Zaterdag 24 oktober 2015: het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht

Laat het donker donker op 24 oktober en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht! De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 11de keer georganiseerd. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Lichtvervuiling, wat is dat?

Je staat er misschien niet bij stil, maar een teveel aan verlichting is een van de meest dramatische veranderingen in ons milieu. Lampen in kassen, verlichting van wegen, reclameborden, gevelverlichting. Het is dag en nacht licht in Nederland. Veel van die verlichting is helemaal niet nodig en leidt daarom tot verspilling van energie. Veel mensen vinden het zowel ethisch als esthetisch onverantwoord dat het donker niet meer lijkt te bestaan. Maar ook dieren hebben er last van. Zit je lekker ’s nachts te scharrelen in de bosjes en ben je ineens hartstikke zichtbaar voor je natuurlijke vijanden!

Het licht uit in de nacht van 24 oktober

Eén nacht zonder lichtvervuiling: het is natuurlijk slechts een symbool, maar desalniettemin wel een belangrijk en krachtig symbool. Zowel particulieren als bedrijven en gemeenten kunnen in de Nacht van de Nacht extra hun best doen om lichtvervuiling te voorkomen. En misschien kom je er dan wel achter dat je bepaalde dingen ook gewoon in die overige 364 nachten kunt doen!

Bedrijven doen mee en zetten zichzelf op de kaart!

Gaat bij jouw bedrijf het licht ook helemaal uit tijdens de Nacht van de Nacht? Zet jezelf dan op de kaart en meld je aan via de website van de Nacht van de Nacht. Op de website vind je ook meer informatie over wat je kunt doen om lichtvervuiling te beperken.

Activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht

Er wordt natuurlijk van alles georganiseerd tijdens de Nacht van de Nacht, van nachtwandeling tot theatertocht, van lezing tot verhalenavond. In elke provincie is wel wat te doen. Check de kaart voor leuke activiteiten bij jou in de buurt (of organiseer zelf een activiteit!).

Avatar
Redactie Eigenwijs Blij
Geen reactie's

Geef een reactie