Terugblik Love for Life 2016: vandaag besluit ik alleen maar te genieten

Het kan verleidelijk zijn om, als je als blogger ergens gratis naartoe mag, alleen maar heel blij iets positiefs te schrijven. Maar ik ben niet alleen graag blij, maar ook graag eigenwijs. Toegegeven: het toch best hectische allegaartje aan kraampjes en workshops omtrent food, body en mind dat we zondag 5 juni in de jaarbeurs aantroffen na een treinreis van 2,5 uur was even een teleurstelling. Toen besloten we het advies ter harte te nemen dat ons vanaf een ansichtkaart toeriep: we besluiten om vandaag alleen maar te genieten. We vonden alsnog een paar kostbare pareltjes.

love-for-life-ingang

De eerste editie van Love for Life: een experiment

De editie van Love for Life die zaterdag 4 en zondag 5 juni plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht, was de eerste editie van dit event. Het was voor de organisatie een spannend experiment om food, body & mind samen te brengen tot één event met een actieve, positieve insteek. Dit paste qua insteek allemaal zo goed bij Eigenwijs Blij dat ik samen met mede-blogger Elisabeth naar Utrecht afreisde om het experiment zelf te ervaren.

bucketlist-love-for-life

Vrolijke ingang met daarachter een hectische beursvloer

De ingang van de beurs was vrolijk versierd waardoor we ons een beetje op een strand van een relaxed zonnig eiland waanden. Ook de bekende brug waarop we onze eigen liefde konden bezegelen en de papiertjes waarop we bucketlists konden maken stemden mij vrolijk. Maar er was ook veel hectiek. Alles stond in eilanden in plaats van recht toe recht aan rijen. Doel was natuurlijk om de sfeer hiermee gezelliger en intiemer te maken, maar het werd er juist wat onrustig van. Zo veel kraampjes waren er niet, en toch zijn we meerdere keren hopeloos verdwaald. Dat de kraampjes op een kale beursvloer stonden zonder vloerbekleding hielp ook niet echt mee. We grapten al snel dat we nu wel een ‘chakra healing’ konden gebruiken.

brug-love-for-life

Op naar de workshops dus, iets waar we als bloggers met perskaarten onbeperkte toegang tot zouden krijgen. Ten minste, dat dacht ik. Maar de medewerkers die druk aanmeldingen aan het pennen waren op stencils vonden van niet. En eigenlijk was alles al vol. Geen chakra healing, yogasessie of piekerpoli voor ons vandaag, of zal ik nog even extra zeuren en wapperen met mijn perskaart? Dan denk ik weer aan die ansichtkaart: ‘vandaag besluit ik alleen maar te genieten’.

timetable-love-for-life

We kiezen eieren voor ons geld en gaan de beursvloer weer op. Voor de volgende editie zou het voor iedereen fijn zijn wanneer zowel de inschrijving voor de workshops als de timetable met het toch ook wat gewijzigde programma aan sprekers realtime digitaal raadpleegbaar zou zijn. Tip, tip, tip!

asperge-flammkuchen

Maar voor nu was het eerst tijd om iets te eten. Elisabeth is zeer enthousiast over haar verrassende flammkuchen met asperges. Ik ben wat minder te spreken over mijn prijzige salade, maar word dan wel weer vrolijk van de jongen die de saladekraam bemant. Ik vraag hem of hij tot nu toe een leuk weekend heeft en hij grijnst van oor tot oor: “Ja, gezellig!” En zo wil ik het horen vandaag.

Vrouwen van elk pluimage over geluk

We gaan de markt op en merken dat de doelgroep voor dit event voor 99% ‘vrouw’ is. Er is zelfs een best wel interessante mama-hoek met babyspullen en dergelijke. Zo heb ik heerlijk over bewust ouderschap en het effect van je eigen geluk op dat van je kinderen gekletst met Anouk van Happy Kids Make A Better World. Leuk als je zin hebt in een challenge: met haar ‘bewust gelukkig challenge’ ga je in 10 dagen op zoek naar meer geluk en vrede. Klinkt goed!

succes-mama

Dan is het tijd voor het bezoeken van een praatje. Ik hoop dat Danielle van Succesmama mij iets gaat vertellen over het combineren van het moederschap met een carrière, terwijl Elisabeth, mijn moeder, naar een interview met Kim Holland gaat. Zo zie je maar hoe het leven kan gaan.

kim-holland

Een uur later zien we elkaar terug en blijken we ongeveer dezelfde boodschap te hebben gehoord. Doe waar je zelf echt gelukkig van wordt en durf te genieten. Wij omarmen deze boodschap van harte, maar vragen ons toch ook wel af of ‘doen wat je zelf leuk vindt’ wel voor iedereen op deze planeet is weggelegd. Dit blijft wat mij betreft een interessant discussiepunt in de huidige fase waarin Westers feminisme zich bevindt. We denken hier nog wat langer over na en bespreken hoe wij dat zelf in ons leven ervaren. Dat is dan toch weer mooi aan zo’n event: dat het leidt tot nadenken over hoe je zelf denkt over de betekenis van geluk.

yoga-love-for-life

Hapjes en smeersels tussen de sportende mensen

Inmiddels waren we wel geaard genoeg om daadwerkelijk te genieten van de wat chaotische plattegrond van Love for Life 2016. Want waarom zou je ook niet een actieve yogasessie geven naast een kraam voor puur natuur, vegan, dierproefvrije cosmetica van Paul Penders? Leuk, deze lijn aan natuurcosmetica kenden we nog niet!

paul-penders

En waarom zou je ook niet een mini-atletiekbaan midden door de beurs aanleggen waarop je met een soort springlaarzen kunt ren-springen? De bezoekers die hiervoor kozen hadden duidelijk veel plezier en als ik niet zo panisch was geweest na mijn eigen mini-snowboard-ongeluk had ik het zeker willen proberen.

loopbaan-love-for-life

Ook lekker: hapjes proeven bij Fattoria La Vialla, een bio-dynamische boerderij in Toscane. En, jajajaja, je kunt online bestellen bij Fattoria La Vialla! Wij kijken alvast lekkerbekkend uit naar de catalogus. Ten slotte nog even zwaaien naar de mensen van Veggiechallenge, waar ik de nieuwste smaak Provamel in mijn handen krijg gedrukt. Ananas en kokos: die gaan we vaker drinken!

la-vialla

Volgend jaar weer?

Een paar uur later maken we op een terrasje de balans op. Ook dat hoort immers bij ‘vandaag gaan we alleen maar genieten’. Het idee achter Love for Life is zonder twijfel zeer goed. Want natuurlijk horen food, body en mind onlosmakelijk aan elkaar. Raar eigenlijk dat zo’n beurs niet allang bestond. En de mannen en vrouwen achter kraampjes redden zich wel: die zijn wel wat gewend. De uitdaging in zo’n event zit hem in de techniek en de logistiek achter workshops en lezingen. Als ze dat in de vingers krijgen voor de editie die ongetwijfeld in 2017 zal plaatsvinden, dan gaan we graag weer!

provamel-rice-pineapple

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie