De Herbivoor in Groningen: biologisch en vegan lunchen

In Groningen is het best ingewikkeld om biologisch en/of veganistisch te eten. Laat staan allebei tegelijk. Ik was dan ook blij verheugd toen ik hoorde dat er een saladebar zou komen dat volledig biologisch en veganistisch zou zijn. De Herbivoor blijkt een knus lunchcafé aan het Zuiderdiep in Groningen dat nog een beetje in zijn rol moet groeien, maar alle potentie heeft.

Hout en een open keuken

Waanzinnig nieuwsgierig stappen we De Herbivoor aan het Gedempte Zuiderdiep 59 binnen. Helemaal in lijn met mijn ervaringen met dergelijke restaurants en cafés in Londen is De Herbivoor ingericht met heel veel hout en een open keuken. Het hout geeft een fris gevoel: warm, maar toch natuurlijk. Ik houd daar zeker van. Een open keuken vind ik ook altijd leuk. Ik ben zelf een enthousiaste thuiskok en mag graag spieken in andermans keuken.

keuken-herbivoor-groningen

Wisselende menukaart met seizoensgroenten

In principe heeft De Herbivoor geen vaste kaart. Dat komt omdat ze graag werken met seizoensgebonden producten. Wat ook meespeelt is dat ze hun producten niet alleen maar bij de groothandel kopen, maar bijvoorbeeld ook halen bij een zorgboerderij in de regio. En dan is het toch vaak een verrassing wat je krijgt. Er hangt daarom een bord met het menu van die dag. Toch zijn er wel een aantal vaste elementen, zoals de mungbonenburger en de dadel-kokosbal (die we overigens allebei hebben geprobeerd).

salade-herbivoor-groningen

Salade en bonenburger

Toen we er waren nam ik een salade met chioggia bieten (weer eens wat anders dan gewone rode biet) en de wederhelft de mungbonenburger. De salade was erg lekker, maar ik miste een stukje brood erbij. Ook was de dressing eenvoudig: agavesiroop. Ik heb met smaak gegeten, maar had toch het gevoel ergens iets te missen. De mungbonenburger was wel een compleet gerecht: lekker gekruid, flink wat groente erbij en op smakelijk brood. Een aanrader.

burger-herbivoor-groningen

Slow coffee en balletje van dadel en kokos

Als toetje namen we koffie op de manier die weer helemaal hip & happening is: slow brew coffee. Eigenlijk is dat gewoon de manier waarop mijn oma al haar hele leven koffie zet, hahaha. Maar dat is lekker en dus ben ik wel blij dat deze methode weer trendy is. En de bal van dadel en kokos was een smakelijke afsluiter, hoewel wel een beetje duur per stuk (2,50).

koffie-herbivoor-groningen

Biologische frisdranken: ik wil die met rabarber!

Niet aan toegekomen, maar zeker voor de volgende keer: het assortiment aan biologische frisdranken. En dan andere frisdranken dan die ik ooit in de groothandel heb gezien. Geen idee dus waar ze het vandaan halen. Maar van het vooruitzicht van een biologische soda met rabarber word ik heel erg vrolijk.

koelkast-herbivoor-groningen

Veel potentie, nog wel even zoeken

Je voelt aan alles in De Herbivoor dat er heel veel potentie in zit, maar dat ze nog een beetje zoekende zijn. Ik hoop daarom dat ze niet stil blijven zitten na hun initiële succes, maar vooral blijven doorontwikkelen en uitproberen. Ik kom in ieder geval zeker nog een keer terug. En hoop dan stiekem op een echte dressing en een stukje brood bij mijn salade. Of anders bestel ik gewoon de mungbonenburger.

De Herbivoor is op moment van schrijven van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie