Vlinders in je tuin? Tel dit weekend mee met de tuinvlindertelling!

Vogels tellen voor de Nationale Tuinvogeltelling kenden we bij Eigenwijs Blij al. Maar zo’n zelfde soort telling blijkt er ook voor vlinders te bestaan. Logisch natuurlijk en ook hartstikke leuk om te doen. Vlinders tellen kan natuurlijk het hele jaar door, maar in het weekend van 5, 6 en 7 augustus 2016 organiseert De Vlinderstichting de officiële, grootschalige tuinvlindertelling. Zo kan de stichting in de gaten houden hoe het gaat met de verschillende soorten vlinders. Welke vlinders fladderen er in jouw tuin?

Vlinders tellen in je tuin

Meedoen aan de tuinvlindertelling is heel simpel. Voor het gemak pak je de handige herkenningskaart met vlinders erbij. De meeste zul je wel kennen, maar toch handig al er een zeldzaam exemplaar langs vliegt. Loop een rondje door je tuin en noteer alle vlinders (bijvoorbeeld op het speciale telformulier). Dit kost ongeveer een kwartiertje, tenzij je een enorme tuin hebt. Kies een zonnig moment, want dan vliegen de vlinders vooral. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde soort je tegelijkertijd ziet en noteer die. Je telling geef je door via de website Vlindermee. Nog gemakkelijker vlinders tellen doe je met de app voor iPhone of Android.

Resultaten vlindertelling

Vorig jaar werden er tijdens de jaarlijkse vlindertelling maar liefst 82.329 vlinders geteld.De atalanta, de dagpauwoog en het kleine koolwitje werden toen het vaakst geteld. Bekijk de pagina met de resultaten voor de tellingen per jaar, per provincie en per vlinder. Eigenlijk best interessant!

koolwitje_Kars_Veling

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie