Belvoir: spannende biologische frisdrank uit Engeland

Het blijft een zoektocht: een lekker volwassen drankje als je even geen zin hebt in alcohol, koffie, thee of de gebaande paden. Het Engelse Belvoir maakt frisdranken (ze noemen het zelf pressé) met echte Engelse smaken, zoals vlierbloesem en gember. Drie ervan zijn biologisch. En zoals ze dat in het Engels zeggen: it’s an acquired taste.

Belvoir: kneuterig op z’n Brits

Belvoir Fruit Farms Ltd. zit in Nottinghamshire en is echt op een manier kneuterig waarmee alleen Britten weg kunnen komen. Zo heet het blog met nieuws ‘Our lovely blog’, hebben de teamleden zichzelf getekend en geven ze ook tuiniertips. Maar het draait natuurlijk om de drankjes van Belvoir. Ze maken zowel siropen (cordial) als frisdranken (pressé) met verrassende volwassen smaken, zoals gember, mango, limoen en vlierbloesem. Belvoir richt zich ook echt op volwassenen door de dranken aan te prijzen als alternatief voor alcohol óf als perfecte mix met gin of wodka. De smaken Elderflower (vlierbloesem), Ginger Beer (gember) en Lemonade (citroen) zijn in een biologische variant als zowel siroop als frisdrank verkrijgbaar. Uiteraard zijn ze gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Belvoir Organic Elderflower Pressé: zoet en floraal

Deze biologische frisdrank met echte vlierbloesem en citroen is vooral erg zoet. De citroen geeft iets verfrissends op de achtergrond, de spotlight is voor de vlierbloesem. Dat maakt dat deze frisdrank lekker ruikt en smaakt naar bloesem, en iets van honing heeft. Je zou hem kunnen aanlengen met wat (bubbelend) water om hem minder zoet te maken. Niet een drank voor in de winter, maar echt iets voor een hete zomerdag. Met veel plezier gedronken tijdens mijn zwangerschap.

Belvoir Organic Ginger Beer Pressé: pittig en aards

De biologische frisdrank met gember is scherp en pittig. Wat mij betreft te scherp en pittig. Hij bijt flink terug en smaakt eerder naar de gronderige, aardse tonen van gember dan naar de zoete tonen van gember. Het is ook wel meteen een hele hap gember, zoals een gembergebakje. Ik denk dat de meeste kinderen ervan zullen moeten huilen, eerlijk gezegd. Voor volwassenen die houden van het pittige, aardse van gember een spannende drank, dat dan weer wel. Komt er bij ons echter niet meer in.

Belvoir Organic Lemonade Pressé: bitter en verfrissend

Als Belvoir met gember als het ware Ginger Ale is, dan is deze limonade de Bitter Lemon. Verwacht geen zoete citroenen (waar ik eigenlijk wel op had gehoopt), maar vooral de bittere tonen van citrus. Voor sommige mensen zal deze limonade naar afwaswater smaken. En ook ik had hem liever wat zoeter gehad. Maar verfrissend is hij wel, vooral met een ijsblokje en misschien zelfs een blaadje munt.

Belvoir: it’s an acquired taste

Het is mij wel duidelijk dat de frisdranken van Belvoir geen allemansvriendjes zijn. Sterker nog, zowel de ginger beer als de lemonade zijn niet meer welkom in mijn voorraadkast. Die met vlierbloesem daarentegen… Belvoir zou ook zomaar een speciale smaak voor jou kunnen hebben. Wat denk jij? Zit er een smaak voor je bij?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

3 Reactie's
 • Avatar
  Marianne
  Geplaatst op 11:29h, 29 mei Beantwoorden

  Hmmm! Ja, die zijn heerlijk!

 • Avatar
  lilian
  Geplaatst op 20:19h, 03 januari Beantwoorden

  Belvoir Organic Ginger Beer Pressé: pittig en aards, die vind ik echt heerlijk met ijs en citroen. Beste alternatief tot nu toe. Iets te zoet, dus ik leng hem aan met wat bronwater.

 • Avatar
  Sabine
  Geplaatst op 17:06h, 29 november Beantwoorden

  De ginger is juist mijn favoriet! Je hebt echter maar een heel klein laagje nodig. Ik leng de siroop zelf altijd aan met bruisend water in een lekker groot glas. Super verfrissend en ook heerlijk inderdaad met een schijfje citroen.

Geef een reactie