Tuinvogeltelling op 28 & 29 januari: tel de vogels in jouw tuin!

Als je met een kopje thee met je benen tegen de warme radiator naar buiten staat te staren zie je ongetwijfeld heel wat hupsen in je tuin of op je balkon. De ene tuin zit vol met koolmezen en merels, de andere tuin wordt vooral bezocht door een familie mussen. Hoe zit het nu precies met de tuinvogels in Nederland? Om dat te weten te komen, organiseert Vogelbescherming Nederland elk jaar de Nationale Tuinvogeltelling. In het weekend van 28 en 29 januari 2017 is het weer zover. Doe ook mee, tellen kost maar een half uurtje.

Kijk met een andere blik naar je omgeving

Vogels tellen is niet alleen nuttig, maar ook een leuke, speelse manier om eens met andere ogen naar je directe omgeving te kijken. Ideaal dus om met kinderen te doen (misschien tellen ze ook al wel mee op school!). Om je een handje te helpen met het herkennen van alle flierefluiters, heeft Vogelbescherming Nederland een overzicht met de 25 meest voorkomende tuinvogels gemaakt. Tot nu toe bestaat de top 3 altijd uit de huismus, koolmees en merel. Zou dat dit jaar anders zijn?

Hoe doe je mee aan de Nationale Tuinvogeltelling?

Hoe wat wie waar? Prik een half uurtje in het weekend van 28 en 29 januari en tel in die 30 minuten alle vogels in je tuin. Vroeg in de ochtend zitten er waarschijnlijk de meeste vogels in je tuin. Geef je telling na het tellen zo snel mogelijk door via de website of je app. Eenvoudiger kan bijna niet. De resultaten worden tijdens de Nationale Tuinvogeltelling live bekend gemaakt op de website. Nadat je jouw eigen telling hebt ingestuurd, ontvang je een e-mail met je telling en een link naar de website waar je de resultaten uit je eigen buurt kunt volgen.

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie