Test: ecologisch handen wassen met Ecover handzeep

Ik ben eigenlijk van de zeepblokken, maar in de kraamweek na de geboorte van onze dochter moest er toch echt een pompje komen voor de kraamverzorgster. Toen merkte ik dat een pompje in deze periode ook z’n voordelen heeft. Met een baby op de arm is een zeepblok een stuk lastiger te hanteren. Toen de zeeppomp uit het kraampakket op was, gingen we op zoek naar iets nieuws. Als fan van de producten van Ecover was dat merk een logisch begin. Ecover heeft drie ‘smaakjes’ en ons huishouden testte ze elk een week lang.

Ecologisch wassen en reinigen met Ecover

Drie weken testen met drie handzepen

Ecover heeft drie geuren handzeep: citrus en oranjebloesem, lavendel en aloë vera en een crèmeversie met amandelolie. Alle drie de vloeibare zepen zitten in hetzelfde soort pompje dat gelukkig prima functioneert (mits je niet te lomp drukt). Op dit moment is Ecover bezig met het uitrollen van een nieuwe huisstijl. De door mij gefotografeerde zeeppompjes zien er daarom mogelijk anders uit dan de huidige pompjes. Het product is echter nog hetzelfde.

Handzeep citrus & oranjebloesem

Dit is de favoriet van mijn man. De geur is zacht zoetige citrus met bloemen, dus precies zoals de naam ons belooft. Ik vind de geur zelf net iets te veel lijken op allesreiniger, maar dat is maar net welke smaak en associaties je hebt. Hij maakt mijn handen na het aanraken van gebakken vis in één wasbeurt vetvrij en fris en dat is op zich best een prestatie. De geur blijft lang hangen, maar het zepige gevoel op je handen is gelukkig snel weg. Geen glibberhanden achteraf; iets wat met andere handzepen nog wel eens het geval is.

Handzeep lavendel & aloë vera

Deze geur deed ons allebei te veel aan oma’s denken. Het is echt een flink stevige, licht zurige lavendelgeur die lang aan je handen blijft plakken. Wederom een kwestie van persoonlijke voorkeur. De handzeep wast verder hetzelfde als de citrusversie: vettigheid is snel weg en je handen zijn niet glibberig achteraf. Zelfs de klei onder mijn nagels na een dagje werken in de tuin was geen enkel probleem voor deze zeep.

Crème handzeep met voedende amandelolie

Mijn persoonlijke favoriet is de zeep met amandelolie. Deze handzeep heeft een heel andere structuur dan de andere twee: hij is veel vloeibaarder, terwijl de andere twee meer een gel zijn. Subtiel op het pompje drukken zonder gespetter was daardoor wel even oefenen. De geur is het meest subtiel van de geteste zepen. Mijn man associeert ook deze geur met oma’s, maar ik vind het wel een prettige, volwassen geur. En niet onbelangrijk: mijn handen worden ook met deze zeep goed schoon.

Schone handen met stevige geuren

Onze conclusie na drie weken handen wassen is dat de handzepen van Ecover allemaal erg aanwezig zijn qua geur. De geur moet je dus liggen, anders zit je je nog uren na de wasbeurt te ergeren aan langsvliegende zweempjes. Ze wassen wel erg goed; in mijn beleving zelfs een stuk beter en prettiger dan de vloeibare handzepen die ik tot nu toe ben tegengekomen. Misschien dat er toch maar een pompje in ons huishouden aanwezig moet blijven, gewoon naast de fijne zeepblokken.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie