BBC Earth

Website BBC Earth: je elke dag opnieuw verbazen

De kans is groot dat je al wel eens iets hebt gezien van BBC Earth. Onder dit label maakt de BBC indrukwekkende films en series over de natuur. Minder bekend is de sectie ‘Earth’ op de website van de BBC. Hier zijn regelmatig boeiende nieuwtjes over onze planeet, dieren, planten, natuur en wetenschap te lezen. Een aanrader om te volgen.

Lezen over bijzondere diersoorten en bizarre ontdekkingen

Het kanaal ‘Earth’ op de website van de BBC is een aaneenschakeling van bizarre weetjes, unieke dieren en natuurgerelateerde wetenschappelijke ontdekkingen. Het leuke is dat het vaak lange artikelen zijn met veel achtergrondinformatie. Dat is weer eens wat anders dan vluchtige nieuwsberichtjes. Het plaatje bij dit artikel is bijvoorbeeld afkomstig van het artikel ‘How to discover a brand-new lifeform’ dat meerdere scrolls lang uitweidt over het proces van het zoeken naar nog onbekende organismen.

Seks en geweld verkoopt

Uiteindelijk lezen de meeste mensen graag over het gekke seksleven van dieren of spannende gevechten tussen twee aan elkaar gewaagde dieren. Op moment van schrijven staan ‘A whale with one-tonne testicles’ en ‘Epic hunt by fastest fish’ in de lijst met meest populaire artikelen. En wat dacht je van ‘The strange and sensational world of leopard slug sex’?

Van kosmisch tot triviaal

Lang niet alle artikelen gaan over dieren. Onderwerpen kunnen heel groots zijn, zoals ‘Earth was a frozen Snowball when animals first evolved’, of juist heel triviaal: ‘The biggest fruit in the world’. Wat het onderwerp van het artikel ook is, zowel tekstueel als visueel is het spectaculair en leerzaam. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat kerstbomen en tarantula’s grote vriendjes van elkaar zijn in het zuiden van Siberië. En dat zelfs BBC Earth niet voorbij kan aan de machtige combinatie katten + internet.

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie