03 jul Recept: zelf hoisinsaus maken in 5 minuten
Zo eens in de zoveel tijd maak ik een recept waar ik een paar eetlepels hoisinsaus voor nodig heb. Lange tijd kocht ik dan zo’n potje hoisinsaus in de supermarkt of toko. Minus een paar eetlepels hoisinsaus ging de pot de koelkast in en werd hij na een tijdje weggegooid. Bovendien vond ik hoisinsaus uit een potje altijd zo enorm zout; niet heel vreemd als je de ingrediënten checkt op het etiket. Ik ging op zoektocht en wat blijkt: hoisinsaus is ontzettend eenvoudig zelf te maken. Als je al wel met enige regelmaat Aziatisch eet, heb je waarschijnlijk zelfs gewoon alle ingrediënten in huis. En je kunt precies maken wat je nodig hebt. Geen verspilling en in vijf minuten klaar.
Ingrediënten zelfgemaakte hoisinsaus
Dit recept is voor ongeveer 7 eetlepels hoisinsaus, oftewel ongeveer 100 mililiter.
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel pindakaas (zonder gedoe, alleen pinda’s en wat zout)
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 theelepel miso (ik bewaar mijn miso in handige mini-porties in de vriezer)
- 1/4 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel sesamolie
- 1 mini-teentje knoflook
- beetje zwarte peper
- 2 gedroogde pruimen (zonder pit, duh)
Hoisinsaus maken in de blender
Het recept zelf is ontzettend simpel. Als je al je ingrediënten voor je hoisinsaus hebt verzameld, doe je ze allemaal in de blender. Malen maar en je hoisinsaus is alweer klaar! Makkelijk, toch?
Deze hoisinsaus is superlekker bij mijn veganistische variant van Chinese pannenkoekjes die men gewoonlijk met pekingeend eet. Ik beloof het, het recept zal ik echt heel binnenkort online zetten. Check het wereldwijde internet voor nog veel meer lekker recepten met hoisinsaus. En die potjes hoisinsaus van de supermarkt kunnen lekker in de schappen blijven staan.
Geen reactie's