Test: kruidenbalsem Rudolf! helpt je om vrijer te ademen

Ons hele huishouden was verkouden toen ik het aanbod kreeg om kruidenbalsem Rudolf! van Amanprana te testen. Sterker nog, ik kamp inmiddels al een tijdje met een chronisch verstopte neus, inclusief medisch gedoe daaromheen. Zou dit alternatief voor Vicks Vaporub, Luuf en elk beschikbaar merk neusspray dan eindelijk mijn redding zijn?

Kruidenbalsem? Hoezo?

Kruidenbalsem Rudolf! is vooral bedoeld om je te helpen vrijer te ademen bij een verstopte neus. Ideaal voor tijdens het slapen wanneer je natuurlijk geen zin hebt om steeds wakker te worden om je neus te moeten snuiten. Maar er zijn meer opties. Tijdens het sporten kun je bijvoorbeeld ook wel wat extra adem gebruiken. En het zou mij niks verbazen als het ook een geschikt product blijkt voor tijdens een proefwerk of examen.

Kruidenbalsem Rudolf! is volledig natuurlijk en biologisch

Qua ingrediënten is de kruidenbalsem Rudolf! van Amanprana weer het kunstwerkje dat we inmiddels gewend zijn van dit merk. De ingrediënten zijn niet alleen 100% natuurlijk, maar ook nog eens 100% biologisch, raw en veganistisch. Dat verklaart misschien ook meteen de prijs: €23,95 voor een potje van 5 ml. Dan moet het wel heel mooi spul zijn. Nog even terug naar de ingrediënten. Want wat zit er nu precies in zo’n potje? Nou, dit dus: 37,69% kokosolie, 12,31% carnauba wax, 10,25% ravintsara, 8,2% eucalyptus, 8,2% wintergreen, 5,33% tijm, 4,91% akkermunt, 4,5% salie, 2,87% ceder, 2,46% pepermunt, 2,05% kaneel, 1,23% kruidnagel. Wat je noemt een uitgekiende formule. In een heel mooi doosje overigens.

rudolf-kruidenbalsem-ingredienten

Kruidenbalsem Rudolf! ruikt kruidig en pittig

Aangezien het de bedoeling is dat je een beetje van de kruidenbalsem op je hals en borstkas smeert, zodat je het inademt, is het wel vrij belangrijk dat het een beetje lekker ruikt. Vicks vind ik echt gruwelijk vies door de overheersende menthol en Luuf ruikt vooral naar kamfer. Rudolf! is wat dat betreft een verademing. Het ruikt weliswaar pittig en verfrissend, zoals de concurrerende producten, maar verder vallen mij vooral de kaneel en groene kruiden op. Typisch Amanprana: de geur is complex zonder overweldigend te zijn. Iemand bij dat bedrijf heeft een briljant geurvermogen wat mij betreft.

rudolf-kruidenbalsem-textuur

Rudolf! smeert ‘natter’ dan gedacht

Bij het openmaken van het potje dacht ik dat de textuur zou lijken op lippenbalsem. Rudolf! kruidenbalsem blijkt echter veel natter en minder vettig van textuur. Plop dus niet zonder nadenken je hele vinger erin, hahaha! Dat de textuur vrij nat is, betekent niet dat je meteen veel moet gebruiken. Een kleine klodder is ruim voldoende voor het insmeren van een groot gebied. Wat mij betreft een groot voordeel ten opzichte van concurrenten: het spul is snel droog en niet vettig. Geen geplak op je kleren dus.

En, werkt het?

Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om. Helaas werd mijn dochter flink verkouden in de testweek en kreeg ik daar ook een klap van mee. Ik moest dus wel wat bijtanken met reguliere neusspray helaas. Voor de nacht is Rudolf! voor mij op dit moment niet genoeg. Daar zijn mijn slijmvliezen te zielig voor. Overdag is het wel heel fijn. Door de geur kwam ik al helemaal in de kerstsfeer en ik hoefde helemaal geen neusspray te gebruiken. De eerste test heeft Rudolf! wat mij betreft doorstaan. Ik ben nu vooral benieuwd hoe het product over een tijdje gaat bevallen wanneer mijn slijmvliezen weer gezond zijn en ik te maken krijg met een nieuwe verkoudheid. Ik verheug mij in ieder geval nu al op de geur!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie