Vier de Dag van de Duurzaamheid op en rond 10 oktober

Meer focus op duurzaamheid is niet alleen noodzakelijk, maar ook inspirerend en bovendien van winstgevend. Met die visie organiseert Urgenda op maandag 10 oktober 2016 voor de achtste keer een Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. En niet alleen op de dag zelf, maar ook op de omliggende dagen is er van alles te doen!

10 oktober: Landelijke Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid valt in de Kinderboekenweek. Ook kinderen denken graag mee over duurzaamheid, vaak met verrassende vragen en ideeën. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen en kinderboerderijen door het hele land.

Dutch Sustainable Fashion Week van 7 tot en met 16 oktober

Tijdens Dutch Sustainable Fashion Week wordt in honderden winkels door heel Nederland duurzame mode beter zichtbaar gemaakt. De gehele week vinden er door heel Nederland diverse events plaat, zoals modeshows, exposities, lezingen en de uitreiking van de Green carpet dress Award. Consumenten kunnen meedoen aan speciale shopping routes, kledingruilevents, treasure hunts, discussies, workshops, het fashion café en het Fair Fashion Festival.

Start van het Low Car Diet

Van 10 oktober t/m 9 november 2016 gaan bedrijven, provincies en gemeenten met het Low Car Diet met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk duurzame kilometers te maken. Of eigenlijk dus zo weinig mogelijke niet-duurzame kilometers.

Nog veel meer activiteiten

Een druk programma dus, maar er wordt nog veel meer georganiseerd. Check de website van Dag van de Duurzaamheid voor activiteiten bij jou in de buurt!

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie