Shopping guide: 5 x vintage hotspots in Milaan

Als mode-, eten- en wijnliefhebbers kan Milaan niet ontbreken op ons lijstje van favoriete steden. Afgelopen november zijn wij er samen naartoe geweest en in de lente is Anne nog met haar familie geweest. Anne’s schoonvader werkt in Milaan dus voor ons is het ook nog eens comfortabel en goedkoop vertoeven…;) 

Maaar in deze modestad is het nog wel een uitdaging om eerlijk en duurzaam te shoppen. Wij gaan dan ook vooral op zoek naar vintage winkels. Een van de leukste wijken om vintage te shoppen is by far: Brera! Wij hebben een shoppingguide gemaakt waarmee je de leukste vintage winkels afloopt!

1. CAVALLI E NASTRI

Het leukste is om te beginnen bij de idyllische straat Via Brera. Het is op en top Italiaans met genoeg tentjes om even een hapje te eten of een limoncello achterover te slaan;) In deze straat vind je ook de eerste vintage winkel: ‘Cavalli E Nastri’!

Via Brera 2 | website

2. URZI

Om het hoekje in een zijstraatje vind je meteen vintage kledingwinkel nummer twee. Ondertussen doen wij altijd graag aan window-shopping zoals je kunt zien is het allemaal zo mooi daar!

Via Ciovasso 6 | 389 9796657

3. MADAME PAULINE VINTAGE

Vervolgens kan je via de Via Dell’orso wandelen naar Madame Pauline Vintage. Het is ons nog niet gelukt om deze winkel te bezoeken dus we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Foro Bonaparte 74 | website

4. IL CAMEO

IL CAMEO is echt zeker de moeite waard om te bezoeken – evenals de fantastische (insta-worthy) groentewinkel die ernaast te vinden is. De winkel wordt gerund door Claudia. Ze is erg gepassioneerd en dat zie je in haar collectie terug. Anne heeft deze parel daar gevonden👇 – net een Rouje jurkje toch? De prijzen kunnen flink oplopen dus be aware: je zal waarschijnlijk wat verleiding moeten weerstaan!

Via San Carpoforo 6 | 339 1626468

5. SURPLUS

En tot slot kun je nog een kijkje nemen bij SURPLUS – wij voelden ons helemaal thuis in deze winkel zoals je kunt zien;)

Corso Garibaldi 7 | website

EN DAN…

Vlakbij het metrostation Lanza (dicht bij Surplus) is het Sforzesco Kasteel gevestigd. Het is zeker de moeite waard om daar langs te lopen en een van de musea’s te bezoeken. Een hele leuke plek om de dag af te sluiten is Navigli: wat ookwel het Venetië van Milaan wordt genoemd. Je kan daar heerlijke eettentjes vinden langs het water en ook nog rondstruinen in wat boekenwinkels.
Maar je kunt natuurlijk ook met de metro terug naar het centrum van de grote stad en cheesy vakantiekiekjes maken bij de Duomo!

We horen heel graag wat jullie favoriete hotspots en steden zijn om vintage te shoppen – laat het ons weten in de comments!

Love, Anne & Elrike

Avatar
Anne & Elrike

Wij zijn Anne & Elrike. Of je nou een duurzame goeroe bent of net hebt gehoord over eerlijke kleding: met ons blog willen wij je inspireren in jouw zoektocht naar een eerlijke en duurzame kledingkast. Samen maken we van elke vrijdag, Fair Friday!

Geen reactie's

Geef een reactie