Test: AmanPrana Oral & Auris bij tand- en oorpijn

Op en af heb ik (regelmatig) ontstoken tandvlees, en de laatste tijd (tot mijn irritatie) ook hoofdpijn. Ik ben niet zo`n fan van pijnstillers en dergelijke, dus een test met een natuurlijk product kwam mij goed uit. AmanPrana Oral & Auris is 100% natuurlijk, bio en vegan. Nu komt het daarnaast extra goed uit dat ik bezig ben met mijn 40 dagen zonder suiker, en er ook suiker in de pijnstiller die wij gebruiken zit. Ook hebben mijn vriend en ik op en af hoofdpijn door het ‘afkicken’ van suiker, terwijl we normaal zelden tot nooit hoofdpijn hebben. Daarbij was een natuurlijke pijnstiller heel welkom.

amanprana-oral-auris-3

Verpakking en eerste indruk

Mijn eerste indruk is positief. Het doosje van AmanPrana Oral & Auris ziet er leuk en vrolijk uit en het product zit in een mooi stevig glazen potje. Ik moet daarbij wel meteen bekennen dat ik, als ik het in de winkel had zien staan, het niet gekocht zou hebben omdat ik zou denken dat het voor kinderen is. Als je het doosje daarna leest, zie je pas dat het product zich in den beginne op volwassenen lijkt te richten en een aangepaste dosering voor kinderen nodig is. Hiermee kom ik meteen op een voor mij erg onduidelijk punt. Op het doosje staat waar je het product moet smeren, maar niet hoeveel of hoe vaak. Er staat wel dat de dosis voor kinderen anders is, als je echter niet weet wat de dosis is, kun je deze ook niet aanpassen voor kinderen. Voor mij zou een iets uitgebreidere gebruiksaanwijzing welkom zijn.

Geur

Dan de test zelf. Het product ruikt min of meer zoals tijgerbalsem, dus ik was in eerste instantie wel wat huiverig om het op mijn tandvlees te smeren (want we weten allemaal hoe tijgerbalsem kan voelen ;-)). Daarom heb ik eerst met mijn tong voorzichtig geproefd, maar het smaakt eigenlijk nergens naar (licht muntig)!

amanprana-oral-auris-2

Gebruik en werking

Je moet het op je tandvlees inmasseren en aan de binnen- of buitenkant van je kaak. ‘Het neemt irritaties weg en verzorgt’, zo stelt de verpakking. Ik moet zeggen, dat dat volgens mij wel klopt. Ik heb het een paar keer opgesmeerd terwijl ik last had van een plek op mijn gehemelte, en van mijn tandvlees, de irritatie werd hierna echt minder. Ik vind het iets lastiger inschatten of het ook werkt tegen hoofdpijn, dat is er namelijk niet helemaal van over gegaan. Dit zou er natuurlijk ook mee te maken kunnen hebben dat ik niet zeker weet hoe vaak en ik welke dosering ik het zou moeten gebruiken. Ik heb ook het gevoel dat mijn tandvlees minder gevoelig is en minder snel bloedt.

Al met al ben ik hier best heel enthousiast over! Ik ben geen fan van chemische pijnstillers, maar soms is de klacht wel zo dat een remedie fijn zou zijn. Ik ga zodoende fijn nog even door met ‘testen’ tot het potje AmanPrana Oral & Auris leeg is!

Avatar
Lies van Aelst

Historica, politica, vegetariër, gespecialiseerd in denken tijdens de Nederlandse Opstand, boekenliefhebber, moestuinierder met vallen en opstaan

2 Reactie's
 • Avatar
  Paulien
  Geplaatst op 22:48h, 05 februari Beantwoorden

  Laat je nog even weten hoe lang je met het potje hebt gedaan. Ik overweeg het te kopen, heb vaak last van mijn tandvlees, maar vind het wel een klein potje voor die prijs….. Dub dub..

 • Avatar
  Lies
  Geplaatst op 19:09h, 06 februari Beantwoorden

  Het is inderdaad een klein potje, maar ik denk dat je er erg lang mee zult doen omdat je telkens maar een klein beetje gebruikt 🙂

Geef een reactie