevering Floortje in Nepal op bezoek bij Maggie Doyne. Wil je meer weten over haar achtergrond en haar werk, kijk dan op de website van BlinkNow.

De wonderbaarlijke genezing van Hans Sibbel

Enkele jaren geleden werd bij Hans Sibbel (misschien bekender als Lebbis) een zeldzame ziekte geconstateerd die onherroepelijk zou eindigen in een vroegtijdig overlijden. In ‘De kennis van nu’ van 14 januari is te zien hoe hij er toch van is genezen. Een imponerend staaltje geneeskunde dat op verbluffende wijze laat zien waartoe de medische wetenschap in staat is: De wonderbaarlijke genezing van Hans Sibbel.

Papier recyclen op kleine schaal

Een tip van medeblogger Marianne Cysouw. Een toffe manier om papier te recyclen in het eigen kantoor met de in het volgende filmpje getoonde apparaat: Papier recycling op kleine schaal.

Winterbanden voor de fiets

Hoewel de hoeveelheid winterdagen met sneeuw in Nederland op de vingers van een hand is te tellen, wil ik toch de volgende tip doorgeven omdat het zo eenvoudig te doen is. Het bericht is al wat ouder maar wie weet nuttig voor het geval dat er in de komende tijd toch sneeuw valt. Volg de link voor het bericht op Treehugger: Winterbanden voor de fiets.

Energie uit water?

Een verrassend en simpel idee om energie uit water te halen: ballonnen in de golven. Innovatief en fascinerend! Lees meer hierover in Trouw: Energie uit golven.

Medicijn tegen Alzheimer binnenkort beschikbaar??

Iedereen loopt het risico met deze vreselijke ziekte te maken te krijgen. Er zijn steeds meer hoopgevende signalen dat Alzheimer kan worden gestopt, vertraagd en misschien zelfs kan worden genezen. Voor meer info lees je verder op NU.nl: Medicijn tegen Alzheimer?

Kort nieuws

  • World Animal Protection lijkt tegen de bierkaai te vechten. Gelukkig boeken ze ook resultaten, zie bovenstaand filmpje voor een terugblik op 2015 van World Animal Protection.
  • Groen is goed, ook in een ziekenhuis. Meer weten over de heilzame werking? Lees het bericht in Trouw: Heilzaam groen in de ziekenboeg.
  • Zuid-Afrika verbiedt luipaardjacht. Het werd eens tijd. Zie het bericht in Trouw hierover: Verbod luipaardjacht Zuid-Afrika.
  • Er lijkt wat meer schot te komen in de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland. Lees het bericht via RTV Noord: Delfzijl krijgt grootste zonnepark van Nederland.

Tot zover het nieuws van januari. Heb je tips die je met anderen wilt delen? Mail de redactie of reageer op dit bericht.

Avatar
Jan Koster

Ik heb een klein accountants- en belastingadvieskantoor, getrouwd, twee kinderen. In mijn vrije tijd recensent voor Hebban en mede-leesclubcoördinator Non-fictie voor Hebban.

Geen reactie's

Geef een reactie