VeganChallenge april: wedden dat jij 30 dagen 100% plantaardig kunt eten?

Het is alweer bijna april: wat ons betreft tijd voor de voorjaarseditie van de VeganChallenge. Stappen zetten richting veganisme blijkt namelijk enorm te leven, zo ook onder de bloggers van Eigenwijs Blij. Maar hoe pak je dat nou slim aan? De VeganChallenge is de uitgelezen kans om 30 dagen lang uit te proberen hoe makkelijk of moeilijk het is om volledig plantaardig te eten. Deelnemers worden op weg geholpen met recepten en andere tips. Doe mee en ga de uitdaging aan!

Veganisme: vier redenen

De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De visie erachter is heel eenvoudig:

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarktfriendly: we sturen je niet naar prijzige bio winkels of exotisch ruikende toko’s. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen.

Maar waarom zou je veganisme überhaupt overwegen? De site van VeganChallenge zet er vier op een rijtje: voor de dieren, voor de mensen, voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Dat is best wel allesomvattend.

Redenen veganisme

Als wij het kunnen kan jij het ook

In 2015 deden 3 van onze bloggers mee aan de VeganChallenge: Cecile, Remi en Debbie. Natuurlijk schreven we over hun ervaringen met de VeganChallenge. Ondertussen hebben we er een blogger bij, Louise, die ook meedeed aan de VeganChallenge en inmiddels veganistisch (en heel gelukkig daarmee) is. Toch is het heus niet zonder uitdagingen. Heb je nog wat hulp nodig tijdens deze uitdaging? Dan heb je vast wel wat aan ons overzicht van fijne kookboeken en handige websites. Of onze ervaringen met hoe je om kunt gaan met uit eten en op visite gaan als veganist.

veganisme-kookboeken

Ga de uitdaging aan!

Veganisme klinkt ingewikkelder dan het is. Oefening baart kunst en alles is een kwestie van wennen. Doe je ook mee? Schrijf je dan in op de website van VeganChallenge!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
1 Reactie
  • Avatar
    Julia de Groot
    Geplaatst op 17:46h, 04 april Beantwoorden

    Leuk artikel. Dank je.

Geef een reactie