Vegan Challenge

VeganChallenge: Eigenwijs Blij doet mee, jij ook?

Oktober is (net als april) traditioneel de maand voor de VeganChallenge. Ben jij benieuwd of het je lukt om 30 dagen lang alleen maar plantaardig te eten? Drie van de redacteuren van Eigenwijs Blij gaan het deze keer proberen! Ga jij ook de uitdaging aan?

Veganisme: dieren, mensen, milieu en je eigen gezondheid

Waarom zou je veganisme überhaupt overwegen? De site van VeganChallenge zet vier redenen op een rijtje: voor de dieren, voor de mensen, voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Dat is best wel allesomvattend. De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De visie erachter is heel eenvoudig:

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarktfriendly: we sturen je niet naar prijzige bio winkels of exotisch ruikende toko’s. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen.

Veganisme: waar moet je beginnen?

Veganistisch eten hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Tenminste, dat hopen we bij Eigenwijs Blij in oktober te kunnen ervaren. Desondanks kan het begin natuurlijk wat lastig zijn. Daarom kun je onder meer gebruikmaken van de handige voorraadlijst die is gepubliceerd op de website van VeganChallenge. Als je deze producten (of een deel ervan) in huis hebt, dan ben je er helemaal klaar voor. En als je je inschrijft, ontvang je een dagelijkse nieuwsbrief met recepten en tips. Niet weten wat je moet koken, zal je dus niet overkomen. Wij zijn heel benieuwd!

Eigenwijs Blij gaat dit keer de uitdaging aan!

Niet één, niet twee, maar drie bloggers van Eigenwijs Blij gaan deze oktober meedoen aan de VeganChallenge. Gedurende de maand zullen we er dan ook meerdere keren aandacht aan besteden. Doe je ook mee? Schrijf je dan in op de website van VeganChallenge!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
1 Reactie
  • Avatar
    Remi van Beekum
    Geplaatst op 14:48h, 30 september Beantwoorden

    Zin in! En ook een beetje spannend. Maar volgens mij gaan we een heel eind komen met wat creatief koken!

Geef een reactie