Test: Lush lipstick blijkt behoorlijk fijn spul voor mooie lippen!

Ik heb altijd geleerd dat je met make-up het beste kunt kiezen voor óf je ogen óf je lippen. En ik ben een ogenmeisje. Maar wat chronisch gedoe met mijn ogen zorgde ervoor dat ik dit toch moest heroverwegen. Tijd voor lipstick, maar welk merk dan? Ik koos voor Lush, een bedrijf dat sowieso al in mijn hart woont en daarnaast als een van de weinige merken vegan lipstick maakt zonder van petroleum afgeleide ingrediënten.

Natuurlijke verzorging met Lush

Lush is zo bekend, dat het merk eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft. Deze iconen van de site vatten het huidige beleid wel mooi samen:

lush-natuurlijke-verzorging

Zo ongeveer elk verzorgingsproduct dat je nodig kunt hebben, kun je bestellen bij de Lush. Gels voor onder de douche, shampoo en reinigingsproducten: het is er allemaal. Klassiekers zijn de bruisballen voor in bad en de zogenaamde naakte producten, zoals blokken shampoo in plaats van vloeibare shampoo. Maar bij Lush zitten ze ook niet stil. Inmiddels hebben ze ook allerlei ‘blokjes’ om je tanden mee te poetsen, deodorant in poedervorm, en parfum en make-up, waaronder dus lipstick.

Veganistische lipstick zonder petroleum?

Je moet ook overal op letten tegenwoordig. Bijna overal zit olie in, zo ook in lipstick. Liever niet, wat mij betreft. Ook dierlijke ingrediënten zijn heel normaal. Denk aan bijenwas (cera alba), lanoline / wolvet (van schapenwol) en natuurlijk karmijnzuur (E120), het bekende rood van de luizen die ook de rode M&M’s hun kleur geven. Vegan lipstick zonder van aardolie afgeleide ingrediënten is gelukkig niet meer zo zeldzaam. Maar is het ook een beetje fijn spul?

lush-lipstick-kleuren

Vegan lipstick van Lush

Toen ik toch de voorraadkast moest aanvullen met een flinke doos, heb ik ook meteen een lipstick besteld. Lush heeft op dit moment een handvol kleuren met typische girl power namen, zoals Confident, Bubbly en Passionate. Je koopt ze in potjes van 5 gram en goedkoop zijn ze zeker niet. In Nederland betaal je er op dit moment €17,95 voor. Dan heb je wel een behoorlijk natuurlijk product. De basis van de lipsticks van Lush is een mix van biologische jojoba-olie, candelilla was, rozenwas (Rose centifolia), titanium dioxide en tinoxide. De lipstick krijgt zijn kleur met een combinatie van veilige synthetische kleurstoffen.

lush-lipstick-decisive-2

Mijn lippen zijn vastberaden: kom maar op!

Mooie woorden, maar nu wil ik het wel eens testen. Decisive (vastberaden) sprak mij meteen aan: een kersenrood met een echte Cecile-naam (zou mijn naaste omgeving meteen zeggen). In de schroefdop van het potje zit een kwastje, of eigenlijk een borsteltje. Ik ben bang dat het gaat smeren en druipen, maar de textuur van de lipstick blijkt goed dik en vettig. Het aanbrengen is dan ook heel gemakkelijk. De lipstick smaakt nergens naar en is ook niet overdreven vettig. Heel fijn, want zo vergeet ik al snel dat ik lipstick op heb. Met lipgloss en lippenbalsem erger ik mij vaak zo aan het gevoel, dat ik blijf vegen en smeren tot het weg is. Bij deze lipstick helemaal niet; hij is eigenlijk verrassend droog. Eens kijken hoe het er over een paar uurtjes uit ziet!

lush-lipstick-decisive-3

Een paar uur later

Het valt mij op dat de lipstick van Lush een klein beetje last heeft van ‘bleeding’. Dat wil zeggen dat een klein beetje kleur in de fijne lijntjes rond mijn lippen trekt. Die zie ik echter alleen in mijn 7 keer vergrotende spiegel. Een tosti en een stuk chocola later ziet de lipstick er nog prima uit en hoef ik niet bij te werken. Twee koppen thee later geldt dat nog steeds. Ik ben onder de indruk!

Met Lush niet erg om (tijdelijk) een lippenmeisje te zijn

Ik blijf erbij dat ik een ogenmeisje ben. Ik kijk dan ook uit naar de dag waarop ik weer met goed fatsoen oogmake-up kan verdragen. Maar tot die tijd wil ik best een lippenmeisje zijn met de lipstick van Lush. Makkelijk aanbrengen, vegan en lang een mooi resultaat. Jay! Welke kleur zou jij kiezen?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie