Het Bosboek: 70 ideeën voor knutselen en spelen met takken

Toen ik dit boekje twee jaar geleden ergens zag liggen wist ik al dat ik dit (via zijn dochter) aan mijn zwager wilde geven. Lekker bouwen en prutsen met spullen uit het bos. Ik zag het ze al helemaal doen samen. En ondertussen was ik zelf ook wel nieuwsgierig geworden naar ‘Het Bosboek’.

Kinderen hebben veel fantasie, maar soms moet je die fantasie een beetje een zetje geven. Ook kan een wandeling in het bos een stuk leuker zijn als je kind ondertussen doelgericht op zoek gaat naar de juiste takken voor zijn of haar project.

In ‘Het Bosboek’ staan 70 van zulke projecten, van tent tot zwaard, van houtskoolpennen tot insectenhotel. Het boekje wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 6 jaar oud, maar sommige dingen kunnen al wel eerder. Zeker ook omdat de foto’s zo lekker aanstekelijk zijn. Ik heb zelf al helemaal zin om het bos in te gaan met mijn dochter en samen bosmonsters en elfstokken te maken.

Toch is het niveau van die 70 projecten met takken wel heel verschillend. Bij sommige projecten denk ik echt “Duh, kom op zeg.” Bijvoorbeeld “Gooi een tak voor een hond.” Of het kiezen van een roerstok voor prutjes. Ja, zo kan ik het ook. Andere projecten zijn juist weer best ingewikkeld en moet je echt even een middag de tijd voor nemen. De hoeveelheid stokjes in de kantlijn geven aan hoe makkelijk of moeilijk een project met takken is. Voordeel van het niveauverschil is dat je voor jaren lang voorzien bent van creatieve ideeën. Een leuk gebaar vind ik dat project 70 het zelf planten van een boom is.

‘Het Bosboek’ vraagt wel om enige begeleiding door de ouders, mede doordat de uitleg per project best summier en intuïtief is. Gelukkig is er weinig leuker dan samen met je kind de natuur in en iets tofs doen met wat je daar aantreft.

Heb je geen bos in de buurt of heb je nog meer behoefte aan creatieve spelletjes met kinderen, maar dan net wat anders dan anders? Ook een leuke in deze serie is ‘Het Slecht Weer Boek’ met 72 dingen die je kunt doen in regen, wind en sneeuw. Laat ze project 16 (Maak een modderbaan) maar niet zien…

Specificaties van het boek

  • Titel: Het Bos Boek – Ontdek wat je allemaal kunt doen met een tak
  • Auteur: Jo Schofield & Fiona Danks
  • Uitgeverij: Christofoor
  • Aantal pagina’s: 128
  • ISBN-13: 9789060386804
  • Formaat: paperback
Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie