Verkiezing kippenuitloop

Stemmen en winnen tot 16 maart: wie heeft de mooiste kippenuitloop?

Ja echt, kippen zijn eigenlijk bosvogels. Daarom slapen ze ook zo graag ‘op stok’. Onder bomen voelen kippen zich veilig en gelukkig. Om hieraan tegemoet te komen, komen er elk jaar boeren bij die kiezen voor bomen en struiken in hun uitloop voor kippen. Een mooie vooruitgang en dat moet worden beloond! Stem voor 16 maart op de mooiste kippenuitloop van Nederland en maak zelf kans op een kip van ‘Adopteer een kip’!

Scharrelen tussen kerstbomen en wijnranken

Deze luchtige (no pun intended) verkiezing is een initiatief van Bionext en het Louis Bolk Instituut. Zes kippenuitlopen zijn genomineerd voor de eretitel ‘mooiste kippenuitloop 2015’. Dat is zeker een hele eer! De genomineerde kippenuitlopen zijn niet zomaar grasveldjes met twee bomen. De kippen kunnen er echt genieten en dat zie je op de foto’s!

Kippenuitloop wijnrank

De ene groep kippen mag scharrelen onder kerstbomen (Jaap van Deelen- De Glind), de andere kipjes pikken graan tussen wijnranken (De Nieuwe Baankreis – Almen, zie foto) en weer een derde club hennen loopt dagelijks door een boomgaard met kersenbomen (Nieuwhof – Terschuur). Bekijk de uitlopen zelf op Mooiste Kippenuitloop.

Welke kippenuitloop moet volgens jou winnen?

Maak die kippenboeren blij en stem voor 16 maart op de mooiste kippenuitloop. Iedereen die stemt maakt zelf kans op een gratis kipadoptie (van ‘Adopteer een Kip’) ter waarde van 24,50 euro. Doen dus!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
2 Reactie's
 • Avatar
  Cecile Bol
  Geplaatst op 10:06h, 10 maart Beantwoorden

  Ik heb gestemd op de uitloop met de wijnranken. Zo mooi, blije kippen tussen de druiven!

 • Avatar
  Jelena
  Geplaatst op 11:44h, 10 maart Beantwoorden

  Ik vond het lastig kiezen maar ik heb gestemd op de boerderij uit Hooghalen. Die met de veel verschillende bomen en planten die het hele jaar groen zijn. Dat ziet er lekker wild en mooi uit en de kippen hebben het hele jaar door beschutting. Jeej, blije kippen! 😀

Geef een reactie