Test: poets je tanden wit met natuurlijke tandpasta My Magic Mud

Zo af en toe twijfelde ik of ik een whitening tandpasta moest gaan kopen, na omme nabij twintig jaar thee en koffie. Maar de ingrediënten van de A-merken schrikken me af. Als ik bijvoorbeeld deo met aluminium mijd, ga ik niet ineens met aluminium poetsen natuurlijk. Toen kwam ik ergens My Magic Mud tandpasta tegen, een tandpasta met actieve kool en verder biologische en natuurlijke ingrediënten. Ik mocht twee smaken tandpasta testen, My Magic Mud Peppermint en My Magic Mud Kaneel. Spannend!

My Magic Mud pakt het wit maken van je gebit anders aan

Volgens hun website is “My Magic Mud Whitening Tandpasta […] de eerste tandpasta die geactiveerde koolstof van kokosnoot met bentonietklei combineert. Het is samengesteld uit slimme en gezonde ingrediënten en is fluoride-vrij, niet-GMO en gecertificeerd volgens de Natural Cosmetics Standard.” En overigens ook nog SLS-vrij en vegan. Geactiveerde koolstof blijkt al lange tijd bekend te staan als wondermiddel voor van alles. Vieze dingetjes in je mond worden door de koolstof geabsorbeerd en verdwijnen zo tijdens het poetsen uit je gebit.

Ingrediënten My Magic Mud tandpasta

Die opsomming klinkt er goed en wordt onderstreept door de lijst aan ingrediënten die misschien niet het allermeest natuurlijke is die ik ooit heb gezien, maar desondanks heel heel natuurlijk is.

Ingrediënten My Magic Mud Tandpasta Peppermint
Distilled Water, Diatomaceous Earth, Non-GMO Xylitol, Bentonite Clay, Coconut Oil*, Activated Coconut Shell Charcoal, Peppermint Oil*, Citric Acid, Grapefruit Seed Extract, Sweet Orange Oil*, Potassium Sorbate, Rosemary Oil, Stevia*, Tea Tree Oil*, Vanilla Extract*, Xanthan Gum.

Ingrediënten My Magic Mud Tandpasta Cinnamon
Distilled Water, Diatomaceous Earth, Non-GMO Xylitol, Bentonite Clay, Coconut Oil*, Activated Coconut Shell Charcoal, Cinnamon leaf Oil*, Citric Acid, Clove oil, Grapefruit Seed Extract, Sweet Orange Oil*, Potassium Sorbate, Rosemary Oil, Stevia*, Tea Tree Oil*, Vanilla Extract*, Xanthan Gum.

Test deel 1: poetsen met My Magic Mud tandpasta

Genoeg gekletst, tijd om de tandpasta’s daadwerkelijk te testen. Vooraf maak ik een foto van mijn gebit. Die blijkt drie weken later van zulke slechte kwaliteit dat ik er helaas geen before/after van kan maken. Dus je moet mij straks op mijn blauwe ogen geloven.

Het is de bedoeling dat je jezelf een kuur van twee weken geeft met My Magic Mud. Poets twee weken lang dagelijks een keer met My Magic Mud (wie pro-fluoride is, kan dan mooi die andere keer op de dag met een andere tandpasta poetsen). Daarna heb je alle viezigheidjes op je gebit weggeschrobd en gepolijst en blijven je tanden zo wit als ze kunnen achter. Daarna is het een kwestie van bijhouden met zo’n 2 tot 3 keer per week poetsen met My Magic Mud tandpasta.

My Magic Mud tandpasta blijkt min of meer zwart en is bovendien veel steviger dan gangbare tandpasta. Een beetje als klei. Poetsen ermee gaat gewoon zoals je normaal zou poetsen. Alleen heb je geen schuim tijdens het poetsen, wat voor mij overigens een pluspunt is. De kaneel-variant is meteen favoriet, zeker voor mij, een echte munthater. Maar ook de peppermint is prima van smaak. Even schrikken is hoe zwart je gebit is tijdens het poetsen. Boe! Hihi.

Hier moet je ook wel even op letten bij het uitspugen en naspoelen. Mijn man gaf de test al na twee dagen op. Het lukte hem niet om slim te spugen zonder de halve badkamer zwart te spetteren. Ik zag het probleem niet zo. Maar wees gewaarschuwd.

Test deel 2: zijn mijn tanden witter geworden?

Zo zonder foto’s is het lastig te zeggen. Bovendien weet ik dat alle witmakende tandpasta’s vooral polijsten en oppervlakkige vlekken verwijderen. My Magic Mud beweert niks anders te doen, behalve dan met een meer natuurlijke aanpak. Ik vraag mij af hoe slim het was deze tandpasta te testen kort nadat ik onder handen was genomen door een ‘preventie-assistent’. Ik stap er enigszins sceptisch in en toch zie ik mijn tanden langzaamaan iets witter worden. Of eigenlijk vooral: minder vlekkerig. De bochtjes en randjes van mijn tanden lijken steeds meer dezelfde kleur te krijgen als de grotere vlakken. Niet ontiegelijk stralend wit, wel dezelfde kleur als de tanden van mijn dochter van vier. Je zou kunnen zeggen: de natuurlijke aangeboren kleur van mijn glazuur. En meer mag je zonder bleek ook eigenlijk niet verwachten.

Als je geen Hollywood-gebit wilt, maar gewoon je tanden zo wit als ze uit zichzelf kunnen zijn, blijkt My Magic Mud tandpasta een heel mooi product om dat op een zo natuurlijk mogelijke manier voor elkaar te krijgen. Ik ben tevreden en neem mijzelf voor twee keer per week My Magic Mud te blijven gebruiken om zo fijn fris te blijven.

Ook nieuwsgierig? Een tube My Magic Mud tandpasta kost op moment van schrijven €12,99.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie