Test: babyverzorging met Baby Bee van Burt’s Bees

Al een tijdje staan ze op mij en mijn dochter te wachten: de verzorgingsproducten van de Baby Bee Getting Started Kit van Burt’s Bees. Met dit cadeaupakket kun je op een voordelige manier kennismaken met vijf natuurlijke producten van Burt’s Bees voor de verzorging van je baby of peuter. Tijd voor de proef op de som!

Burt’s Bees: bijenwas als basis

Burt’s Bees is het resultaat van een ontmoeting in 1984 tussen bijenhouder Burt Shavitz en serveerster Roxanne Quimby. Ze besloten kaarsen te gaan verkopen die waren gemaakt van de restjes bijenwas van Burt. In 1991 brachten ze ook een lippenbalsem van bijenwas op de markt. Dit was een groot succes en opende de deur naar nog veel meer natuurlijke verzorgingsproducten met bijenwas.

baby-bee-burts-bees-2

Inhoud Baby Bee Getting Started Kit van Burt’s Bees

De starterset van de babylijn van Burt’s Bees kost krap twee tientjes en bevat kleine verpakkingen van een vijftal producten:

  • Baby Bee Karnemelk Zeep (20 gram) / Baby Bee Buttermilk Soap
  • Baby Bee Baby Shampoo & Douchegel (50 ml) / Baby Bee Shampoo & Wash
  • Baby Bee Luierzalf (20 gram) / Baby Bee Diaper Ointment
  • Baby Bee Karnemelk Lotion (25 gram) / Baby Bee Original Lotion
  • Baby Bee Voedende Olie (30 ml) / Baby Bee Nourishing Baby Oil

Ingrediënten babyverzorging van Burt’s Bees

Burt’s Bees maakt uiteraard gebruik van bijenwas. Het zit in ieder geval in de luierzalf en de karnemelk lotion. Jazeker, dus ook karnemelk, volgens velen een natuurlijke, rustgevende huidreiniger. Het zit in de zeep en de lotion. Verder zit er ook heel wat minder natuurlijk spul is de Baby Bee lijn van Burt’s Bees. Ik zou het daarom zelf niet gebruiken bij pasgeboren kinderen. Maar gelukkig: niet getest op dieren en vrij van aardolie, gesynthetiseerde vulstoffen zoals minerale olie en propyleen glycol en kunstmatige conserveermiddelen zoals methyl parabenen of diazolidinylureum. Voor de exacte ingrediënten kun je kijken op de website van Burt’s Bees.

Babyverzorging Burt’s Bees: is het wat?

Als eerste test ik de Baby Bee karnemelk zeep, gewoon lekker bij mijzelf. De zeep is niet echt schuimend, maar vooral zalvend. De geur is mild, romig en licht zoetig zonder associaties met oma’s. Ik weet niet waarom, maar ik associeer de geur met wintersport of sowieso een vakantie in de winter.

baby-bee-burts-bees-4

De Baby Bee Baby Shampoo & Douchegel gebruiken we meteen een aantal keer. Hij doet wat hij moet doen en je haar gaat er mooi van glanzen. Hij zou niet prikken in de oogjes, maar dat is niet helemaal waar (hoewel geen horror huilbuien ofzo). En achteraf ruik je heerlijk naar honing (met dank aan de parfum, dat dan weer wel).

baby-bee-burts-bees-3

De Baby Bee Luierzalf vonden we een beetje tegenvallen. In vergelijking met Sudocrem smeert hij lastig en is de luierzalf erg korrelig. Het deed ons vooral aan zinkzalf denken, maar dan met iets erin. Wel enthousiast ben ik over de Baby Bee Voedende Olie. Die ruikt echt extreem lekker naar abrikozen, maar dan niet fruitig, maar zoet en romig. Als abrikozenijs, zeg maar. Lekker hoor! De Baby Bee Karnemelk Lotion ten slotte heeft een hele fijne textuur. Hij is dik, maar smeert mooi uit en trekt ook snel in. De geur is een echte babygeur: poederig, zoetig, romig met een tikkie zinkzalf.

Niet ultiem natuurlijk, wel fijne, milde geuren

De Baby Bee babyverzorging van Burt’s Bees blijkt niet de meest natuurlijke babyverzorging die je kunt vinden. Zoek je dat, kies dan eerder voor de babyverzorging van Weleda. Maar qua ingrediënten doet het merk het wel beter dan de reguliere, chemische verzorgingsproducten. De babyproducten van Burt’s Bees zijn gebruiksvriendelijk (behalve de luierzalf) en ruiken lekker ‘baby-achtig’. Wat dat betreft vooral een ideaal alternatief voor Zwitsal.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie