Vegan Challenge

Vegan Challenge: durf jij 30 dagen lang veganistisch te eten?

April is traditioneel de maand voor de Vegan Challenge (of VeganChallenge, wat vind jij mooier?). Dit jaar start alweer de zesde editie. Ben jij benieuwd of het je lukt om 30 dagen lang alleen maar plantaardig te eten? Of wil je sowieso eens wat stappen die richting op zetten, maar heb je drempelvrees? Dan is de Vegan Challenge ideaal: deelnemers worden namelijk op weg geholpen met recepten en andere tips. Ga de uitdaging aan!

Veganisme: vier redenen

De Vegan Challenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De visie erachter is heel eenvoudig:

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarktfriendly: we sturen je niet naar prijzige bio winkels of exotisch ruikende toko’s. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen.

Maar waarom zou je veganisme überhaupt overwegen? De site van Vegan Challenge zet er vier op een rijtje: voor de dieren, voor de mensen, voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Dat is best wel allesomvattend.

Redenen veganisme

Inspiratie nodig?

Wie meedoet aan de Vegan Challenge, ontvangt onder meer een dagelijkse nieuwsbrief met recepten en tips. Niet weten wat je moet koken, zal je dus niet overkomen. Andere tips voor veganistische recepten zijn het weblog Oh She Glows en het bijbehorende kookboek van Angela Liddon. Bang dat je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Liz Cook maakte een mooie chart hiervoor. Je kunt hem kopen en ophangen (dat is ie zeker waard), maar Google doet ook wonderen.

All the way gaan te veel van het goede?

Past eerst een beetje ruiken en proeven aan veganisme beter bij je dan meteen 30 dagen hardcore? Overweeg dan bijvoorbeeld een dag veganisme per week, een beetje zoals de vleesloze maandag. Of overweeg het superhippe dieet VB6 (Vegan Before 6). Met dit dieet eet je voor 6 uur ’s avonds veganistisch en mag je daarna eten wat je wilt. Oefenen met ontbijt, lunch en tussendoortjes dus. Beyoncé is in ieder geval helemaal fan.

Doe je mee? Wat houdt je tegen? Wat zijn je ervaringen?

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
1 Reactie
  • Avatar
    Marianne
    Geplaatst op 16:06h, 24 maart Beantwoorden

    Hm… Ik kook nooit zelf, dus heb ik ook weinig te zeggen over het avondeten. De rest van de dag eet ik meestal al vegetarisch of veganistisch.

    Ha! Ik doe dus al VB6!

Geef een reactie