Mijn favoriete vegan noodpakket voor onderweg

Als ik één ding heb geleerd als kersverse veganist, is het wel het belang van een eigen noodpakket met eten als je langer dan een paar uur buiten de deur zult zijn. Niets irritanter dan ineens trek krijgen en nergens terecht kunnen (of weer eens alleen maar patat te kunnen bestellen). En dus zorgde ik er al snel voor altijd een klein noodpakketje met lekkers mee te nemen.

Eigenlijk geeft elke vegan hetzelfde antwoord

Ter inspiratie vroeg ik in een Facebookgroep voor veganisten wat anderen meenemen. Eigenlijk antwoorden ze allemaal hetzelfde. Een opsomming van de reacties:

  • Clif repen (bij AH), nootjes, gedroogd fruit, crackers, ontbijtkoek, Liga Evergreen en Haverkick.
  • Ik heb meestal iets van nootjes, fruit of vegan glutenvrije repen in mijn tas zitten
  • Verschillende notenrepen, gedroogd fruit, nootjes, stukjes chocolade. Ken je vegamix? Daar kun je in een keer een voorraadje aanleggen
  • Bananen (of ander fruit) en havermout!
  • Naked bars, een minijam en pindakaas verpakking (broodjes of crackers zijn vaak nog wel te krijgen) meeneemzakjes met nootjes.
  • Aanvullen met kersttomaten, mini komkommers, fruitsap
  • Nakd repen, fruit, noten, (bananen)brood
  • Vegan flapjacks!

De teneur is duidelijk: nootjes, fruit, repen, iets met granen en wat lekkers. Daarin zag ik wel meteen twee categorieën: een vegan noodpakket voor wanneer je zeker weet dat je niet aan je trekken zult komen en een vegan noodpakket dat meer is voor onderweg en de mogelijkheid dat je trek krijgt. Ik zocht vooral naar mogelijkheid twee. En dat maakte dat mijn vegan noodpakket moest bestaan uit dingen die niet verrotten als ik ze niet opeet en die ook niet te groot zijn.

Deel 1 van mijn vegan noodpakket: nootjes en gedroogd fruit

Inmiddels heb ik bijna altijd wat nootjes en gedroogd fruit bij me. Natuurlijk kun je ook een reep van Nākd of zoiets meenemen, maar ik vind losse noten en zuidvruchten lekkerder. Favorieten zijn amandelen en cashewnoten (officieel geen noten, ik weet het) en lekkere (!) rozijnen en gedroogde abrikozen. Op een klein handje kan ik echt weer even vooruit.

Deel 2 van mijn vegan noodpakket: Pür bubblegum kauwgum

Ik ben zo enorm fan van dit vegan merk kauwgum, dat in elk van mijn tassen (en de auto) een pakje zit. Geen aspartaam, maar xylitol, en niet alleen vegan maar ook glutenvrij en sojavrij en wat wil je nog meer? Ze hebben heel veel smaakjes, maar ik houd echt van deze bubblegumsmaak die best dicht in de buurt komt van die heerlijke hubabuba, maar dan wat kleiner en knapperiger. Ik koop Pür kauwgum bij de Vegansuper in Groningen. Elke keer als ik daar ben, snaai ik een pakje mee.

Deel 3 van mijn vegan noodpakket: snoep en koek

Okay, dit heb ik niet altijd bij me, alleen als ik wat meer ruimte in mijn tas heb. Maar soms wil ik ook gewoon iets eten wat heel erg niet gezond is. En dan ben ik behoorlijk fan van de portieverpakkingen van Oreo (ik weet: palmvet is evil, ik eet ze heus waar niet heel vaak meer, maar zoooo lekker soms). Ook deze vegan variant op mijn favoriete dropjes is jummie! Handig voor een lange autoreis.

Deel 4 van mijn vegan noodpakket: water

Dit is bijna een duh-moment, maar ik heb tegenwoordig vrijwel altijd een Dopper-fles bij me. Misschien dat ik binnenkort over ga op een nog verantwoorder merk waterfles, maar ze zijn nog in prima staat. Ik kan niet zo goed tegen cafeïne later op de dag (zeg maar gerust na 14 uur ofzo) en heb geen zin om veroordeeld te worden tot frisdrank. Vroeger nam ik dan nog wel eens chocolademelk, maar ja… Dus water is de way to go. Meestal neem ik overigens een lege fles mee, gelukkig is er tegenwoordig bijna overal een mogelijkheid om je fles te vullen en dat scheelt weer gewicht in je tas.

Met deze 4 dingen in mijn tas kan ik soms weken rondlopen zonder dat ik ze opeet. (Het water gaat vaak wel sneller natuurlijk). En dat is wat mij betreft de essentie van een vegan noodpakket. Je hoeft het niet te eten als het niet nodig is, maar het kan gelukkig wel. Nooit meer misselijk van de honger naar mensen die bitterballen naar binnen schuiven kijken, hahaha.

Wat zit er in jouw noodpakketje?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie