Zaterdag 22 april: zaai je mee voor de bijen op Earth Day?

Elk jaar opnieuw is het wereldwijd op 22 april de Dag van de Aarde, oftewel Earth Day. Overal ter wereld wordt er van alles georganiseerd om deze dag te vieren. Dit jaar valt Earth Day heel gunstig voor al die activiteiten, namelijk op een zaterdag. Een perfecte dag om bijvoorbeeld met de kinderen of met je vereniging iets leuks te doen. Bijvoorbeeld meedoen aan de Landelijke Zaaidag voor Bijen en Vlinders! Zaai je mee?

Bijen zijn van levensbelang

Als er één ding zo langzamerhand wel duidelijk is, dan is dat hoe belangrijk bijen en andere bestuivende insecten zijn voor de Aarde en voor onze voedselvoorziening. De Bijenstichting roept daarom iedereen op, van boer tot kind, van bedrijf tot wie dan ook maar een lapje grond bezit: ga op 22 april naar buiten om bloemen te zaaien!

Zaaien, zaaien, zaaien

Doe het in je eigen tuin, doe het met een heuse zaadbom op een braakliggend stukje, doe het in overleg met de gemeente of doe het stiekem. Het maakt niet uit, als je maar zaait. En dan natuurlijk het liefst met zaden die niet met bestrijdingsmiddelen zijn behandeld, dus bij voorkeur met biologische zaden. Duur hoeft het zeker niet te zijn. Voor een paar euro kun je al hele velden in bloei zetten.

Nog meer doen voor de bijen?

Heb jij je zaadjes al in huis en een lapje grond op het oog?

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie