Een Van Hulley boxershort van je oude overhemd; review met #winactie

Steeds meer ondernemers zetten een maatschappelijk probleem centraal in hun bedrijf. Zo ook Van Hulley. Daar maken ze een boxershort van je oude overhemd. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de vrouwen die je boxer voor je maken. Want je onderbroek wordt gemaakt door vrouwen die graag willen werken, maar nog niet de benodigde papieren hebben voor hun ambitie op de arbeidsmarkt. Bij Van Hulley doen ze werkervaring op en volgen ze een opleiding. Dat brengt ze dichter bij het realiseren van hun dromen. En als dank krijg je een boxer van je favoriete bloesje! Zo combineert Van Hulley sociaal met duurzaam en duurzaam met leuk. Maar hoe werkt het en zit zo’n boxershort van een oud overhemd lekker?

Ook een Van Hulley boxershort van je oude overhemd? Eigenwijs Blij mag twee cadeaubonnen t.w.v. €29,50 weggeven. Meedoen aan onze winactie kan t/m dinsdag 3 juli 2018.

560 liter water, 35 gram pesticiden en 700 gram co2

Inmiddels weten we allemaal hoe vervuilend en onhoudbaar de reguliere kledingindustrie is. Wist je bijvoorbeeld dat er voor een reguliere boxer 560 liter water, 20 gram meststof en 35 gram pesticiden nodig is? En die ene boxer zorgt voor 700 gram co2-uitstoot. Zonde! En dat terwijl we een hoop kleding weggooien, omdat de kraag of de ellebogen wat gesleten zijn. Een Van Hulley onderbroek is gemaakt van bestaande stof waarvoor dat allemaal niet nodig is. Een boxer van bestaande stof is dus een stuk beter voor het milieu.

Een sociale boxer

Het team van Van Hulley bestaat grotendeels uit vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze krijgen bij Van Hulley een jaar de kans om werkervaring op te doen en krijgen tegelijk een opleiding. Zo krijgen ze een betere kans op de arbeidsmarkt en doen ze een hoop ervaring op. Niet voor kreeg Van Hulley een prijs voor het beste leerbedrijf van Groningen voor de Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie. En wonnen ze op internationale vrouwendag de Lilianne Ploumenprijs. Je boxer is dus ook érg sociaal.

Het verhaal achter Van Hulley

Wil je meer weten over het verhaal achter Van Hulley? Bekijk dan even dit interview met initiatiefneemster Jolijn Creutzberg:

Een boxer van je eigen overhemd bestellen bij Van Hulley

Een Van Hulley is dus duurzaam én sociaal. Maar hoe werkt het bestellen en zit zo’n ding een beetje goed? Ik had een overhemd met vale plekken op de ellebogen en in de rand van de boord.

Het bestellen gaat eenvoudig. Je kiest in de webshop de boxer van je keuze (man, vrouw, kind), kiest een maat en rekent af. Je krijgt dan een code die je kunt printen of gewoon op een briefje kunt schrijven en vervolgens stuur je je overhemd in een flinke envelop naar ze op. Bij mij kostte dat 4 postzegels. Een paar dagen later krijg je de boxer van je eigen overhemd in de post.

En zit het lekker?

Tja, dat is natuurlijk smaak. De een houdt van een wijde boxer, de heeft liever strak ondergoed. Wellicht wissel je af afhankelijk van je kledingkeuze of het weer. Ik zag ergens dat ongeveer 25% van de verkochte boxers een wijde boxer is. De wijde boxershort is dus in de minderheid, maar wordt ook veel gedragen. Ik heb mijn Van Hulley van de week ‘s morgens aangedaan en begon aan mijn drukke dag. Pas ‘s avonds bij het naar bed gaan realiseerde ik me dat ik hem de hele dag aan heb gehad. Blijkbaar heb ik er de hele dag niks van gemerkt en zit hij als gegoten 😉

En de kwaliteit?

De kwaliteit is deels gebaseerd op de stof die je zelf opstuurt. Je hebt oude bloesjes en óude bloesjes. Maar het naaiwerk ziet er strak en goed uit. En ook in de was blijft de boxer prima. Dus volgens mij is de kwaliteit prima.

Winactie: win je eigen Van Hulley onderbroek

Wil je ook een echt Van Hulley boxershort van je gesleten overhemd? Doe dan mee aan onze winactie. We mogen onder de lezers van Eigenwijs Blij twee cadeaubonnen t.w.v. €29,50 weggeven voor een gratis Van Hulley. Zo kun je meedoen:

  • Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief
  • Laat hieronder een reactie achter met waarom jij een Van Hulley boxenshort wilt
  • Meedoen aan onze winactie kan t/m dinsdag 3 juli 2018.

    Avatar
    Remi van Beekum

    In het dagelijks leven is Remi als Kiemfabriek vooral interim marketeer voor bedrijven en organisaties die de wereld wat mooier maken. Soms rond strategie of management en soms met de handen aan de knoppen in bijvoorbeeld campagnes. Thuis heeft Remi samen met Cecile en Emily een eigen voedselbos en permacultuurproject de Hommelgaard in een klein dorpje in Drenthe. Veel artikelen zijn vooral daarop geïnspireerd. 

    5 Reactie's
    • Avatar
      Renate
      Geplaatst op 01:49h, 13 juni

      Wat een goed initiatief! Ik zou graag mee willen doen aan de winactie. Dit omdat ik hergebruik van materialen erg belangrijk vind, net als eerlijke arbeid, en ik zou zeer graag op deze manier mijn partner willen verrassen met een nieuwe aanwinst 😊

    • Avatar
      Herman
      Geplaatst op 20:36h, 17 juni

      Dit is wel heel bijzonder en duurzaam. Ik doe daarom ook graag mee. Ben wel benieuwd hoe hij zit.

    • Avatar
      Antonia
      Geplaatst op 23:41h, 22 juni

      Fantastisch en enorm innovatief! Vaak zijn de overhemden alleen bij de boorden of onder de mouwen versleten. De rest is dan nog goed. Ik heb het altijd jammer gevonden om ze dan weg te doen. Maar jullie hebben de oplossing weten te vinden! De vaak erg mooie en zachte stoffen zijn inderdaad perfect geschikt als boxershort. We maken graag kennis met Van Hulley.

    • Avatar
      Remi van Beekum
      Geplaatst op 11:28h, 12 juli

      De winactie is afgelopen. We hebben willekeurig twee winnaars gekozen. De Van Hulley cadeaubonnen zijn via de post naar ze onderweg. Veel plezier met jullie Van Hulley’s!

    • Avatar
      Michiel
      Geplaatst op 12:09h, 07 december

      Supermooi idee! Te laat voor de winactie helaas. En hoe zit het met het draagcomfort van de boxershort? 😉